Περιοδικό Κορφές
Απρίλιος - Ιούνιος 2018

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή θέμα που θα θέλατε να επισημάνετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο.

Φιλαδελφείας 126, 13673
email: eosa@otenet.gr
τηλ: 210 2461528, 2404100
Fax: 210 2469777

Facebook & Twitter

 

 

 

 

Εγγραφή Μέλους

Αν επιθυμείτε να γραφτείτε μέλος στο σύλλογο τότε "κατεβάστε" και συμπληρώστε την αντίστοιχη αίτηση.

Καταστατικό

Διαβάστε το καταστατικό του συλλόγου.

English Page

Foreign visitors could visit the english page

Πρόγνωση καιρού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα αναβάσεων 2018

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τις αναβάσεις του συλλόγου για το έτος 2018 που έχουν προς το παρόν προγραμματιστεί να γίνουν ή έχουν ήδη γίνει. Διαβάστε για τους όρους συμμετοχής και το βαθμό δυσκολίας. Για να μην πάτε απροετοίμαστοι ρίξτε μια ματιά στη λίστα του εξοπλισμού.

Όλες οι εξορμήσεις που αναφέρονται στο παρακάτω πρόγραμμα διοργανώνονται από το Τουριστικό Γραφείο «Α. Καμαρίτης και Σία Ε.Ε.».
Ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών θα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού στο freemeteo.

Υπενθυμίζουμε στους φίλους του Συλλόγου μας ότι, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και σε απόλυτη συνάρτηση με το καταστατικό και το νόμο, σε όλες τις δραστηριότητές μας, είτε υπαίθριες είτε εσωτερικές, μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο:
α) Τα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών που έχουν καταβάλει τις οικονομικές τους ετήσιες εισφορές σύμφωνα με το καταστατικό και όπως ειδικότερα ορίζεται σε αυτό για τους έχοντες ή διατηρούντες την ιδιότητα του μέλους.
β) Τα μέλη άλλων Συλλόγων της ΕΟΟΑ, με επίδειξη της ορειβατικής τους ταυτότητας, επικυρωμένης για το τρέχον έτος.
Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι όσοι φίλοι μας επιθυμούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας, απαιτούνται τα εξής:
α) Να συμπληρώσουν και υποβάλουν την Αίτηση Εγγραφής Μέλους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας, www.eosacharnon.gr και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση eosa@otenet.gr. Εναλλακτικά δε να την αποστείλουν με fax στο 210-2469777.
β) Να καταβάλουν το ποσό των τριάντα ευρώ (€ 30), είτε με κατάθεση στο τραπεζικό λογ/σμό 178002002001714 της Αlpha Bank (IBAN GR9401401780178002002001714), είτε με ταχυδρομική επιταγή. Το ποσόν αυτό αφορά την πλήρη εξόφληση της ετήσιας συνδρομής στο Σύλλογο και την ετήσια συνδρομή στο περιοδικό ΚΟΡΦΕΣ (σημειώνεται ότι με προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ., έχει καταργηθεί η καταβολή σχετικού ποσού εγγραφής).
γ) Να στείλουν δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες, μεγέθους ταυτότητας, οι οποίες απαιτούνται για την έκδοση ορειβατικής ταυτότητας.
Τέλος, όσοι συνδρομητές του περιοδικού ΚΟΡΦΕΣ επιθυμούν να συμπεριληφθούν στη λίστα των μελών του Συλλόγου, απαιτείται να αποστείλουν συμπληρωμένη την αίτηση μέλους (βλ. πιο πάνω παραγρ. α), χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.
Σημειώνεται ότι δυνάμει σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και σε απόλυτη εφαρμογή των άρθρων του καταστατικού, έχει πραγματοποιηθεί επίσημη εκκαθάριση των μελών του Συλλόγου.
Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ανωτέρω είναι προς διευκόλυνσή σας, καθ' όσον είναι γνωστό ότι όλοι είστε ευπρόσδεκτοι στις εγκαταστάσεις και στα γραφεία μας, προκειμένου να συστηθούμε, να συζητήσουμε και να γνωρίσετε το θαυμάσιο κόσμο του Αθλητικού μας Κέντρου.

Δήλωση συμμετοχής με email

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε αναβάσεις οποιαδήποτε στιγμή στέλνοντας email στο σύλλογο με τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Τίτλος και ημερομηνία ανάβασης:

 

 • ΜΑΡ
  2018
 • ΑΠΡ
  2018
 • ΜΑΙ
  2018
 • ΙΟΥΝ
  2018
 • ΙΟΥΛ
  2018
 • ΑΥΓ
  2018

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Κυριακή 4 Μαρτίου
Την Κυριακή 4 Μαρτίου, ο ΕΟΣ Αχαρνών προγραμματίζει πεζοπορία σε ενδιαφέροντα ιστορικά σημεία του Δήμου Αχαρνών όπου θα γίνει επίσκεψη στο τάφο του Σοφοκλή, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Λαογραφικό Μουσείο, στο αρχαίο θέατρο, στο αθλητικό κέντρο του ΕΟΣ Αχαρνών «Νώντας Νίκας», στο Θολωτό τάφο, και στο Τατόι.
Η επίσκεψη συνδυάζει πούλμαν και περπάτημα. Η οργάνωση γίνεται από το Τουριστικό Γραφείο Axos Travel, με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Μουσείου και του Επισκηνίου.
Αρχηγός Γιώργος Παπάζογλου

ΕΛΙΚΩΝΑΣ

Κυριακή 4 Μαρτίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για το Κυριάκι και τη Μονή Οσίου Λουκά
Α) Ορειβατική ομάδα: Ανάβαση από το Κυριάκι (800μ.)-Μεγάλη Λούτσα (1.548μ.)-Ζερίκι. ΩΠ 6 ΒΔ Β.
Αρχηγοί: Στέφανος Αντύπας-Γιώργος Παπαϊωάννου 
Β) Πεζοπορική Ομάδα: Όσιος Λουκάς-Φαράγγι Κλεισούρας- Πεσινέ. Μεταφορά με το πούλμαν στο Ζερίκι. ΩΠ 5 ΒΔ Α. Συνάντηση και το δυο ομάδων. Φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγός: Φιλιώ Καλαμπαλίκη

ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΝΗΣΙ (2.005μ.)

Κυριακή 11 Μαρτίου
Κοινή ανάβαση με τον ΕΟΣ Κορίνθου
Έναρξη της ανάβασης από τη Λίμνη Δόξας (890μ.) – βρύση – Μαδερό –κορυφή Νησί (2.005μ.) – κορυφογραμμή – Διάσελο του Κυνηγού – Λίμνη Δόξας. ΩΠ 7 ΒΔ Β+ ΥΔ 1.115μ.
Αρχηγοί: Νίκος Μακρής–Μαρίνα Μπεζεριάνου

ΠΑΡΝΗΘΑ ΜΑΥΡΟΡΕΜΑ

Κυριακή 18 Μαρτίου
Μεταφορά με το πούλμαν στο Παλαιοχώρι και Βιλιάνι από όπου θα ξεκινήσει η πορεία για Διάσελο Πανός – Λάκκα Ζιρέλι – Μαυρόρεμα – Λημικό – Μόλα. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή. ΩΠ 7 ΒΔ Β.
Αρχηγοί: Στέφανος Αντύπας–Παύλος Παύλου

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ – ΝΙΨΙ (1.900μ.)

Κυριακή 18 Μαρτίου
Μεταφορά στην Άνω Τιθορέα από όπου θα γίνει η έναρξη της ανάβασης: Άνω Τιθορέα (450μ.) – Νιψί (1.900μ.) και επιστροφή. Χωρίς χιόνι: ΩΠ 7 ΒΔ Γ. Με χιόνι: ΩΠ 9 ΒΔ Γ/Δ ΥΔ 1450μ
Αρχηγοί: Μανώλης Βουβάκης–Κώστας Μπούτζιας 

ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ – ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

Κυριακή 25 Μαρτίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για Γεωργίτσι και πορεία στην κορυφογραμμή με υψόμετρο 1.480μ. Ανάβαση στην κορυφή Μαλεβού (1.612μ) και κατάληξη στον Άγιο Παντελεήμονα. Πολύ ωραία διαδρομή, μέσα σε δάσος ελάτης, με θέα στην Αρκαδία Μεσσηνία Λακωνία. ΩΠ 5 ΒΔ ΑΥΔ 632μ.
Αρχηγοί: Παύλος Παύλου–Εύα Μπάλλιου

 

ΟΙ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΧΟΛΩΝ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΤΟΥ ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 
Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών στα τηλέφωνα 210 2461528 – 2102404100

ΤΑΥΓΕΤΟΣ (2.407μ.)

Σάββατο–Κυριακή 10–11 Μαρτίου 
Σάββατο: Ανάβαση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης (1521 μ) από την πηγή Μαγγανιάρη (911μ).  ΩΠ 2,5 περίπου ΒΔ Β ΥΔ 610 μ
Κυριακή: Ανάβαση στην κορφή και επιστροφή στην πηγή Μαγγανιάρη. ΩΠ 7 περίπου ΒΔ Δ ΥΔ 2379 μ
Αρχηγοί: Γαβριήλ Λουκάς–Κωνσταντίνος Τζώρτζης 

Παρνασσός (2.457μ.) 

Σάββατο–Κυριακή 24–25 Μαρτίου
Σάββατο: Ανάβαση από Κελάρια (1.750) προς κορυφή Γεροντόβραχου (2.367).Το βράδυ διανυκτέρευση στο Milias camp και γεύμαΏρες πορείας: περίπου 6 ώρες. Βαθμός δυσκολίας: Δ+ Υψομετρική διαφορά: 617μ.
Κυριακή 25/03: Πρωινό στο Milias camp. Ανάβαση από Φτερόλακκα (1.640) προς Λιάκουρα (2.457) 
Ώρες πορείας: περίπου 8 ώρες. Βαθμός δυσκολίας: Δ+ Υψομετρική διαφορά: 817μ 
Αρχηγοί: Γαβριήλ Λουκάς – Νίκος Ευστρατιάδης - Κωνσταντίνος Τζώρτζης

 

ΚΝΗΜΙΔΑ

Κυριακή 1 Απριλίου
Αναχώρηση πρωί για τα Καμένα Βούρλα από όπου θα ξεκινήσει η πορεία στο ανηφορικό μονοπάτι των σπηλαίων μέσα σε πυκνό πευκόδασος . Μετά από δυο σπήλαια, φτάνουμε στο μεγαλύτερο, τη Σπηλιά Χάρβαλη, και στη συνέχεια Βρύση Γιαννάκη, και Κορυφή Τσερνόκι (925μ.) Κατάβαση στον ορεινό οικισμό της Καρυάς. ΩΠ 5 ΒΔ Β ΥΔ 920μ.
Αρχηγοί: Βασιλική Χρόνη–Παύλος Λουκόπουλος

ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ 1928μ

Σάββατο –Κυριακή 14–15 Απριλίου
Kοινή διοργάνωση με αστική πεζοπορία και ΕΟΣ ΠΑΤΡΩΝ
Αναχώρηση Σάββατο πρωί για  Πουρναρόκαστρο από εκεί θα ανέβουμε για διαμονή στο παλιό καταφύγιο του ΕΟΣ ΠΑΤΡΩΝ.
Κυριακή πρωί αναχώρηση για νέο καταφύγιο ΕΟΣ ΠΑΤΡΩΝ. Εκεί θα κάνουμε στάση μιας ώρας ενώ οι ποιό τολμηροί θα ανέβουν στην κορυφή του Παναχαικου. Αναχώρηση όλοι μαζί όπου θα διασχίσουμε το Παναχαϊκό καταλήγοντας στο χωριό Βεταίικα. Διαδρομή Πουρναρόκαστρο – Καταφύγιο Ψάρθι – οροπέδιο Πρασούδι – κορυφή Παλαβός Πύργος Βετίικα.  Β,Δ, Α και Β για όσους πάνε κορυφή Παναχαϊκό.
Αρχηγοί: Γιώργος Παπάζογλου - Αλέξης Λούης

ΦΑΡΑΓΓΙ ΜΥΛΩΝ (Canyoning)

Σάββατο 14 Απριλίου
Το φαράγγι Μύλων ανήκει στο ορεινό όγκο των Γερανίων και η πρόσβαση του με αυτοκίνητο γίνεται από το Κάτω Αλεποχώρι. Είναι ένα στενό φαράγγι με 15 καταβάσεις καταρρακτών εκ των οποίων η μεγαλύτερη είναι 25μ, έχει μήκος περίπου 750μ και ΥΔ 190μ, κατάλληλη για αρχάριους. Η δραστηριότητα αυτή απευθύνεται σε μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών και άλλων ορειβατικών συλλόγων της ΕΟΟΑ, χωρίς απαραίτητα προηγούμενη εμπειρία, αλλά με καλή φυσική κατάσταση και να μη πάσχουν από υψοφοβία. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός. Θα προηγηθεί ενημερωτική συνάντηση (παρουσία υποχρεωτική) στο Σύλλογο και σύντομη εκπαίδευση πριν την κατάβαση. Περισσότερες πληροφορίες από το Σύλλογο και τον Αρχηγό.
Αρχηγός: Παύλος Λουκόπουλος

ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ (2.224μ.) – ΚΑΛΛΙΦΩΝΙ (1.985μ.)

Σάββατο–Κυριακή 21–22 Απριλίου
Σάββατο πρωί αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στην Κάτω Βλασία απ’ όπου θα γίνει η ανάβαση στο Καλιφώνι (1.985μ.) ΩΠ 5:30 ΒΔ Β ΥΔ 1.000μ. Επιστροφή στο Τσαπουρνιά και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο και σε σκηνές.
Κυριακή ανάβαση στην κορφή Ωλενός (2.224μ.) και επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 7 ΒΔ Γ/Γ+ ΥΔ 1.000.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πλήρη χειμερινό εξοπλισμό. Τυχόν ελλείψεις να αναφερθούν στους Αρχηγούς για την κάλυψή τους.
Αρχηγοί Μάνος Βουβάκης–Κώστας Μπούτζιας

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ
ΑΓΡΑΦΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑ (1.650μ.)

Σάββατο–Κυριακή 28–29 Απριλίου
Σάββατο πρωί αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στη Μεγάλη Κάψη Τυμφρηστού (800μ.). Μονοπάτι Ο όρκος του Αχιλλέα: Ανάβαση προς Αγίους Αποστόλους Τυμφρηστού (1.350μ.) και κατάβαση στο ιστορικό Μαυρίλο (880μ.). ΩΠ 4-5 ΒΔ Α. Μετάβαση στο Δασικό Χωριό Λειβαδάκι για δείπνο και διανυκτέρευση.
Κυριακή μετά το πρωινό αναχώρηση με το πούλμαν προς Μαυρίλο – Νεοχώρι- Βρύση Ζαχαράκη (1.275μ.), στα σύνορα Φθιώτιδας-Ευρυτανίας – Καρδίτσας). Πεζοπορία – ανάβαση 2 ταχυτήτων στην κατάφυτη Βουλγάρα των Αγράφων (1.650μ.) και επιστροφή ΩΠ 5 ΒΔ Α. Στο μεταξύ, όσοι δεν περπατήσουν θα επισκεφθούν με το πούλμαν το πανέμορφο χωριό Ρεντίνα. Αναχώρηση προς Πτελέα Μακρακώμης, ενδεχομένως επίσκεψη σε εν ενεργεία νερόμυλο, φαγητό κι επιστροφή.
Αρχηγοί: Νίκος Καρράς–Γκάρο Αγαμπαντιάν

 

ΟΙ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΧΟΛΩΝ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΤΟΥ ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 
Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών στα τηλέφωνα 210 2461528 – 2102404100

ΓΚΙΩΝΑ Μονοπάτι Καραγιάννη

Παρασκευή – Κυριακή 13 - 15 Απριλίου 
Παρασκευή: Αναχώρηση από την Αθήνα νωρίς το απόγευμα με δικά μας μέσα και διανυκτέρευση στην αρχή της διαδρομής στο διάσελο, 1ο Bivouac.
Σάββατο: αναχώρηση νωρίς το πρωί για το μονοπάτι Καραγιάννη, διανυκτέρευση ανάλογα με το που θα έχουμε φτάσει μάλλον πριν την κορυφή, 2ο Bivouac. 
Κυριακή: συνέχεια της διαδρομής μας μέχρι τα Μνήματα όπου θα έχουμε αφήσει ένα αυτοκίνητο.
Υποχρεωτική συνάντηση για την συμμετοχή, για οργάνωση εξοπλισμού και σχοινοσυντροφιών, στις 11/04 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 στον σύλλογο.
Αρχηγοί: Γαβριήλ Λουκάς–Νίκος Ευστρατιάδης–Στάμος Μαλαχίας

ΟΛΥΜΠΟΣ

Παρασκευή – Σάββατο - Κυριακή 27–29 Απριλίου 
Αναχώρηση Παρασκευή πρωί και ώρα 08:00 με πούλμαν, από ΕΟΣ Αχαρνών. Άφιξη στη θέση Γκορτσιά. Ανάβαση και διαμονή στο ορειβατικό καταφύγιο «Πετρόστρουγκα» (1.940 m) που διαθέτει οργανωμένη κουζίνα. 
Σάββατο ανάβαση στο Οροπέδιο των Μουσών από Σκούρτα και διαμονή στο ορειβατικό καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης» (2697 m).
Κυριακή ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου και επιστροφή. Εναλλακτικά και αναλόγως των καιρικών συνθηκών και της απόδοσης της ομάδας η ανάβαση στη κορυφή μπορεί να προγραμματιστεί το Σάββατο.
Υποχρεωτικός εξοπλισμός: κραμπόν, πιολέ, ζώνη αναρρίχησης, κράνος αναρρίχησης, 2 καραμπίνερ ασφαλείας, 2 αυτοσφιγγόμενοι ιμάντες, φακός κεφαλής, ατομικό φαρμακείο, θερμός με τσάι και πλήρης χειμερινός εξοπλισμός ένδυσης.

Απευθύνεται σε απόφοιτους σχολών ορειβασίας της Ε.Ο.Ο.Α. (Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και συμμετοχή μετά από έγκριση των Αρχηγών)
Θα απαιτηθεί προκαταβολή έως το τέλος Μαρτίου.
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών στα τηλέφωνα 210 2461528 – 2102404100.

Αρχηγοί: Γαβριήλ Λουκάς - Νίκος Ευστρατιάδης – Κωνσταντίνος Τζώρτζης.

ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

Τρίτη 1 Μαΐου 
Οι κόλποι του Πόρτο Γερμενού και του Αγίου Βασιλείου προσφέρουν ωραίες ευκαιρίες για παράκτιες πεζοπορίες και μπάνιο στη θάλασσα. Η πορεία ακολουθεί τη διαδρομή Πόρτο Γερμενό – Λόφος Μύτικα – Ψάθα. Είναι μία παράκτια πορεία με εξαιρετική θέα στον Κορινθιακό κόλπο.  ΩΠ 5 ΒΔ Α ΥΔ 300μ.
Αρχηγός: Σωτήρης Πλατής

 ΚΟΖΙΑΚΑΣ (1.901μ.)

Σάββατο – Κυριακή 12–13 Μαΐου 
Κοινή ορειβατική εξόρμηση των σωματείων της Περιφέρειας Αττικής – Ευβοίας, που για το έτος 2018 διοργανώνεται από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάτων στον Κόζιακα.
Σάββατο Μετάβαση στο χωριό «Κόρη» (900μ.) του Ν. Τρικάλων, ανάβαση στη θέση «Τρύπιο Λιθάρι» (1.630μ.), ανάβαση στην κορυφή «Χατζηπέτρος» (1.901μ.) και κατάβαση στο καταφύγιο «Μπακόλα» (1.707μ.) για διανυκτέρευση. ΩΠ 5-6 ΒΔ2+ ΥΔ 1.000μ. ΣΜ 5 χλμ.
Κυριακή Από καταφύγιο, διάσχιση της κορυφογραμμής του Κόζιακα  παράλληλα στο «Ε4» μέχρι τη «Σπηλιά Μπέη» (1.200μ.). Κατάβαση στο χωριό «Πιαλεία» υψ. (250μ.)και ολοκλήρωση της πορείας. ΩΠ8–9 ΒΔ 2 ΥΔ 1550μ. ΣΜ 17 χλμ.
Αρχηγός: Φωτεινή Πετροπούλου

 ΠΑΡΝΗΘΑ 

Κυριακή 13 Μαΐου
Διαδρομή Φλαμπούρι – Ξεροβούνι – Κατσιμίδι (Αρχαίος Πύργος) – Διάσχιση Λύκαινας – Σιδηροδρομικός Σταθμός Αφιδνών. Ω Π 7 Β Δ Β! λόγω ωρών πορείας. Η μετάβαση και επιστροφή θα γίνει με πούλμαν.
Αρχηγοί: Στέφανος Αντύπας–Σοφία Πάλλη

 ΔΑΣΟΣ ΜΟΥΓΓΟΣΤΟΥ

Κυριακή 20 Μαΐου 
Πεζοπορική και ποδηλατική εξόρμηση
Ο Μουγγοστός είναι ένα μνημείο της φύσης χαρακτηρισμένο ως αισθητικό δάσος στο πλαίσιο της προστασίας των δασών «Natura 2000». Η συνολική έκτασή του είναι 7.185 στρέμματα και βρίσκεται στην Κορινθία, ανάμεσα στα χωριά Σούλι, Μεγάλος Βάλτος και Θροφαρί. Είναι ένα φυσικό πρεμνοφυές δρυόδασος, δηλαδή ένα δάσος με βελανιδιές που φύτρωσαν μόνες τους, ακολουθώντας τη φυσική εξέλιξη. ΩΠ 5 ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Γιώργος Παπάζογλου–Αλέξης Λούης  
Υπεύθυνος ποδηλασίας: Γκάρο Αγαμπαντιάν
 

ΟΛΥΜΠΟΣ

Σάββατο –Δευτέρα 26–28 Μαΐου 
Σάββατο πρωί αναχώρηση από Αθήνα για Λιτόχωρο Πιερίας. Άφιξη με το πούλμαν στη θέση Πριόνια (1.100μ.) και έναρξη της ανάβασης προς το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός (2.100μ.) όπου και θα γίνουν και οι δύο διανυκτερεύσεις.
Κυριακή πρωί ανάβαση προς τις κορυφές του Ολύμπου (Σκάλα, Σκολιό, Άγιος Αντώνιος, Μύτικας) και επιστροφή από τα ίδια.
Δευτέρα πρωί η μία ομάδα θα κατέβει από τα Πριόνια - Ενιπέα - Λιτόχωρο. Η δεύτερη ομάδα από τα Πριόνια με πούλμαν θα πάει στην παραλία Λιτοχώρου. Φαγητό και για τις δύο ομάδες και επιστροφή στην Αθήνα!
Αρχηγοί: Νίκος Μακρής–Κώστας Μπούτζιας

 ΑΓΡΑΦΑ  ΝΤΕΛΙΔΙΜΙ (2.163μ.) – ΚΑΡΑΒΑ (2.184μ.)

Παρασκευή – Δευτέρα 25–28 Μαΐου 
Παρασκευή απόγευμα αναχώρηση για το Λεοντίτο όπου θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις σε δωμάτια και σκηνές.
Σάββατο ανάβαση  Ντελιδίμι (2.163μ.) ΩΠ 7 ΒΔ Β ΥΔ 1100μ.
Κυριακή ανάβαση Καράβα (2.184μ.)  ΩΠ 5 ΒΔ Β ΥΔ 600μ.
Δευτέρα  δίωρη πορεία στη Μονή Σπηλαίου και επιστροφή στην Αθήνα
Αρχηγοί: Γιώργος Σπυράκης–Ηλίας Καραμπάς 

ΜΑΙΝΑΛΟ

Κυριακή 27 Μαΐου
Συμμετοχή στην εξόρμηση του ΣΑΟΟ Τρίπολης ο οποίος, με την ευκαιρία των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή του, οργανώνει μια θαυμάσια πορεία, όπου θα εγκαινιαστεί ένα καινούργιο μονοπάτι στο Μαίναλο.
Αναχώρηση Κυριακή πρωί από Αθήνα για Ροεινό. Η πορεία θα ξεκινήσει από το χωριό Ροεινό (1.100μ.) και θα καταλήξει στο χωριό Αλωνίσταινα (1.220μ.), αφού διασχίσει ένα εναλλασσόμενο τοπίο ελατοδάσους και υπέροχων λιβαδιών. ΩΠ 5 ΒΔ Α.
Αρχηγός: Εύα Μπάλλιου

 

ΟΙ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΧΟΛΩΝ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΤΟΥ ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 
Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών στα τηλέφωνα 210 2461528 – 2102404100


ΧΕΛΜΟΣ ΧΤΕΝΙΑ

Σάββατο – Κυριακή 12–13 Μαΐου 
Διάσχιση Νότιας Κορυφογραμμής Χελμού (Χτένια Χελμού) 
Διασυλλογική ανάβαση με τον ΕΟΣ Αθηνών 
Σάββατο πρωί αναχώρηση 07:00 από Ε.Ο.Σ. Αχαρνών και 08:00 από σταθμό Λαρίσης με προορισμό: λίμνη Δόξα (870μ.) - Διάσελο Κυνηγού (1.530μ.) – κορυφή Μαδερό (2.110μ.), όπου και η διανυκτέρευση (bivouac). ΩΠ 7 ΒΔ Δ+ ΥΔ + 1240.
Κυριακή αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό: την κορυφή Γαρδίκι (2.182μ.) – Χτένια – Ξερόκαμπος (Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων), από όπου θα γίνει η  επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 9 ΒΔ Δ+ ΥΔ + 600–900.
Απαραίτητος εξοπλισμός: κράνος, μποντριέ, καταβατήρας, 3 καραμπίνερ ασφαλείας, 1 κορδονέτο, 2 ιμάντες, εξοπλισμός bivouac και απαραίτητα τουλάχιστον 4l νερό.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, μετά από έγκριση των Αρχηγών - θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 
Υποχρεωτική συνάντηση για τη συμμετοχή, για οργάνωση εξοπλισμού, στις 09/05 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 στον σύλλογο. 
Σημείωση: απαραίτητη γνώση ραπέλ, απαιτείται πάρα πολύ καλή φυσική κατάσταση, εμπειρία και άνεση κίνησης σε βραχώδες πεδίο με εκτεθειμένα αναρριχητικά περάσματα.
Αρχηγοί: Γαβριήλ Λουκάς – Νίκος Ευστρατιάδης

ΒΟΥΡΑΪΚΟΣ

Κυριακή 3 Ιουνίου 
Κυριακή πρωί αναχώρηση για Μέγα Σπήλαιο και κάθοδος από το μονοπάτι στο σταθμό της Ζαχλωρούς από όπου θα ξεκινήσει η πορεία μας παράλληλα με τις γραμμές του οδοντωτού. Η διαδρομή είναι πανέμορφη και εύκολη, απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή στις διαβάσεις από τις γέφυρες και τα τούνελ. Θα καταλήξουμε στο Διακοφτό, μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό. ΩΠ 5 ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Ιωάννα Δουραμάνη–Μαρίνα Μπεζεριάνου

ΧΕΛΜΟΣ  (2.355μ.)

Διάσχιση Ύδατα Στυγός – Ψηλή Κορφή – Χιονοδρομικό
Κυριακή 10 Ιουνίου 

Το μονοπάτι ξεκινά από τη θέση «τέσσερα έλατα» 5 χλμ από την Περιστέρα και φθάνει στη βάση των «Υδάτων» στα (1.800μ.). Ακολουθεί ανάβαση  στο Αστεροσκοπείο (2.300μ.) - Ψηλή Κορφή (2.355μ.) και κατάβαση στο Χιονοδρομικό  (1.600μ.). ΩΠ  8+ ΒΔ Γ+ ΥΔ +1360–755, Υψόμ max 2355, min 755, απόστ 16 χλμ. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι έμπειροι και σε άριστη φυσική κατάσταση.
Αρχηγοί: Κώστας Δούβος–Μάνος Βουβάκης 

ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Κυριακή 10 Ιουνίου 
Συνάντηση Κυριακή πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και μετάβαση με το καράβι της γραμμής στη Σαλαμίνα και με το λεωφορείο στο Αιάντειο (Μούλκι) από όπου θα ξεκινήσει μια εύκολη πεζοπορία με υπέροχη θέα. Πέρασμα από το ψηλότερο σημείο του νησιού (350μ.), το λόφο του Αγ. Νικολάου (Λεμόνια) και κατάληξη στην ακτή Κανάκια για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή μέσω Περάματος. ΩΠ4.30 ΒΔ Α.
Αρχηγός: Φιλιώ Καλαμπαλίκη 

ΑΝΔΡΟΣ

Παρασκευή – Κυριακή 15–17 Ιουνίου
Παρασκευή αναχώρηση από λιμάνι Ραφήνας στις 17.30 (καράβι Θεολόγος) για το Γαύριο Άνδρου και από εκεί για χώρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Σάββατο πρωί αναχώρηση για Βουρκωτή, από όπου θα ξεκινήσει η πορεία, δια μέσου ρεματιάς, με προορισμό την παραλία Άχλα, με ενδιάμεση στάση στη μονή Αγίου Νικολάου. Διαδρομή μέσα από πλατάνια ακολουθώντας το ποτάμι του Άχλα. Μπάνιο και φαγητό σε αγροτική Φάρμα (κονάκι). Επιστροφή στη Χώρα. Απόγευμα ελεύθερο.  ΩΠ 5 ΒΔ Α.
Κυριακή πρωί πορεία δια μέσου καλντεριμιών για Αποίκια  (Σάριζα). Επίσκεψη στηνΠεριοχή Πυθάρα  με τα πολλά νερά. Η ομάδα, ακολουθώντας τα καλντερίμια και περνώντας από το χωριό Στενιές, καταλήγει στην παραλία για μπάνιο και φαγητό. ΩΠ  5 ΒΔ Α.
Αναχώρηση από τη Χώρα στις 18:00 για το Γαύριο από όπου στις 20:00 φεύγει το καράβι για το λιμάνι της Ραφήνας.
Αρχηγός: Παύλος Παύλου

 ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΤΡΟΠΩΝΩΝ

Κυριακή 17 Ιουνίου
Με αφετηρία το χωριό Στρόπωνες της Ευβοίας κατάβαση του φαραγγιού  των Στροπώνων και κατάληξη στην παραλία Χιλιαδούς για κολύμπι και φαγητό. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη και περιλαμβάνει αρκετές φορές το πέρασμα του ποταμού. ΩΠ 4 ΒΔ Α.
Αρχηγός: Σωτήρης Πλατής

ΜΕΣΣΗΝΗ-ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ-ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ

Σάββατο – Κυριακή 23–24 Ιουνίου 
Σάββατο πρωί αναχώρηση για Μεθώνη, με ενδιάμεση στάση και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης και άφηξη στο χωριό Χαραυγή. Από κει πεζοπορία 2 περίπου χιλ. στο φαράγγι Πολυλίμνιο με 14 λίμνες (βάθρες) και καταρράκτες. Ακολουθεί κολύμπι και φαγητό στην παραλία της Μπούκας και διανυκτέρευση στη Μεθώνη σε ξενοδοχείο και δημοτικό κάμπινγκ.
Κυριακή: Περίπλους του νησιού Σαπιέντζα με πλοιάριο και πεζοπορία σε μονοπάτια του νησιού (Φάρο Οινουσσών και Κουμαροδάσος). Κατάληξη στην παραλία Άμμος για κολύμπι. Επιστροφή στην Αθήνα από Πύλο και παραλία Βοϊδοκοιλιάς.
Αρχηγοί: Φιλιώ Καλαμπαλίκη–Ιωάννα Δουραμάνη


ΟΙ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΧΟΛΩΝ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΚΙ ΤΟΥ ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ 
Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών στα τηλέφωνα 210 2461528 – 2102404100

ΟΛΥΜΠΟΣ, ΚΟΨΗ ΝΑΟΥΜ

Παρασκευή–Κυριακή 1–3 ΙΟΥΝΙΟΥ
Παρασκευή: Αναχώρηση από την Αθήνα νωρίς το πρωί με δικά μας μέσα και διανυκτέρευση στην αρχή της διαδρομή, 1ο Bivouac.
Σάββατο: αναχώρηση νωρίς το πρωί για την κόψη, διανυκτέρευση ανάλογα με του που θα έχουμε φτάσει, 2ο Bivouac ή στο καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης». 
Κυριακή: επιστροφή από το ρέμα Ναούμ.
Υποχρεωτική συνάντηση για την συμμετοχή, για οργάνωση εξοπλισμού και σχοινοσυντροφιών, στις 30/05 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30 στον σύλλογο.
Αρχηγοί: Γαβριήλ Λουκάς–Νίκος Ευστρατιάδης

KAYAK ΣΤΟ ΒΟΪΔΟΜΑΤΗ

Σάββατο – Κυριακή 7–8 Ιουλίου 
Μετά από τις ποταμοδιασχίσεις  με kayak της Λίμνης Κρεμαστών, του Ταυρωπού και άλλων πριν από αρκετό καιρό, ο Ορειβατικός Αχαρνών  επιστρέφει στο ποτάμι. Σε συνεργασία με την “Μετάβαση” και τον εκπαιδευτή canoe kayak Γιάννη Χολέβα, φίλο και συνεργάτη των ΚΟΡΦΩΝ, διοργανώνει διήμερη ποταμίσια δραστηριότητα στο Βοϊδομάτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα δυο πρώτα μαθήματα της Σχολής kayak για αρχάριους Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία παρά μόνο αγάπη για το υγρό στοιχείο.  Όλα τα απαραίτητα εφόδια θα χορηγηθούν από τους διοργανωτές 
Ο Βοϊδομάτης είναι ποταμός του νομού Ιωαννίνων, παραπόταμος του Αώου με συνολικό μήκος 15 χιλ. Οι βασικές πηγές του βρίσκονται κάτω από το χωριό Βίκος. Διασχίζει μία από τις ομορφότερες ορεινές τοποθεσίες της Ελλάδας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από το 1973 εθνικός δρυμός. Ο Βοϊδομάτης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καθαρότερους ποταμούς της Ευρώπης.
Πληροφορίες εγγραφές 2102461528 και από τον Αρχηγό  6977186708.
Αρχηγός: Μάκης Τζωρτζίδης

78η Π.Ο.Σ  - ΚΟΖΙΑΚΑΣ

Σάββατο - Κυριακή 21 - 22 Ιουλίου
Ο Ορειβατικός Αχαρνών, όπως κάθε χρόνο , θα συμμετέχει και φέτος στην 78η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση (ΠΟΣ), η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Κόζιακα. Περισσότερες λεπτομέρειες στα τηλέφωνα του συλλόγου.
Αρχηγός: Εύα Μπάλλιου

 ΟΧΗ (1398μ.)–ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΗΜΟΣΑΡΗ

Παρασκευή – Κυριακή 27–29  Ιουλίου
Παρασκευή αναχώρηση με πλοίο από Ραφήνα για Μαρμάρι και μετάβαση με λεωφορείο στους Μύλους Καρύστου (200 μ.).
Ανάβαση στο καταφύγιο της Όχης (1.070 μ.) όπου θα γίνει διανυκτέρευση.
Σάββατο ανάβαση στην κορυφή (με τα περίφημα Δρακόσπιτα) και κατάβαση μέσα από το πανέμορφο φαράγγι του Δημοσάρη στους Καλλιανούς. ΩΠ 8 ΒΔ Β. Απογευματινό μπάνιο και διανυκτέρευση στην παραλία.
Κυριακή μπάνιο στη θάλασσα και επιστροφή με λεωφορείο στο Μαρμάρι και με πλοίο στη Ραφήνα.
Αρχηγός: Νίκος Μακρής–Γκ. Αγαμπατιάν

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο ΕΟΣ Αχαρνών προγραμματίζει για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, εξόρμηση σε κάποιο από τα νησιά της πατρίδας μας, για πεζοπορίες – μπάνια – εκδρομές. Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στο Σύλλογο.