Περιοδικό Κορφές
Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2018

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή θέμα που θα θέλατε να επισημάνετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο.

Φιλαδελφείας 126, 13673
email: eosa@otenet.gr
τηλ: 210 2461528, 2404100
Fax: 210 2469777

Facebook & Twitter

 

 

 

 

Εγγραφή Μέλους

Αν επιθυμείτε να γραφτείτε μέλος στο σύλλογο τότε "κατεβάστε" και συμπληρώστε την αντίστοιχη αίτηση.

Καταστατικό

Διαβάστε το καταστατικό του συλλόγου.

English Page

Foreign visitors could visit the english page

Πρόγνωση καιρού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα αναβάσεων 2018

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τις αναβάσεις του συλλόγου για το έτος 2018 που έχουν προς το παρόν προγραμματιστεί να γίνουν ή έχουν ήδη γίνει. Διαβάστε για τους όρους συμμετοχής και το βαθμό δυσκολίας. Για να μην πάτε απροετοίμαστοι ρίξτε μια ματιά στη λίστα του εξοπλισμού.

Όλες οι εξορμήσεις που αναφέρονται στο παρακάτω πρόγραμμα διοργανώνονται από το Τουριστικό Γραφείο «Α. Καμαρίτης και Σία Ε.Ε.».
Ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών θα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού στο freemeteo.

Υπενθυμίζουμε στους φίλους του Συλλόγου μας ότι, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και σε απόλυτη συνάρτηση με το καταστατικό και το νόμο, σε όλες τις δραστηριότητές μας, είτε υπαίθριες είτε εσωτερικές, μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο:
α) Τα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών που έχουν καταβάλει τις οικονομικές τους ετήσιες εισφορές σύμφωνα με το καταστατικό και όπως ειδικότερα ορίζεται σε αυτό για τους έχοντες ή διατηρούντες την ιδιότητα του μέλους.
β) Τα μέλη άλλων Συλλόγων της ΕΟΟΑ, με επίδειξη της ορειβατικής τους ταυτότητας, επικυρωμένης για το τρέχον έτος.
Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι όσοι φίλοι μας επιθυμούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας, απαιτούνται τα εξής:
α) Να συμπληρώσουν και υποβάλουν την Αίτηση Εγγραφής Μέλους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας, www.eosacharnon.gr και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση eosa@otenet.gr. Εναλλακτικά δε να την αποστείλουν με fax στο 210-2469777.
β) Να καταβάλουν το ποσό των τριάντα ευρώ (€ 30), είτε με κατάθεση στο τραπεζικό λογ/σμό 178002002001714 της Αlpha Bank (IBAN GR9401401780178002002001714), είτε με ταχυδρομική επιταγή. Το ποσόν αυτό αφορά την πλήρη εξόφληση της ετήσιας συνδρομής στο Σύλλογο και την ετήσια συνδρομή στο περιοδικό ΚΟΡΦΕΣ (σημειώνεται ότι με προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ., έχει καταργηθεί η καταβολή σχετικού ποσού εγγραφής).
γ) Να στείλουν δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες, μεγέθους ταυτότητας, οι οποίες απαιτούνται για την έκδοση ορειβατικής ταυτότητας.
Τέλος, όσοι συνδρομητές του περιοδικού ΚΟΡΦΕΣ επιθυμούν να συμπεριληφθούν στη λίστα των μελών του Συλλόγου, απαιτείται να αποστείλουν συμπληρωμένη την αίτηση μέλους (βλ. πιο πάνω παραγρ. α), χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.
Σημειώνεται ότι δυνάμει σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και σε απόλυτη εφαρμογή των άρθρων του καταστατικού, έχει πραγματοποιηθεί επίσημη εκκαθάριση των μελών του Συλλόγου.
Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ανωτέρω είναι προς διευκόλυνσή σας, καθ' όσον είναι γνωστό ότι όλοι είστε ευπρόσδεκτοι στις εγκαταστάσεις και στα γραφεία μας, προκειμένου να συστηθούμε, να συζητήσουμε και να γνωρίσετε το θαυμάσιο κόσμο του Αθλητικού μας Κέντρου.

Δήλωση συμμετοχής με email

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε αναβάσεις οποιαδήποτε στιγμή στέλνοντας email στο σύλλογο με τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Τίτλος και ημερομηνία ανάβασης:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΠΙΟ ΨΗΛΑ» – «ΠΑΜΕ ΒΟΥΝΟ»

Ο Ορειβατικός Αχαρνών και το περιοδικό «ΚΟΡΦΕΣ» προκηρύσσουν διαγωνισμό μεταξύ των συμμετεχόντων στις ορεινές δραστηριότητες του ΕΟΣ Αχαρνών με τις επωνυμίες «ΠΙΟ ΨΗΛΑ» για τις αναβάσεις και «ΠΑΜΕ ΒΟΥΝΟ»για τις συμμετοχές.
Η διάρκεια του Διαγωνισμού είναι από 1 Οκτωβρίου 2018 ως 31 Μαρτίου 2019. Νικητές θα ανακηρυχθούν οι τρεις πρώτοι που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς από το «Πιο Ψηλά» και οι τρεις πρώτοι από το «Πάμε Βουνό». Τα έπαθλα των νικητών θα ανακοινωθούν στο τεύχος του Οκτωβρίου 2019.
Στο Διαγωνισμό περιλαμβάνονται οι εξορμήσεις που δημοσιεύονται στο περιοδικό «ΚΟΡΦΕΣ», στο F/B και στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Αχαρνών, εκείνες που θα φέρουν την ένδειξη (ΠΨ) για το ΠΙΟ ΨΗΛΑ και (ΠΒ) για το ΠΑΜΕ ΒΟΥΝΟ. Μαζί με τις ενδείξεις θα αναγράφεται και βαθμολογία της εξόρμησης. 
Παράδειγμα: ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙ 1.985μ (ΠΨ 95) ή ΥΔΡΑ ΔΙΑΣΧΙΣΗ (82), που σημαίνει ότι ο πρώτος διαγωνιζόμενος θα πάρει, αν ολοκληρώσει την ανάβαση, 95 βαθμούς ενώ ο δεύτερος 82. Η εξέλιξη του Διαγωνισμού και μερικά αποτελέσματα θα δημοσιεύονται κατά καιρούς στα επικοινωνιακά μέσα του ΕΟΣ Αχαρνών.
Όροι του Διαγωνισμού:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα ενήμερα μέλη των ορειβατικών Συλλόγων της Ε.Ο.Ο.Α. υπό τις πιο κάτω προϋποθέσεις
1. Να έχουν αποδεχθεί τους Όρους Συμμετοχής στις Αναβάσεις του Ορειβατικού Αχαρνών (βλ. “Δήλωση Αποδοχής Όρων Συμμετοχής” περιοδικό «ΚΟΡΦΕΣ»).
2. Να δηλώσουν την συμμετοχή τους μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2018 στο τηλ. 2102461528 ή με FAX 2102469777 ή e-mail: eosa@otenet.gr: Ονοματεπώνυμο, αρ. κινητού, Σύλλογος, Αρ. Μητρώου.
3. Μπορούν να δηλώσουν και στους δύο διαγωνισμούς με την προϋπόθεση σε περίπτωση νίκης, θα επιλέξουν έναν από τους δύο.
4. Τα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών που θα είναι ταμειακώς ενήμερα μέχρι τη λήξη του διαγωνισμού (ζητήστε ενημέρωση από τη Γραμματεία)..
5. Η επίτευξη των στόχων των αναβάσεων από τους διαγωνιζόμενους θα πιστοποιείται από τον εκάστοτε αρχηγό της ανάβασης.
Αποκλεισμός αγωνιζομένων:
1. Δήλωση λανθασμένων ή ψευδών στοιχείων.
2. Αντιορειβατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά.
3. Παραβίαση των Όρων Συμμετοχής στις Αναβάσεις του ΕΟΣ Αχαρνών.
4. Επανειλημμένως ανυπακοή στις οδηγίες των Αρχηγών.

 

 • ΙΟΥΝ
  2018
 • ΙΟΥΛ
  2018
 • ΑΥΓ
  2018
 • ΣΕΠ
  2018
 • ΟΚΤ
  2018

ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 
Κυριακή πρωί αναχώρηση για Μέγα Σπήλαιο και κάθοδος από το μονοπάτι στο σταθμό της Ζαχλωρούς από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας παράλληλα με τις γραμμές του οδοντωτού. Η διαδρομή είναι πανέμορφη και εύκολη, απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή στις διαβάσεις από τις γέφυρες και τα τούνελ. Θα καταλήξουμε στο Διακοφτό, μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό. ΩΠ 5 ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Ιωάννα Δουραμάνη–Μαρίνα Μπεζεριάνου

ΧΕΛΜΟΣ  (2.355μ.)

Διάσχιση Ύδατα Στυγός – Ψηλή Κορφή – Χιονοδρομικό
Κυριακή 10 Ιουνίου 

Το μονοπάτι ξεκινά από τη θέση «τέσσερα έλατα» 5 χλμ από την Περιστέρα και φθάνει στη βάση των «Υδάτων» στα (1.800μ.). Ακολουθεί ανάβαση  στο Αστεροσκοπείο (2.300μ.) - Ψηλή Κορφή (2.355μ.) και κατάβαση στο Χιονοδρομικό  (1.600μ.). ΩΠ  8+ ΒΔ Γ+ ΥΔ +1360–755, Υψόμ max 2355, min 755, απόστ 16 χλμ. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι έμπειροι και σε άριστη φυσική κατάσταση.
Αρχηγοί: Κώστας Δούβος–Μάνος Βουβάκης 

ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Κυριακή 10 Ιουνίου 
Συνάντηση Κυριακή πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και μετάβαση με το καράβι της γραμμής στη Σαλαμίνα και με το λεωφορείο στο Αιάντειο (Μούλκι) από όπου θα ξεκινήσει μια εύκολη πεζοπορία με υπέροχη θέα. Πέρασμα από το ψηλότερο σημείο του νησιού (350μ.), το λόφο του Αγ. Νικολάου (Λεμόνια) και κατάληξη στην ακτή Κανάκια για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή μέσω Περάματος. ΩΠ4.30 ΒΔ Α.
Αρχηγός: Φιλιώ Καλαμπαλίκη 

ΑΝΔΡΟΣ

Παρασκευή – Κυριακή 15–17 Ιουνίου
Παρασκευή αναχώρηση από λιμάνι Ραφήνας στις 17.30 (καράβι Θεολόγος) για το Γαύριο Άνδρου και από εκεί για χώρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Σάββατο πρωί αναχώρηση για Βουρκωτή, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία, δια μέσου ρεματιάς, με προορισμό την παραλία Άχλα, με ενδιάμεση στάση στη μονή Αγίου Νικολάου. Διαδρομή μέσα από πλατάνια ακολουθώντας το ποτάμι του Άχλα. Μπάνιο και φαγητό σε αγροτική Φάρμα (κονάκι). Επιστροφή στη Χώρα. Απόγευμα ελεύθερο.  ΩΠ 5 ΒΔ Α.
Κυριακή πρωί πορεία δια μέσου καλντεριμιών για Αποίκια  (Σάριζα). Επίσκεψη στηνΠεριοχή Πυθάρα  με τα πολλά νερά. Η ομάδα, ακολουθώντας τα καλντερίμια και περνώντας από το χωριό Στενιές, καταλήγει στην παραλία για μπάνιο και φαγητό. ΩΠ  5 ΒΔ Α.
Αναχώρηση από τη Χώρα στις 18:00 για το Γαύριο από όπου στις 20:00 φεύγει το καράβι για το λιμάνι της Ραφήνας.
Αρχηγός: Παύλος Παύλου

 ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΤΡΟΠΩΝΩΝ

Κυριακή 17 Ιουνίου
Με αφετηρία το χωριό Στρόπωνες της Ευβοίας κατάβαση του φαραγγιού  των Στροπώνων και κατάληξη στην παραλία Χιλιαδούς για κολύμπι και φαγητό. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη και περιλαμβάνει αρκετές φορές το πέρασμα του ποταμού. ΩΠ 4 ΒΔ Α.
Αρχηγός: Σωτήρης Πλατής

ΜΕΣΣΗΝΗ-ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ-ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ

Σάββατο – Κυριακή 23–24 Ιουνίου 
Σάββατο πρωί αναχώρηση για Μεθώνη, με ενδιάμεση στάση και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης και άφηξη στο χωριό Χαραυγή. Από κει πεζοπορία 2 περίπου χιλ. στο φαράγγι Πολυλίμνιο με 14 λίμνες (βάθρες) και καταρράκτες. Ακολουθεί κολύμπι και φαγητό στην παραλία της Μπούκας και διανυκτέρευση στη Μεθώνη σε ξενοδοχείο και δημοτικό κάμπινγκ.
Κυριακή: Περίπλους του νησιού Σαπιέντζα με πλοιάριο και πεζοπορία σε μονοπάτια του νησιού (Φάρο Οινουσσών και Κουμαροδάσος). Κατάληξη στην παραλία Άμμος για κολύμπι. Επιστροφή στην Αθήνα από Πύλο και παραλία Βοϊδοκοιλιάς.
Αρχηγοί: Φιλιώ Καλαμπαλίκη–Ιωάννα Δουραμάνη

KAYAK ΣΤΟ ΒΟΪΔΟΜΑΤΗ

Σάββατο – Κυριακή 7–8 Ιουλίου 
Μετά από τις ποταμοδιασχίσεις  με kayak της Λίμνης Κρεμαστών, του Ταυρωπού και άλλων πριν από αρκετό καιρό, ο Ορειβατικός Αχαρνών  επιστρέφει στο ποτάμι. Σε συνεργασία με την “Μετάβαση” και τον εκπαιδευτή canoe kayak Γιάννη Χολέβα, φίλο και συνεργάτη των ΚΟΡΦΩΝ, διοργανώνει διήμερη ποταμίσια δραστηριότητα στο Βοϊδομάτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα δυο πρώτα μαθήματα της Σχολής kayak για αρχάριους Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία παρά μόνο αγάπη για το υγρό στοιχείο.  Όλα τα απαραίτητα εφόδια θα χορηγηθούν από τους διοργανωτές 
Ο Βοϊδομάτης είναι ποταμός του νομού Ιωαννίνων, παραπόταμος του Αώου με συνολικό μήκος 15 χιλ. Οι βασικές πηγές του βρίσκονται κάτω από το χωριό Βίκος. Διασχίζει μία από τις ομορφότερες ορεινές τοποθεσίες της Ελλάδας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από το 1973 εθνικός δρυμός. Ο Βοϊδομάτης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης.
Πληροφορίες εγγραφές 2102461528 και από τον Αρχηγό  6977186708.
Αρχηγός: Μάκης Τζωρτζίδης

78η Π.Ο.Σ  - ΚΟΖΙΑΚΑΣ

Σάββατο - Κυριακή 21 - 22 Ιουλίου
Ο Ορειβατικός Αχαρνών, όπως κάθε χρόνο , θα συμμετέχει και φέτος στην 78η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση (ΠΟΣ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Κόζιακα. Περισσότερες λεπτομέρειες στα τηλέφωνα του συλλόγου.
Αρχηγός: Εύα Μπάλλιου

 ΟΧΗ (1398μ.)–ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΗΜΟΣΑΡΗ

Παρασκευή – Κυριακή 27–29  Ιουλίου
Παρασκευή αναχώρηση με πλοίο από Ραφήνα για Μαρμάρι και μετάβαση με λεωφορείο στους Μύλους Καρύστου (200 μ.).
Ανάβαση στο καταφύγιο της Όχης (1.070 μ.) όπου θα γίνει διανυκτέρευση.
Σάββατο ανάβαση στην κορυφή (με τα περίφημα Δρακόσπιτα) και κατάβαση μέσα από το πανέμορφο φαράγγι του Δημοσάρη στους Καλλιανούς. ΩΠ 8 ΒΔ Β. Απογευματινό μπάνιο και διανυκτέρευση στην παραλία.
Κυριακή μπάνιο στη θάλασσα και επιστροφή με λεωφορείο στο Μαρμάρι και με πλοίο στη Ραφήνα.
Αρχηγός: Νίκος Μακρής–Γκ. Αγαμπατιάν

ΑΜΟΡΓΟΣ

Δευτέρα 27 Αυγούστου – Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
Αναχώρηση Δευτέρα πρωί από Πειραιά για Αμοργό. Όλες οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε ξενοδοχείο στην Αιγιάλη. Θα πραγματοποιηθούν πεζοπορίες και επισκέψεις σε ενδιαφέροντα σημεία του νησιού. Κατά την παραμονή στο νησί θα υπάρχει αρκετός ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες.Η αναχώρηση από το νησί γίνεται το απόγευμα του Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου και η άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά 2 Σεπτεμβρίου στις 5 το πρωί. Λεπτομερές πρόγραμμα στο Σύλλογο.
Αρχηγοί: Μαρίνα Μπεζεριάνου–Γιάννης Κατάρας

ΑΙΓΙΝΑ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 8.00 το πρωί και μετάβαση στην Αίγινα. Από το λιμάνι της Αίγινας μετάβαση με το λεωφορείο της γραμμής στον οικισμό Ανιτσαίο (υψόμετρο 232μ.) από όπου θα αρχίσει η πορεία. Ανάβαση στις δύο κορυφές και επιστροφή στον οικισμό. Επιστροφή στο λιμάνι της Αίγινας για φαγητό και αναχώρηση με το τελευταίο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για Πειραιά. ΩΠ5-6, ΒΔ Β!. 
Αρχηγοί: Γκάρο Αγαμπατιάν–Θανάσης Δελλόπουλος 

ΚΡΗΤΗ–ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

Παρασκευή–Κυριακή 14–16 Σεπτεμβρίου 
Παρασκευή απόγευμα αναχώρηση από Πειραιά για Χανιά.
Σάββατο πρωινή άφιξη στα Χανιά, μετάβαση στη θέση Ξυλόσκαλο, κατάβαση του φαραγγιού της Σαμαριάς και τερματισμός στην Αγία Ρουμέλη. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Ω.Π. 7. Β.Δ. Α.
Κυριακή α) ομάδα: Παραμονή και μπάνιο στην Αγ. Ρουμέλη και μετάβαση στα Σφακιά με πλοίο.
β) ομάδα: Πεζοπορία στο Ε4 Αγ. Ρουμέλη – Σφακιά. Ω.Π. 8. Β.Δ. Β (λόγω μήκους). Δυνατότητα επιβίβασης στο πλοίο από ενδιάμεσους σταθμούς. Απόγευμα μετάβαση από τα Σφακιά στα Χανιά με πούλμαν, όπου θα γίνει η επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά στις 6.30 το πρωί της Δευτέρας.
Αρχηγοί: Γιάννα Τσούπρα–Βασίλης Νίκας 

 ΤΑΫΓΕΤΟΣ–ΠΡ. ΗΛΙΑΣ (2.407μ.)

Σάββατο–Κυριακή 22–23 Σεπτεμβρίου Νυκτερινή ανάβαση με φεγγάρι
Αναχώρηση Σάββατο πρωί για Σπάρτη, Κυραπαναγιά και Βρύση Μαγγανιάρι 882μ. Ανάβαση και τακτοποίηση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης 1522μ. Θα κάνουμε νυκτερινή ανάβαση στην κορφή για να είμαστε εκεί πριν την ανατολή του ήλιου (6:14) . Η ανάβαση θα πραγματοποιηθεί εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες. Επιστροφή στο καταφύγιο και αργότερα κατέβασμα στη Βρύση Μαγγανιάρη και επιβίβαση στο πούλμαν, ή εναλλακτικά από το Ε4 σε 4 ώρες στην Αναβρυτή.
Αρχηγοί: Βασιλική Χρόνη–Μάνος Βουβάκης

 ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 
Μονοήμερη επίσκεψη στο ιστορικό νησί για πεζοπορία στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Θα υπάρχει χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα.
Αρχηγός: Γιώργος Παπάζογλου

 ΠΑΡΝΗΘΑ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018
Απογευματινή πορεία στην Πάρνηθα από Regency Καζίνο Μont Parnes – καταφύγιο Φλαμπούρι και επιστροφή. Ω.Π. 3. Β.Δ. Α
Αρχηγός: Γιώργος Παπάζογλου

ΜΠΙΛΙΟΒΟΣ – ΑΛΤΑΜΙΡΑ – ΣΩΤΗΡΙΑΝΙΚΑ

Σάββατο–Κυριακή 6–7 Οκτωβρίου 
Σωτηριάνικα – Μπίλιοβος – Αλταμίρα – Κοσκάρακα – Σάντοβα. Η ομορφότερη πεζοπορική διαδρομή της ευρύτερης περιοχής της Καλαμάτας στο δρόμο για Μάνη. Σ’ ένα υπέροχο μονοπάτι όπου βρίσκεται το ονομαστό καλντερίμι του Μπίλιοβου μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο με πηγές . Ω.Π. 5,30 ή 8. Β.Δ. Β.  Περπατάμε όλοι μαζί για περίπου 5:30 ώρες και οι πιο δυνατοί άλλες 2:30 ώρες (8 σύνολο). Κατάληξη στην όμορφη παραλία της Σάντοβας για μπάνιο.
Αρχηγόι: Γιώργος Παπάζογλου–Αλέξης Λούης

 ΥΜΗΤΤΟΣ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου
Το μονοπάτι αρχίζει από την οδό Αγ. Νεκταρίου στην Τερψιθέα (Άνω Γλυφάδα) και αφού περάσει από την Τρύπια Σπηλιά και το διάσελο Σταυρού  φτάνει στο πλάτωμα του Προφήτη Ηλία, όπου υπάρχουν τα ερείπια του ναού του Ομβρίου Διός. Επιστροφή στην Τερψιθέα από την Σφηττία οδό. Ω.Π. 6.Β.Δ. Α.
Αρχηγόι: Ντίνος Δημητρακόπουλος–Εύα Μπάλλιου

 ΜΕΘΑΝΑ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί από Αθήνα για Μέθανα. Πεζοπορία  στον υδροβιότοπο "Ψήφτας" στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Επίσκεψη στο σπήλαιο των "Περιστεριών" με τους υπέροχους σταλακτίτες και την υπόγεια λίμνη, όπου οι πιο τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν και μετάβαση στην Καμένη Χώρα. Πεζοπορία και  ανάβαση στον κρατήρα με υπέροχη θέα στις παλαιές εκροές λάβας και τα νησιά Αγκίστρι και Αίγινα. Κατάβαση και μετάβαση στο γραφικό λιμανάκι Βαθύ για μπάνιο και φαγητό. Κατά την επιστροφή μικρή πεζοπορία-περιήγηση στο φρούριο Φαβιέρου στο λαιμό της χερσονήσου. Την ομάδα θα συνοδεύει το παλιό μέλος του Συλλόγου Σωτήρης Σκεύης.
Αρχηγός:  Νίκος Καρράς

 ΒΕΡΝΟΝ (Βίτσι) (2.128μ.)

Παρασκευή – Κυριακή 19–21 Οκτωβρίου  
Αναχώρηση την Παρασκευή το πρωί, για το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας Πισοδερίου στη Φλώρινα, όπου θα γίνουν οι διανυκτερεύσεις σε πολύκλινα δωμάτια με μπάνιο.
Σάββατο ανάβαση στην κορυφή Βίτσι (2.128μ.).
Κυριακή πεζοπορία στη λίμνη Πρέσπα.
Λεπτομέρειες στο επόμενο τεύχος του περιοδικού.
Αρχηγοί: Παύλος Παύλου–Εύα Μπάλλιου

 ΠΑΝΕΙΟΝ ΟΡΟΣ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 
Το Πάνειο όρος είναι ένας συμπαγής όγκος, που υψώνεται ανάμεσα στους κάμπους της Αναβύσσου, της Κερατέας και των Καλυβίων στην Aνατολική Αττική. Το βουνό αποτελείται από μια κορυφογραμμή που ενώνει δύο κορυφές, το Πανί στα δυτικά και το Κερατοβούνι στα ανατολικά και είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της νότιας Αττικής μετά τον Υμηττό. Με αφετηρία τα Καλύβια Θωρικού, η πεζοπορία θα ξεκινήσει από πολύ καλό μονοπάτι,  προς την κορυφή Πανί. Στη συνέχεια, θα γίνει διάσχιση της κορυφογραμμής όπου θα φτάσουμε στο παλαιό στρατόπεδο του ΝΑΤΟ στο Κερατοβούνι και θα κατηφορίσουμε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Κερατέα. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, η θέα είναι μαγευτική προς όλες τις κατευθύνσεις της Αττικής. Μετά το φαγητό επιστροφή στην Αθήνα. Ω.Π.4.  Β.Δ. Α.
Αρχηγός: Θανάσης Δελλόπουλος

 ΞΗΡΟΝ ΟΡΟΣ–ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΡΥΜΩΝΑ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου
Μανιταρογνωσία

Το Ξηρόν Όρος είναι το ψηλότερο όρος της βόρειας Εύβοιας και η θέα από την κορυφή του είναι μαγευτική. Επίσης θεωρείται παράδεισος των μανιταριών τα οποία φυτρώνουν στις πλαγιές του αυτήν την εποχή αρκεί να έχει βρέξει τις προηγούμενες μέρες. Έμπειρος μανιταρογνώστης θα μας μυήσει στον παράξενο και θαυμαστό κόσμο των μυκήτων που λέγονται μανιτάρια. Ω.Π.2-2,5.  Β.Δ.  Α. Υ.Δ.  550μ.
Εξάλλου το κατέβασμα στους καταρράκτες του Δρυμώνα που σχηματίζει ο ποταμός Σηπιάς παρουσιάζουν ένα μεγαλόπρεπο, μαγευτικό και εντυπωσιακό θέαμα. Η περιήγηση θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο πολύ αξιόλογο παλαιοντολογικό μουσείο της Κερασιάς (παράρτημα του Εθνικού Αρχαιολογικού της Αθήνας) με σημαντικά ευρήματα από ανασκαφές στην περιοχή.
Αρχηγοί: Φιλιώ Καλαμπαλίκη–Μαρίνα Μπεζεριάνου