Περιοδικό Κορφές
Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2017

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή θέμα που θα θέλατε να επισημάνετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο.

Φιλαδελφείας 126, 13673
email: eosa@otenet.gr
τηλ: 210 2461528, 2404100
Fax: 210 2469777

Facebook & Twitter

 

 

 

 

Εγγραφή Μέλους

Αν επιθυμείτε να γραφτείτε μέλος στο σύλλογο τότε "κατεβάστε" και συμπληρώστε την αντίστοιχη αίτηση.

Καταστατικό

Διαβάστε το καταστατικό του συλλόγου.

English Page

Foreign visitors could visit the english page

Πρόγνωση καιρού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα αναβάσεων 2017

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τις αναβάσεις του συλλόγου για το έτος 2017 που έχουν προς το παρόν προγραμματιστεί να γίνουν ή έχουν ήδη γίνει. Διαβάστε για τους όρους συμμετοχής και το βαθμό δυσκολίας. Για να μην πάτε απροετοίμαστοι ρίξτε μια ματιά στη λίστα του εξοπλισμού.

Όλες οι εξορμήσεις που αναφέρονται στο παρακάτω πρόγραμμα διοργανώνονται από το Τουριστικό Γραφείο «Α. Καμαρίτης και Σία Ε.Ε.».
Ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών θα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού στο freemeteo.

Υπενθυμίζουμε στους φίλους του Συλλόγου μας ότι, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και σε απόλυτη συνάρτηση με το καταστατικό και το νόμο, σε όλες τις δραστηριότητές μας, είτε υπαίθριες είτε εσωτερικές, μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο:
α) Τα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών που έχουν καταβάλει τις οικονομικές τους ετήσιες εισφορές σύμφωνα με το καταστατικό και όπως ειδικότερα ορίζεται σε αυτό για τους έχοντες ή διατηρούντες την ιδιότητα του μέλους.
β) Τα μέλη άλλων Συλλόγων της ΕΟΟΑ, με επίδειξη της ορειβατικής τους ταυτότητας, επικυρωμένης για το τρέχον έτος.
Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι όσοι φίλοι μας επιθυμούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας, απαιτούνται τα εξής:
α) Να συμπληρώσουν και υποβάλουν την Αίτηση Εγγραφής Μέλους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας, www.eosacharnon.gr και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση eosa@otenet.gr. Εναλλακτικά δε να την αποστείλουν με fax στο 210-2469777.
β) Να καταβάλουν το ποσό των τριάντα ευρώ (€ 30), είτε με κατάθεση στο τραπεζικό λογ/σμό 178002002001714 της Αlpha Bank (IBAN GR9401401780178002002001714), είτε με ταχυδρομική επιταγή. Το ποσόν αυτό αφορά την πλήρη εξόφληση της ετήσιας συνδρομής στο Σύλλογο και την ετήσια συνδρομή στο περιοδικό ΚΟΡΦΕΣ (σημειώνεται ότι με προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ., έχει καταργηθεί η καταβολή σχετικού ποσού εγγραφής).
γ) Να στείλουν δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες, μεγέθους ταυτότητας, οι οποίες απαιτούνται για την έκδοση ορειβατικής ταυτότητας.
Τέλος, όσοι συνδρομητές του περιοδικού ΚΟΡΦΕΣ επιθυμούν να συμπεριληφθούν στη λίστα των μελών του Συλλόγου, απαιτείται να αποστείλουν συμπληρωμένη την αίτηση μέλους (βλ. πιο πάνω παραγρ. α), χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.
Σημειώνεται ότι δυνάμει σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και σε απόλυτη εφαρμογή των άρθρων του καταστατικού, έχει πραγματοποιηθεί επίσημη εκκαθάριση των μελών του Συλλόγου.
Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ανωτέρω είναι προς διευκόλυνσή σας, καθ' όσον είναι γνωστό ότι όλοι είστε ευπρόσδεκτοι στις εγκαταστάσεις και στα γραφεία μας, προκειμένου να συστηθούμε, να συζητήσουμε και να γνωρίσετε το θαυμάσιο κόσμο του Αθλητικού μας Κέντρου.

Δήλωση συμμετοχής με email

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε αναβάσεις οποιαδήποτε στιγμή στέλνοντας email στο σύλλογο με τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Τίτλος και ημερομηνία ανάβασης:

 

 • ΣΕΠ
  2017
 • OKT
  2017
 • ΝΟΕ
  2017
 • ΔΕΚ
  2017
 • ΙΑΝ
  2018

ΚΡΗΤΗ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
ΠαρασκευήΚυριακή 810 Σεπτεμβρίου
Παρασκευή απόγευμα αναχώρηση από Πειραιά για Χανιά.
Σάββατο πρωινή άφιξη στα Χανιά, μετάβαση στη θέση Ξυλόσκαλο, κατάβαση του φαραγγιού της Σαμαριάς και τερματισμός στην Αγία Ρουμέλη. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. ΩΠ 7 ΒΔ Β.
Κυριακή: α) ομάδα: Παραμονή και μπάνιο στην Αγ. Ρουμέλη και μετάβαση στα Σφακιά με πλοίο.
β) ομάδα: Πεζοπορία στo τμήμα του Ε4 Αγ. Ρουμέλη – Μάρμαρα – Λου τρό. ΩΠ 6 ΒΔ Β (λόγω μήκους). Δυνατότητα επιβίβασης στο πλοίο από ενδιάμεσους σταθμούς. Απόγευμα μετάβαση από τα Σφακιά στα Χανιά με πούλμαν, όπου θα γίνει η επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά Δευτέρα το πρωί.
Αρχηγοί: Γιάννα Τσούπρα–Βασίλης Νίκας

ΟΛΥΜΠΟΣ
ΠαρασκευήΚυριακή 1517 Σεπτεμβρίου
Παρασκευή αναχώρηση για Λιτόχωρο και διανυκτέρευση στο καταφύγιο Σταυρός.
Σάββατο: Α. ομάδα: Ανάβαση από Πριόνια – καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» – κοφτό – Οροπέδιο Μουσών. ΩΠ 7 ΒΔ Β+.
Β. ομάδα: Ανάβαση από Ρέμα Ναούμ – Οροπέδιο Μουσών. ΩΠ 7 ΒΔ Γ+.
Διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης».
Κυριακή κατάβαση και των δύο ομάδων από Οροπέδιο Μουσών – Λαιμό – Σκούρτα – Πετρόστρουγκα – Σπηλιά Ιθακήσιου – Διασταύρωση. ΩΠ 6 ΒΔ Β+.
Αρχηγοί: Φωτεινή ΠετροπούλουΓκ. Αγαμπατιάν

ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΜΥΤΙΚΑΣ
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου
Οι κόλποι του Πόρτο Γερμενού και του Αγίου Βασιλείου προσφέρουν ωραίες ευκαιρίες για παράκτιες πεζοπορίες και μπάνιο στη θάλασσα. Η κυκλική διαδρομή Πόρτο Γερμενό – ακρωτήρι Μύτικα Γερμενού – οικισμός Μύτικα – Λιβάδια – Πόρτο Γερμενό είναι μια παράκτια πορεία με εξαιρετική θέα στον Κορινθιακό κόλπο. ΩΠ 5 ΒΔ Α.
Αρχηγός: Σωτήρης Πλατής

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΕΛΙΚΩΝΑΣ
Την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, ο “ΕΟΣ Αχαρνών” και ο Σύλλογος Φιλοπρόοδων Άσκρης Ο ΗΣΙΟΔΟΣ, ανεβαίνουμε στον Ελικώνα, το όρος των Μουσών. Αναχώρηση για το χωριό Άσκρη, πατρίδα του αρχ. ποιητή Ησιόδου, 8ος π.Χ., αιώνας. Μετάβαση από την Άσκρη μέχρι τη βάση της Πεζούλας από όπου θα αρχίσει η ανάβαση των «20 σταδίων» του Παυσανία και θα έχουμε υπόψη μας τον Ονέστο:
«Ανεβαίνοντας στον Ελικώνα κουράζεσαι πολύ, 
αλλά χορταίνεις µε το γλυκό νερό της κρήνης του Πηγάσου» 
Ακολουθεί Βράχος, Θέα, Ιπποκρήνη, Κορυφή Μοτσάρα 1525μ (Σημαία), Βωμός Διός, Ιπποκρίνη, Πολιάνα (Χαλίκι) Άσκρη. Η διαδρομή είναι λίγο δύσκολη, αλλά αυτή είναι και η ομορφιά της. Η μετάβαση Άσκρη-Πεζούλα και επιστροφή Πολιάνα- Άσκρη θα γίνει με ΙΧ με μέριμνα του Συλλόγου “Ο ΗΣΙΟΔΟΣ, Ω.Π. 6 (χωρίς στάσεις). Β.Δ. Β, Υ.Δ. 760μ 
Στα σημεία των στάσεως θα γίνονται ενημερώσεις με την μυθολογία και την ιστορία της περιοχής, ενώ θα παιχθεί και το δρώμενο “Η Αθηνά στην Ιπποκρήνη” από τα “Λουτρά της Παλλάδος”..
Πληροφορίες-εγγραφές: 2102461528
Αρχηγός: Στέφανος Αντύπας

ΠΑΡΝΗΘΑΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Νυχτερινή πορεία με πανσέληνο στην Πάρνηθα.
Αρχηγός: Γιώργος Παπάζογλου

ΤΑΫΓΕΤΟΣ (2.407μ.)
Σάββατο–Κυριακή 7–8 Οκτωβρίου
Σάββατο: Πηγή Μαγκανιάρη (910μ) – Καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης (1.522μ.). (Το καταφύγιο διαθέτει φαγητό). ΩΠ 2,5 ΒΔ Α ΥΔ 540μ.
Κυριακή: Ανάβαση στην κορυφή Ταΰγετου, Προφήτης Ηλίας (2.407μ.) Κατάβαση από τα ίδια και επιστροφή στο καταφύγιο.
Μετά από σχετική ξεκούραση κατάβαση στην πηγή Μαγκανιάρη και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6 ΒΔ Β ΥΔ 882μ.
Αρχηγός: Παύλος Παύλου

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ
Καμάριζα – Χάος – Αγ. Τριάδα – Κάτω Ποσειδωνία
Κυριακή 8 Οκτωβρίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για Λαύριο και Αγ. Κωνσταντίνο (Καμάριζα). Η πορεία περνάει από δασωμένη περιοχή με υπέροχη θέα και μεγάλο αρχαιολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον ανάμεσα από αρχαία και νεότερα μεταλλεία που χρονολογούνται από το 3.000 πΧ μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Η πορεία θα καταλήξει στην Ακτή Πασά για μπάνιο, μια μικρή βόλτα στο Λαύριο και επιστροφή στην Αθή να. ΩΠ 5 ΒΔ Α ΥΔ (κατάβαση) 200μ.
Αρχηγοί: Βασίλης Καπούλας–Μάκης Τζωρτζίδης
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η εξόρμηση αυτή οργανώνεται από τον Δήμο Αχαρνών με την συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους ανέργους ηλικίας 15-40 ετών εγγεγραμμένους στα Μητρώα του (τοπικού) ΟΑΕΔ. Συμμετοχή δωρεάν με την επίδειξη έγκυρης Κάρτας Ανεργίας και Δελτίου Ταυτότητας. Εγγραφές πληροφορίες στο τηλεφ. 2102461528 και από τους Αρχηγούς.

ΧΕΛΜΟΣ (2.355μ.) Ορειβατική–πεζοπορική
Κυριακή 15 Οκτωβρίου

1) Ορειβατική ομάδα: Κάτω Λουσοί (1.000μ.) – Στρογγυλόλακα – Ψηλή Κορφή (2.355μ.) – Νεραϊδόραχη (2.341μ.) – Χιονοδρομικό (1.700μ.). ΩΠ 7 ΒΔ Γ+ ΥΔ 1.355μ.
Απαιτητική ανάβαση που απευθύνεται σε νέους ορειβάτες με πολύ καλή φυσική κατάσταση.
2) Πεζοπορική Ομάδα: Ζαχλωρού (650μ.) – Μ. Σπήλαιο (Σταυρός) (900μ.) – Ξηρόκαμπος (Χιονοδρομικό) (1.660μ.). ΩΠ 6 ΒΔ Β ΥΔ 1.000μ.
Μεταφορά και των δυο ομάδων στα Καλάβρυτα φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγοί (ορειβατικού): Μαν. Βουβάκης–Κ. Μπούτζιας
Αρχηγός (πεζοπορικού): Ιωάννα Δουραμάνη

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ – Κοινή ανάβαση με τον ΕΟΣ Κορίνθου
Κυριακή 22 Οκτωβρίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί από Αθήνα για Κατακάλι Κορινθίας (70μ.) από όπου θα ξεκινήσει η πορεία για την κορυφή Τζάλικα (780μ.). Το μονοπάτι κατά την ανάβαση και κατά την κατάβαση περνά μέσα από πευκόδασος. ΩΠ 6 ΒΔ Β ΥΔ 700μ. Κατάβαση στο χωριό Σοφικό, φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγοί: Μαρίνα Μπεζεριάνου–Εύα Μπάλλιου

ΤΙΜΦΗ (2.497μ.)
Παρασκευή–Κυριακή 27–29 Οκτωβρίου
Παρασκευή απόγευμα αναχώρηση για Μεγ. Πάπιγκο (950μ.) όπου θα γίνει η διανυκτέρευση. Σάββατο πορεία προς καταφύγιο Αστράκας (1.950μ.). ΩΠ 2,5 ΒΔ Β ΥΔ 1.000μ και στη συνέχεια ανάβαση Γκαμήλα (2.497μ.) και επιστροφή στο Καταφύγιο όπου διανυκτέρευση. ΩΠ 6 ΒΔ Β ΥΔ 550μ.
Κυριακή Δρακόλιμνη (2.080μ.). Επιστροφή στο καταφύγιο και πορεία για Πάπιγκο από όπου θα γίνει η αναχώρηση για Αθήνα. ΩΠ 6 ΒΔ Β.
Αρχηγοί: Γαβριήλ Λουκάς–Κωνσταντίνος Τζώρτζης

ΤΕΛΕΘΡΙΟΝ ΟΡΟΣ – ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Κυριακή 29 Οκτωβρίου
Αναχώρηση για το χωριό Ήλια, από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση στο κατάφυτο Τελέθριο και κυκλική πορεία επιστροφής στο χωριό. Αν το επιτρέψει ο χρόνος, μπάνιο στη θάλασσα ή στα θερμά λουτρά, κατ’ επιλογήν. ΩΠ 5 ΒΔ Α ΥΔ 600μ.
Αρχηγός: Φιλιώ Καλαμπαλίκη

ΠΑΡΝΗΘΑ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου
Μονή Στουδίου – Βούντιμα - Αγ Μαρίνα – Δικλησιά – Μαζαραίικα – Πυργάρι - Σκούρτα. ΩΠ 6 (χωρίς στάση) ΒΔ Α+. Μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν.
Αρχηγός: Στέφανος Αντύπας 

ΠΑΡΝΩΝΑΣ (1.935μ.)

Σάββατο-Κυριακή 4-5 Νοεμβρίου
Αναχώρηση Σάββατο πρωί για Σπάρτη, Καρυές, Βαμβακού (960μ.). Έναρξη πορείας προς το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης στη θέση Αρνόμουσγα (1.450μ.), όπου θα γίνει η διανυκτέρευση. ΩΠ 2. ΒΔ Α.
Κυριακή από το καταφύγιο πορεία και ανάβαση στη Μεγάλη Τούρλα (1.935μ.) και κατάβαση στη Μονή Μαλεβής: ΩΠ 6-7. ΒΔ Β.
Μετάβαση με το πούλμαν στο γραφικό χωριό Αγ. Πέτρος και επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγοί: Βασιλική Χρόνη - Κωνσταντίνος Τζώρτζης 

ΟΡΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ (1.131μ.) (διάσχιση)

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 
Κυριακή πρωί αναχώρηση για Άγιο Γεώργιο της Μάνδρας Αττικής και έναρξη πορείαςγια κορυφή Μικρή Κολοσούρα, Μεγάλη Κολοσούρα (1.115μ), Λιοντάρι (1.131μ) και κατάβαση στην Αγ Σωτήρα. ΩΠ 6:30. ΒΔ Α+.
Αρχηγοί: Γκάρο Αγαμπαντιάν - Γιώργος Σισμανίδης

ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ (1.934μ.)

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 
Κυριακή πρωί αναχώρηση για Λαύκα Κορινθίας (700μ.) και ανάβαση από το οροπέδιοστην κορφή Σκίπιζα (1.934μ.) και επιστροφή στη Λαύκα ΩΠ 7. ΒΔ Β+. ΥΔ 1.230μ.
Αρχηγοί: Νίκος Μακρής – Μάνος Βουβάκης

ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ (1.771μ.) 

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Κυριακή πρωί αναχώρηση για Καρυά Αργολίδος από όπου θα γίνει η έναρξη της πορείας για την κορυφή με δυο ομάδες:
Α΄ ομάδα: Κλασική διαδρομή ΩΠ 6. ΒΔ Β. Αρχηγός Γ. Σπυράκης
Β΄ ομάδα: από τα χτένια ΩΠ 6:30. ΒΔ Γ+.

Αρχηγοί: Γιάννης Αποστόλου – Μάνος Βουβάκης


ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 
Κυριακή πρωί αναχώρηση και έναρξη της πορείας από τη θέση Βαγιωνιά (Αρχ.Επίδαυρος). Από τη μονή Πολεμάρχας ακολουθώντας το μονοπάτι η ομάδα κατευθύνεται στην κορυφή του όρους Άκρως. Όλη η περιοχή είναι πευκόφυτη και η θέα στον Σαρωνικό εντυπωσιακή. Επιστροφή από διαφορετικό μονοπάτι στην Αρχαία Επίδαυρο περνώντας από το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, το ναό της Αρτέμιδος και τους μυκηναϊκούς τάφους. ΩΠ 5.30. ΒΔ Α.
Αρχηγός: Φιλιώ Καλαμπαλίκη  

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ (1.924μ.)

Σάββατο-Κυριακή 2-3 Δεκεμβρίου 
Αναχώρηση Σάββατο πρωί για Περιστέρι Αιτωλοακαρνανίας (713μ.) και ανάβαση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Αγρινίου (1.170μ.) όπου θα γίνει η διανυκτέρευση. ΩΠ 1.30. ΒΔ Α.ΥΔ 457μ.
Κυριακή ανάβαση στην κορυφή Καραμάνος (1.924μ.) και κατάβαση στο χωριό Άνω Λαμπίρι (.1000μ.). ΩΠ 8-9. ΒΔ Β+. ΥΔ 754 ανάβαση, 924 κατάβαση.
Αρχηγοί: Φωτεινή Πετροπούλου – Αλέξης Λούης

ΦΑΡΜΑΚΑΣ (1.616μ.)

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 
Αναχώρηση Κυριακή πρωί από Αθήνα για Άγιο Νικόλαο Αργολίδας (735μ.) στην κορυφή και επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 5. ΒΔ Β. ΥΔ 881μ.
Αρχηγοί: Νίκος Μακρής – Γκάρο Αγαμπαντιάν

ΥΜΗΤΤΟΣ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 

Αναχώρηση το πρωί της Κυριακής. Έναρξη πορείας 7:30 από τέρμα οδού Σοφοκλή Βενιζέλου για Μνημείο Μιχαηλίδη – Σέις – Σταυρό – Μαυροβούνι και επιστροφή από τα ίδια. ΩΠ 7. ΒΔ Β.
Αρχηγοί: Φωτεινή Πετροπούλου – Μαρία Σουρλατζή

ΒΟΡΑΣ – ΛΟΥΤΡΑ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

(Χιονοδρομική – Ορειβατική – Πεζοπορική)
Χριστούγεννα 23 - 26 Δεκεμβρίου
Αναχώρηση Σάββατο πρωί από Ομόνοια για Λουτράκι Αριδαίας όπου θα γίνουν όλες οι διανυκτερεύσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σε δίκλινα δωμάτια. 
Κυριακή πρωί οι χιονοδρόμοι θα αναχωρήσουν για το χιονοδρομικό, ενώ οι υπόλοιποι θα κάνουν πορεία μέσα από τα λουτρά για το φαράγγι του ΡΑΜΝΟ-ΜΠΟΡ με προορισμό τον καταρράκτη της Καναπίτσας και επιστροφή. ΩΠ 5,5. ΒΔ Α. Το βράδυ ρεβεγιόν.
Δευτέρα Χριστούγεννα πρωί αναχώρηση για το χιονοδρομικό, όπου οι σκιέρ θα ασχοληθούν με το αγαπημένο τους σπορ, ενώ οι ορειβάτες θα οδηγηθούν στη θέση Σπαστήρας στα 1.600μ. από όπου θα ξεκινήσει η πορεία για την κορυφή Χασανάκος (1.778μ.). Αν ο καιρός είναι καλός φαίνονται οι κορυφές Περιστέρι των Σκοπίων, Βαρνούντας, Βίτσι, Γράμμος και Σμόλικας. Κατάληξη στο χωριό Άγιος Αθανάσιος στα 1.200μ. Το απόγευμα επίσκεψη και ξενάγηση στην παλιά πόλη της Έδεσσας.
Τρίτη πρωί αναχώρηση με ενδιάμεση στάση και επίσκεψη στο πάρκο του Άγιου Νικολάου στη Νάουσα. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.
Αρχηγός: Βάκης Μιχαηλίδης

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 
Κυριακή στις 9.00 το πρωί συνάντηση στην πλατεία των Θρακομακεδόνων. Μετάβαση στο σημείο που αρχίζει το μονοπάτι και ανάβαση στο καταφύγιο Φλαμπούρι όπου στις 12.30 θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα του συλλόγου. ΩΠ 2,30. ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Νίκος Μακρής – Εύα Μπάλλιου

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΕΙΑ (2.374μ.)

Σάββατο - Κυριακή 20-21 Ιανουαρίου 
Σάββατο μεσημέρι αναχώρηση για οροπέδιο Μεγάλης Ζήρειας. Διαμονή στο καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου ή στο χιονοδρομικό.
Κυριακή ανάβαση στην κορυφή Σημείο (2.374μ.) και επιστροφή στη βάση μας. ΩΠ 7.ΒΔ Β+.
Σημ. Απαραίτητος ο χειμερινός εξοπλισμός.
Αρχηγοί: Φωτεινή Πετροπούλου – Γκάρο Αγαμπαντιάν

ΜΑΙΝΑΛΟ (1.981μ.)

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για το Μαίναλο και έναρξη της ανάβασης από το πάρκινγκ (1.564μ.) – καταφύγιο (1.600μ.) – κορυφή Οστρακίνα (1.981μ.) και κατάβαση στο Λεβίδι (864μ.). ΩΠ 6. ΒΔ Β. ΥΔ 417μ.
Σημ. Η πορεία ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ενδέχεται να τροποποιηθεί.
Αρχηγοί: Νίκος Μακρής – Μάνος Βουβάκης