Περιοδικό Κορφές
Ιανουάριος - Μάρτιος 2017

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή θέμα που θα θέλατε να επισημάνετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο.

Φιλαδελφείας 126, 13673
email: eosa@otenet.gr
τηλ: 210 2461528, 2404100
Fax: 210 2469777

twitter link facebook link

Εγγραφή Μέλους

Αν επιθυμείτε να γραφτείτε μέλος στο σύλλογο τότε "κατεβάστε" και συμπληρώστε την αντίστοιχη αίτηση.

Καταστατικό

Διαβάστε το καταστατικό του συλλόγου.

English Page

Foreign visitors could visit the english page

Πρόγνωση καιρού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα αναβάσεων 2017

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τις αναβάσεις του συλλόγου για το έτος 2017 που έχουν προς το παρόν προγραμματιστεί να γίνουν ή έχουν ήδη γίνει. Διαβάστε για τους όρους συμμετοχής και το βαθμό δυσκολίας. Για να μην πάτε απροετοίμαστοι ρίξτε μια ματιά στη λίστα του εξοπλισμού.

Όλες οι εξορμήσεις που αναφέρονται στο παρακάτω πρόγραμμα διοργανώνονται από το Τουριστικό Γραφείο «Α. Καμαρίτης και Σία Ε.Ε.».
Ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών θα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού στο freemeteo.

Υπενθυμίζουμε στους φίλους του Συλλόγου μας ότι, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και σε απόλυτη συνάρτηση με το καταστατικό και το νόμο, σε όλες τις δραστηριότητές μας, είτε υπαίθριες είτε εσωτερικές, μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο:
α) Τα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών που έχουν καταβάλει τις οικονομικές τους ετήσιες εισφορές σύμφωνα με το καταστατικό και όπως ειδικότερα ορίζεται σε αυτό για τους έχοντες ή διατηρούντες την ιδιότητα του μέλους.
β) Τα μέλη άλλων Συλλόγων της ΕΟΟΑ, με επίδειξη της ορειβατικής τους ταυτότητας, επικυρωμένης για το τρέχον έτος.
Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι όσοι φίλοι μας επιθυμούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας, απαιτούνται τα εξής:
α) Να συμπληρώσουν και υποβάλουν την Αίτηση Εγγραφής Μέλους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας, www.eosacharnon.gr και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση eosa@otenet.gr. Εναλλακτικά δε να την αποστείλουν με fax στο 210-2469777.
β) Να καταβάλουν το ποσό των τριάντα ευρώ (€ 30), είτε με κατάθεση στο τραπεζικό λογ/σμό 178002002001714 της Αlpha Bank (IBAN GR9401401780178002002001714), είτε με ταχυδρομική επιταγή. Το ποσόν αυτό αφορά την πλήρη εξόφληση της ετήσιας συνδρομής στο Σύλλογο και την ετήσια συνδρομή στο περιοδικό ΚΟΡΦΕΣ (σημειώνεται ότι με προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ., έχει καταργηθεί η καταβολή σχετικού ποσού εγγραφής).
γ) Να στείλουν δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες, μεγέθους ταυτότητας, οι οποίες απαιτούνται για την έκδοση ορειβατικής ταυτότητας.
Τέλος, όσοι συνδρομητές του περιοδικού ΚΟΡΦΕΣ επιθυμούν να συμπεριληφθούν στη λίστα των μελών του Συλλόγου, απαιτείται να αποστείλουν συμπληρωμένη την αίτηση μέλους (βλ. πιο πάνω παραγρ. α), χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.
Σημειώνεται ότι δυνάμει σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και σε απόλυτη εφαρμογή των άρθρων του καταστατικού, έχει πραγματοποιηθεί επίσημη εκκαθάριση των μελών του Συλλόγου.
Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ανωτέρω είναι προς διευκόλυνσή σας, καθ' όσον είναι γνωστό ότι όλοι είστε ευπρόσδεκτοι στις εγκαταστάσεις και στα γραφεία μας, προκειμένου να συστηθούμε, να συζητήσουμε και να γνωρίσετε το θαυμάσιο κόσμο του Αθλητικού μας Κέντρου.

Δήλωση συμμετοχής με email
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε αναβάσεις οποιαδήποτε στιγμή στέλνοντας email στο σύλλογο με τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Τίτλος και ημερομηνία ανάβασης:

 

 • ΙΑΝ
  2017
 • ΦΕΒ
  2017
 • ΜΑΡ
  2017
 • ΑΠΡ
  2017


ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ (1.358μ.)
Κυριακή 15 Ιανουαρίου
Αναχώρηση πρωί για Βίλια. Έναρξη πορείας από τη βρύση της Τσιάς 630μ και ανάβαση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Ελευσίνας 1.090μ. ΩΠ 2:30 ΒΔ Α ΥΔ 460μ. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν μέχρι την πρώτη κορφή 1.330μ. και να επιστρέφουν. ΩΠ 1:20 ΒΔ Α ΥΔ 240μ. Επιστροφή από το καταφύγιο με το πούλμαν.
Αρχηγός: Ν. Μακρής

ΧΕΛΜΟΣ
ΝΕΡΑΪΔΟΡΑΧΗ (2.341μ.)–Μ. ΣΠΗΛΑΙΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
Ορειβατική – Πεζοπορική
Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Αναχώρηση πρωί από Αθήνα για Καλάβρυτα.
Πεζοπορική: Μ. Σπήλαιο – Χιονοδρομικό ΩΠ 5 (6 με χιόνι) ΒΔ Α (Β με χιόνι) ΥΔ 700μ.
Αρχηγοί: Απόστολος Λάμπρου–Ιωάννα Δουραμάνη
Ορειβατικό: Ανάβαση από τη βάση του χιονορομικού 1.700μ στη Νεραϊδόραχη (2.341μ.). Εξοπλισμός υψηλού χειμερινού βουνού (κραμπόν, πιολέ). ΩΠ 5 ΒΔ Δ. Απαιτείται γνώση και εμπειρία αναβάσεων σε παγωμένο πεδίο. Φαγητό στα Καλάβρυτα και επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγοί: Μ Τζωρτζίδης–Γρ. Κουβεριανός

ΥΜΗΤΤΟΣ
Κυριακή 29 Ιανουαρίου
Αττικές πεζοπορίες
Εκκίνηση της πορείας από την εκκλησία της Αγίας Μαύρας στην Ηλιούπολη. Ανάβαση στο μνημείο του Γιώργου Μιχαηλίδη, πορεία στην κορυφογραμμή και κατάληξη στο καταφύγιο του ΕΟΣ Ηλιούπολης, όπου θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Η επιστροφή θα γίνει από άλλη διαδρομή με κατάληξη το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Καρέα. Μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν. ΩΠ 5 ΒΔ Α.
Αρχηγός: Εύα Μπάλλιου

ΠΑΡΝΗΘΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ (1.154μ.)
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Την Κυριακή 8 του μηνός θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου στο καταφύγιο Φλαμπούρι της Πάρνηθας. Συνάντηση στις 9 το πρωί στην πλατεία των Θρακομακεδόνων και ανάβαση στο καταφύγιο.
Αρχηγός: Β. Νίκας

ΚΙΡΦΗ (1.561μ.)
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για Ζεμενό (800μ.). Ανάβαση στην κορυφή Ξηροβούνι (1.561μ.) και κατάβαση στο Δίστομο (450μ.), δια μέσου του εθνικού μονοπατιού 022. ΩΠ 6. ΒΔ Α. ΥΔ 760μ.
Αρχηγοί: Γκ. Αγαμπατιάν – Γ. Παπαϊωάννου

ΚΛΩΚΟΣ (1.779μ)
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Αναχώρηση για Φτέρη Αχαΐας (1.100μ) και ανάβαση στην κορυφή (1.779μ.). Βουνό πληγωμένο από τη φωτιά του 2007, αλλά με υπέροχη θέα από ψηλά. ΩΠ 5. ΒΔ Α. ΥΔ 680μ.
Αρχηγοί: I. Παλαιοκρασσάς – Μ. Τζωρτζίδης

ΣΤΕΡΝΑ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
Κυριακή πρωί αναχώρηση για Λουτράκι και μετάβαση στην Περαχώρα από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία σε παραθαλάσσιο μονοπάτι. Επίσκεψη στον φάρο Μελαγκάβι και στον αρχαιολογικό χώρο. Επιστροφή στο Λουτράκι και προαιρετικό spa στα ιαματικά λουτρά. ΩΠ 4. ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Φ. Καλαμπαλίκη – Σ. Πλατής

ΠΑΡΝΗΘΑ
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
Μακρυχώραφο – Κατσιμίδι – Ξεροβούνι – Κορομηλιά – Κιθάρα – Όμιλος Φίλων του Δάσους. ΩΠ 6. ΒΔ Α. ΥΔ 550μ. Μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν.
Αρχηγοί: Στ. Αντύπας – Σ. Πλατής

ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Παρασκευή 24-Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας

Στη συμβολή των οροσειρών Βέρνον και Βαρνούς, στο πέρασμα των διεθνών μονοπατιών Ε4 και Ε6, 19χλμ από τη Φλώρινα σε υψόμετρο 1650μ., βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βίγλας Πισοδερίου. Ο ΕΟΣ Αχαρνών επέλεξε αυτήν την ακριτική τοποθεσία για μια χειμερινή εξόρμηση το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Οι τρεις διανυκτερεύσεις της εκεί διαμονής με πρωινό, θα γίνουν στο καταφύγιο-σαλέ του Κέντρου σε δωμάτια με ατομικό μπάνιο, παπλώματα και σεντόνια. Οι φανατικοί της χιονοδρομίας με ski και snowboard θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ σε 9 πίστες όλων των κατηγοριών, 2 δρόμους ημιαντοχής και 1 για snowmobil (στο Κέντρο λειτουργεί κατάστημα ενοικιάσεως εξοπλισμού). Πεζοπορία και περιήγηση σε γειτονικές τοποθεσίες : Φλώρινα, Πρέσπες, Νυμφαίο, Αετός, Καστοριά ανάλογα με τον καιρό και τη διάθεσή μας. Η αναχώρηση θα γίνει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και επιστροφή το βράδυ της Δευτέρας. Όσοι πιστοί των χειμερινών σπορ της ορειβασίας και της χιονοδρομίας εγγραφείτε το ταχύτερο. Προτεραιότητα με κατάθεση προκαταβολής (αφήστε τηλέφωνο και e-mail για επικοινωνία). Δηλώσεις και πληροφορίες τηλεφωνικά 2102461528 με fax 2102469777 και e-mail (προτιμήστε το) eosa@otenet.gr και maktzor@gmail.com.
Περιλαμβάνονται: Όλες οι μετακινήσεις με πούλμαν και η διαμονή στο καταφύγιο σε δωμάτια, 3κλινα, 4κλινα και 8κλινο, με πρωινό.
Σημαντικά: 1) Καμία κράτηση δεν είναι εξασφαλισμένη χωρίς προκαταβολή
2) Οι πεζοπόροι να είναι εφοδιασμένοι με τον κατάλληλο χειμερινό εξοπλισμό

Αρχηγοί: Μάκης Τζωρτζίδης 6977186708-Βασίλης Καπούλας 6945432010

ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ (2.101μ) – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
Σάββατο – Κυριακή 4–5 Μαρτίου
Σάββατο πρωί αναχώρηση για Ανιάδα Ευρυτανίας (1.100μ) όπου θα γίνει η διανυκτέρευση στον ξενώνα.
Κυριακή πορεία από Ανιάδα μέχρι Λακώματα (1.400μ.).
α. Ορειβατική ομάδα: Θα επιχειρήσει ανάβαση στην κορφή (2.101μ.) και θα επιστρέψει στην Ανειάδα. Συνολικά ΩΠ 7. ΒΔ Γ. ΥΔ 1000μ.
β. Πεζοπορική ομάδα: θα συνεχίσει κατάβαση στο Μεγάλο Χωριό (720μ.). Επιστροφή με το πούλμαν στην Ανειάδα. ΩΠ 5. ΒΔ Α. ΥΔ 300μ Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Αθήνα.
Αρχηγοί: Π. Παύλου – Α. Γουργούλης

ΓΕΡΑΝΕΙΑ
Κυριακή 5 Μαρτίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για το Λουτράκι. Μετάβαση στον οικισμό Χαρβάτι και έναρξη πορείας στο «πράσινο μονοπάτι» που διασχίζει τα Γεράνεια από ανατολή προς δύση, με κατάληξη την Περαχώρα ή τα Πίσια. ΩΠ 6,5. ΒΔ Β. ΥΔ 835μ.
Αρχηγοί: Γ. Σισμανίδης – Γκ. Αγαμπατιάν

ΜΑΙΝΑΛΟ (1.981μ.)
Κυριακή 12 Μαρτίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για το Μαίναλο και έναρξη της ανάβασης από το πάρκινγκ (1.564μ.) – καταφύγιο (1.600μ.) – κορφή Προφ. Ηλίας (1.981μ.) και κατάβαση στο Λεβίδι (864μ.). ΩΠ 7. ΒΔ Β. ΥΔ 417μ.
Αρχηγοί: Ν. Μακρής – Μ. Βουβάκης

ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΑΓΙΟΝΟΡΙ
Κυριακή 19 Μαρτίου
Φανταστική πορεία στο ιστορικό μονοπάτι που συνδέει τα Δερβενάκια με το χωριό Αγιονόρι μέσα από μια πανέμορφη κοιλάδα και ένα οροπέδιο με καταπληκτική θέα. Το Αγιονόρι είναι γνωστό από τη δεύτερη φάση της μάχης των Δερβενακίων.
Αρχηγοί: Γ. Παπάζογλου – Κ. Τσίπηρας

ΚΥΘΝΟΣ
Παρασκευή – Κυριακή 24 – 26 Μαρτίου
Παρασκευή μεσημέρι αναχώρηση από Πειραιά για Κύθνο. Άφιξη στο Μέριχα το λιμάνι της Κύθνου και τακτοποίηση στους ξενώνες. Απόγευμα μετάβαση στη Χώρα για φαγητό – καφέ και επιστροφή στο Μέριχα.
Σάββατο, πρωινή αναχώρηση και ξενάγηση στη Δρυοπίδα και το Σπήλαιο. Πεζοπορία διάρκειας 3 ωρών, από Δρυοπίδα στον οικισμό της Παναγίας της Κανάλας με ενδιάμεσες στάσεις για τα αξιοθέατα της διαδρομής. Επιστροφή στο Μέριχα. Απόγευμα ελεύθερο.
Κυριακή, μετάβαση στη Χώρα και περιήγηση στην πρωτεύουσα του νησιού. Επιστροφή στο Μέριχα, ανάπαυση και προετοιμασία για την απογευματινή επιστροφή στον Πειραιά.
Αρχηγός: Ι. Δουραμάνη

ΟΡΤΑΡΙ ΚΥΜΗΣ – ΠΕΤΙΣΟΥΝΑΣ

Κυριακή 26 Μαρτίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για Κύμη. ανάβαση της
α. Ορειβατική ομάδα: Ανάβαση από το Χωνευτικό στο Ορτάρι (880μ) ΩΠ 7. ΒΔ Β. ΥΔ 650μ.
β. Πεζοπορική ομάδα: Πορεία στο κάστρο του Άγιου Γεώργιου και κατάβαση στο φαράγγι του Πετισούνα. ΩΠ 4. ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Γκ. Αγαμπατιάν – Φ. Καλαμπαλίκη

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΚΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017


Οργανωτής: ΕΟΣ Αχαρνών- Ορειβατικό τμήμα
Οδηγός Βουνού ΕΟΟΑ : Δημήτρης Κάραλης
Αρχηγοί: Φωτεινή Πετροπούλου-Γ. Σισμανίδης

Τοποθεσία: Παρνασσός
Αναχώρηση: Ομόνοια 06:00, Μενίδι 06:20. Επιστροφή: 22:00
Δυσκολία: Γ+
Διαδρομή: Κελάρια(1760), Προφήτης Ηλίας(2200), Διάσελο Τουμπόραχης (2280), Λιάκουρα(2457), Προφήτης Ηλίας(2200), Γεροντόβραχος(2389), Κελάρια(1760)
Η Δραστηριότητα αυτή επιδοτείται από τον Σύλλογο και απευθύνεται, κατά προτεραιότητα, σε νέους ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
α) Όλοι οι Αρχηγοί αναβάσεων του Συλλόγου
β) Τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών και μέλη ορειβατικών συλλόγων της ΕΟΟΑ υπό την ανωτέρω προϋπόθεση.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση και αγάπη για το βουνό και την ορειβασία. Προηγούμενη εμπειρία χρήσιμη αλλά όχι απαραίτητη.
Πληροφορίες -Εγγραφές 210 24615228 και 2404100 και από το 6977186708
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 18, μέγιστος 30.
Στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών παρέχεται έκπτωση 20%.
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
Ø Μεταφορά με το πούλμσν
Ø Ασφάλιση ατυχήματος
Ø Παροχή εξοπλισμού κραμπόν, πιολέ (μόνο για τα μέλη του ΕΟΣ Αχαρών).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 27 Μαρτίου 2017
Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, ο Οδηγός Βουνού και οι Αρχηγοί θα βρίσκονται στο Σύλλογο για μια ενημερωτική συνάντηση όλων και χορήγηση του απαιτούμενου εξοπλισμού(κραμπόν, πιολέ φέρτε τις μπότες σας).
Κατά την εγγραφή στοιχεία που πρέπει να δίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (για την ασφάλιση):
Ø Πλήρες ονοματεπώνυμο
Ø Ορειβασία ή Σκι
Ø Τηλέφωνο κινητό και σταθερό
Ø Όνομα πατρός
Ø Έτος γεννήσεως
Ø Σύλλογος και Αρ Μητρώου (εκτός Αχαρνών)

ΕΦΟΔΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Πέλματα: μπότες ορειβασίας + κραμπόν + 2 ζεύγη κάλτσες,
Πόδια: ντύσιμο σε 3 στρώσεις (ισοθερμικό + φλις + μεμβράνη) ή ότι πιο παρεμφερές σε αυτά, + Γκέτες
Κορμός: ντύσιμο σε 3 στρώσεις (ισοθερμικό + φλις + μεμβράνη) ή ότι πιο παρεμφερές σε αυτά,
Κεφάλι: σκουφί, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό, Κράνος για όσους είναι με τα σκι τους,
Χέρια: γάντια μάλλινα ή φλις, 2 ζεύγη, Μπατόν, Πιολέ,
Σακίδιο κορφής: ατομικό φαρμακείο, νερό 1.5 lt, τρόφιμα διαδρομής, καραμελίτσες βουτύρου,
Προαιρετικά: Χάρτης, πυξίδα, αλτίμετρο, gps, φωτογραφική, βέστα εάν φυσάει.
Σόντα, φτυάρι και άρβα, για όσους είναι με σκι.

ΜΥΚΗΝΕΣ - ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ
Κυριακή 2 Απριλίου
Μετάβαση στις Μυκήνες και πεζοπορία σε ενδιαφέρον μονοπάτι. Επίσκεψη στο οικολογικό κτήμα εναλλακτικού τουρισμού «Ελπιδοχώρι» κοντά στο χωριό Κουτσοπόδι του Άργους. ΩΠ 5. ΒΔ Α.
Αρχηγός: Eυαγ. Μαυροπάνος

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΑΛΗΣ – ΔΙΡΦΗ (1.743μ.)
Κυριακή 9 Απριλίου
Μετάβαση στον Αγ. Αθανάσιο Ευβοίας και ανάβαση από το Φαράγγι της Αγάλης μέχρι την πηγή Κράτεια.
α. Ορειβατική ομάδα : Θα γίνει ανάβαση στην κορφή Δέλφι (1.743μ) και κατάβαση στη Μεσοράχη (950μ.) ΩΠ 7 ΒΔ Β.
β. Πεζοπορική ομάδα: Θα επιστρέψει από τα ίδια. ΩΠ 4. ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Μ. Τζωρτζίδης – Β. Καπούλας

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
13 – 17 Απριλίου
Φέτος τον Απρίλιο οργανώνεται πενθήμερη απόδραση στον Παράδεισο των αισθήσεων, την Πασχαλινή Κέρκυρα. Ανάβαση στον Παντοκράτορα (914 μ), περπατήματα, μουσικές, μπότηδες, μυρωδιές και γεύσεις από το νησί του πολιτισμού, του Αγ. Σπυρίδωνα και των φιλαρμονικών.
Αρχηγός : Μ. Μπρεντάνος

ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ – ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ
Κυριακή 23 Απριλίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για Μονή Δαμάστας (620μ.). Ανάβαση στο μονοπάτι προς το ξωκλήσι της Παλαιοπαναγιάς (1.100μ.) και κατάβαση στις Θερμοπύλες (50μ.) με υπέροχη θέα στο Μαλλιακό κόλπο. Χαλάρωση στα θερμά λουτρά (μαγιό) και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6,5. ΒΔ Α. ΥΔ 750.
Αρχηγοί: Στ. Αντύπας – Σ. Πλατής

ΤΡΙΚΕΡΙ
Σάββατο 29 Απριλίου – Δευτέρα 1 Μαΐου
Τριήμερο Πρωτομαγιάς
Αναχώρηση Σάββατο πρωί για το Βόλο όπου θα γίνουν οι διανυκτερεύσεις. Μετάβαση πεζοπορία και περιήγηση στο Τρικέρι, το γραφικό νησί του Παγασητικού, την αρχαία Κίκυνθο. Πεζοπορία Μακρινίτσα – Σταγιάτα – Πορταριά. Με το τρενάκι του Πηλίου μετάβαση στις Μηλιές και πεζοπορία στα Καλά Νερά.
Αρχηγός: Μ. Τζωρτζίδης

ΑΙΓΙΝΑ
Κυριακή 30 Απριλίου
Πεζοπορία στα μονοπάτια της Αίγινας.
Αρχηγός: Γκ. Αγαμπατιάν

 

Κατεβάστε το συνοπτικό πρόγραμμα των επόμενων μηνών (Αύγουστος 2016 - Ιανουάριος 2017) σε αρχείο .XLS (Excel).