Περιοδικό Κορφές
Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2017

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή θέμα που θα θέλατε να επισημάνετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο.

Φιλαδελφείας 126, 13673
email: eosa@otenet.gr
τηλ: 210 2461528, 2404100
Fax: 210 2469777

Facebook & Twitter

 

 

 

 

Εγγραφή Μέλους

Αν επιθυμείτε να γραφτείτε μέλος στο σύλλογο τότε "κατεβάστε" και συμπληρώστε την αντίστοιχη αίτηση.

Καταστατικό

Διαβάστε το καταστατικό του συλλόγου.

English Page

Foreign visitors could visit the english page

Πρόγνωση καιρού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα αναβάσεων 2017

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα με τις αναβάσεις του συλλόγου για το έτος 2017 που έχουν προς το παρόν προγραμματιστεί να γίνουν ή έχουν ήδη γίνει. Διαβάστε για τους όρους συμμετοχής και το βαθμό δυσκολίας. Για να μην πάτε απροετοίμαστοι ρίξτε μια ματιά στη λίστα του εξοπλισμού.

Όλες οι εξορμήσεις που αναφέρονται στο παρακάτω πρόγραμμα διοργανώνονται από το Τουριστικό Γραφείο «Α. Καμαρίτης και Σία Ε.Ε.».
Ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών θα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού στο freemeteo.

Υπενθυμίζουμε στους φίλους του Συλλόγου μας ότι, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και σε απόλυτη συνάρτηση με το καταστατικό και το νόμο, σε όλες τις δραστηριότητές μας, είτε υπαίθριες είτε εσωτερικές, μπορούν να συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο:
α) Τα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών που έχουν καταβάλει τις οικονομικές τους ετήσιες εισφορές σύμφωνα με το καταστατικό και όπως ειδικότερα ορίζεται σε αυτό για τους έχοντες ή διατηρούντες την ιδιότητα του μέλους.
β) Τα μέλη άλλων Συλλόγων της ΕΟΟΑ, με επίδειξη της ορειβατικής τους ταυτότητας, επικυρωμένης για το τρέχον έτος.
Σε κάθε περίπτωση, σας ενημερώνουμε ότι όσοι φίλοι μας επιθυμούν να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας, απαιτούνται τα εξής:
α) Να συμπληρώσουν και υποβάλουν την Αίτηση Εγγραφής Μέλους μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας, www.eosacharnon.gr και να την αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση eosa@otenet.gr. Εναλλακτικά δε να την αποστείλουν με fax στο 210-2469777.
β) Να καταβάλουν το ποσό των τριάντα ευρώ (€ 30), είτε με κατάθεση στο τραπεζικό λογ/σμό 178002002001714 της Αlpha Bank (IBAN GR9401401780178002002001714), είτε με ταχυδρομική επιταγή. Το ποσόν αυτό αφορά την πλήρη εξόφληση της ετήσιας συνδρομής στο Σύλλογο και την ετήσια συνδρομή στο περιοδικό ΚΟΡΦΕΣ (σημειώνεται ότι με προγενέστερη απόφαση του Δ.Σ., έχει καταργηθεί η καταβολή σχετικού ποσού εγγραφής).
γ) Να στείλουν δύο (2) έγχρωμες φωτογραφίες, μεγέθους ταυτότητας, οι οποίες απαιτούνται για την έκδοση ορειβατικής ταυτότητας.
Τέλος, όσοι συνδρομητές του περιοδικού ΚΟΡΦΕΣ επιθυμούν να συμπεριληφθούν στη λίστα των μελών του Συλλόγου, απαιτείται να αποστείλουν συμπληρωμένη την αίτηση μέλους (βλ. πιο πάνω παραγρ. α), χωρίς περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση.
Σημειώνεται ότι δυνάμει σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Συλλόγου και σε απόλυτη εφαρμογή των άρθρων του καταστατικού, έχει πραγματοποιηθεί επίσημη εκκαθάριση των μελών του Συλλόγου.
Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ανωτέρω είναι προς διευκόλυνσή σας, καθ' όσον είναι γνωστό ότι όλοι είστε ευπρόσδεκτοι στις εγκαταστάσεις και στα γραφεία μας, προκειμένου να συστηθούμε, να συζητήσουμε και να γνωρίσετε το θαυμάσιο κόσμο του Αθλητικού μας Κέντρου.

Δήλωση συμμετοχής με email

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή σε αναβάσεις οποιαδήποτε στιγμή στέλνοντας email στο σύλλογο με τα παρακάτω στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Τίτλος και ημερομηνία ανάβασης:

 

 • ΙΑΝ
  2017
 • ΦΕΒ
  2017
 • ΜΑΡ
  2017
 • ΑΠΡ
  2017
 • ΜΑΙ
  2017
 • ΙΟΥΝ
  2017
 • ΙΟΥΛ
  2017
 • ΑΥΓ
  2017
 • ΣΕΠ
  2017
 • OKT
  2017


ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ (1.358μ.)
Κυριακή 15 Ιανουαρίου
Αναχώρηση πρωί για Βίλια. Έναρξη πορείας από τη βρύση της Τσιάς 630μ και ανάβαση στο καταφύγιο του ΕΟΣ Ελευσίνας 1.090μ. ΩΠ 2:30 ΒΔ Α ΥΔ 460μ. Όσοι επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν μέχρι την πρώτη κορφή 1.330μ. και να επιστρέφουν. ΩΠ 1:20 ΒΔ Α ΥΔ 240μ. Επιστροφή από το καταφύγιο με το πούλμαν.
Αρχηγός: Ν. Μακρής

ΧΕΛΜΟΣ
ΝΕΡΑΪΔΟΡΑΧΗ (2.341μ.)–Μ. ΣΠΗΛΑΙΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ
Ορειβατική – Πεζοπορική
Κυριακή 22 Ιανουαρίου

Αναχώρηση πρωί από Αθήνα για Καλάβρυτα.
Πεζοπορική: Μ. Σπήλαιο – Χιονοδρομικό ΩΠ 5 (6 με χιόνι) ΒΔ Α (Β με χιόνι) ΥΔ 700μ.
Αρχηγοί: Απόστολος Λάμπρου–Ιωάννα Δουραμάνη
Ορειβατικό: Ανάβαση από τη βάση του χιονορομικού 1.700μ στη Νεραϊδόραχη (2.341μ.). Εξοπλισμός υψηλού χειμερινού βουνού (κραμπόν, πιολέ). ΩΠ 5 ΒΔ Δ. Απαιτείται γνώση και εμπειρία αναβάσεων σε παγωμένο πεδίο. Φαγητό στα Καλάβρυτα και επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγοί: Μ Τζωρτζίδης–Γρ. Κουβεριανός

ΥΜΗΤΤΟΣ
Κυριακή 29 Ιανουαρίου
Αττικές πεζοπορίες
Εκκίνηση της πορείας από την εκκλησία της Αγίας Μαύρας στην Ηλιούπολη. Ανάβαση στο μνημείο του Γιώργου Μιχαηλίδη, πορεία στην κορυφογραμμή και κατάληξη στο καταφύγιο του ΕΟΣ Ηλιούπολης, όπου θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Η επιστροφή θα γίνει από άλλη διαδρομή με κατάληξη το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Καρέα. Μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν. ΩΠ 5 ΒΔ Α.
Αρχηγός: Εύα Μπάλλιου

ΠΑΡΝΗΘΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΙ (1.154μ.)
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Κυριακή 29 Ιανουαρίου

Την Κυριακή 8 του μηνός θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου στο καταφύγιο Φλαμπούρι της Πάρνηθας. Συνάντηση στις 9 το πρωί στην πλατεία των Θρακομακεδόνων και ανάβαση στο καταφύγιο.
Αρχηγός: Β. Νίκας

ΚΙΡΦΗ (1.561μ.)
Κυριακή 5 Φεβρουαρίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για Ζεμενό (800μ.). Ανάβαση στην κορυφή Ξηροβούνι (1.561μ.) και κατάβαση στο Δίστομο (450μ.), δια μέσου του εθνικού μονοπατιού 022. ΩΠ 6. ΒΔ Α. ΥΔ 760μ.
Αρχηγοί: Γκ. Αγαμπατιάν – Γ. Παπαϊωάννου

ΚΛΩΚΟΣ (1.779μ)
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Αναχώρηση για Φτέρη Αχαΐας (1.100μ) και ανάβαση στην κορυφή (1.779μ.). Βουνό πληγωμένο από τη φωτιά του 2007, αλλά με υπέροχη θέα από ψηλά. ΩΠ 5. ΒΔ Α. ΥΔ 680μ.
Αρχηγοί: I. Παλαιοκρασσάς – Μ. Τζωρτζίδης

ΣΤΕΡΝΑ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ
Κυριακή 19 Φεβρουαρίου
Κυριακή πρωί αναχώρηση για Λουτράκι και μετάβαση στην Περαχώρα από όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία σε παραθαλάσσιο μονοπάτι. Επίσκεψη στον φάρο Μελαγκάβι και στον αρχαιολογικό χώρο. Επιστροφή στο Λουτράκι και προαιρετικό spa στα ιαματικά λουτρά. ΩΠ 4. ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Φ. Καλαμπαλίκη – Σ. Πλατής

ΠΑΡΝΗΘΑ
Κυριακή 26 Φεβρουαρίου
Μακρυχώραφο – Κατσιμίδι – Ξεροβούνι – Κορομηλιά – Κιθάρα – Όμιλος Φίλων του Δάσους. ΩΠ 6. ΒΔ Α. ΥΔ 550μ. Μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν.
Αρχηγοί: Στ. Αντύπας – Σ. Πλατής

ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑ
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Παρασκευή 24-Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τριήμερο Καθαρής Δευτέρας

Στη συμβολή των οροσειρών Βέρνον και Βαρνούς, στο πέρασμα των διεθνών μονοπατιών Ε4 και Ε6, 19χλμ από τη Φλώρινα σε υψόμετρο 1650μ., βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βίγλας Πισοδερίου. Ο ΕΟΣ Αχαρνών επέλεξε αυτήν την ακριτική τοποθεσία για μια χειμερινή εξόρμηση το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Οι τρεις διανυκτερεύσεις της εκεί διαμονής με πρωινό, θα γίνουν στο καταφύγιο-σαλέ του Κέντρου σε δωμάτια με ατομικό μπάνιο, παπλώματα και σεντόνια. Οι φανατικοί της χιονοδρομίας με ski και snowboard θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ σε 9 πίστες όλων των κατηγοριών, 2 δρόμους ημιαντοχής και 1 για snowmobil (στο Κέντρο λειτουργεί κατάστημα ενοικιάσεως εξοπλισμού). Πεζοπορία και περιήγηση σε γειτονικές τοποθεσίες : Φλώρινα, Πρέσπες, Νυμφαίο, Αετός, Καστοριά ανάλογα με τον καιρό και τη διάθεσή μας. Η αναχώρηση θα γίνει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και επιστροφή το βράδυ της Δευτέρας. Όσοι πιστοί των χειμερινών σπορ της ορειβασίας και της χιονοδρομίας εγγραφείτε το ταχύτερο. Προτεραιότητα με κατάθεση προκαταβολής (αφήστε τηλέφωνο και e-mail για επικοινωνία). Δηλώσεις και πληροφορίες τηλεφωνικά 2102461528 με fax 2102469777 και e-mail (προτιμήστε το) eosa@otenet.gr και maktzor@gmail.com.
Περιλαμβάνονται: Όλες οι μετακινήσεις με πούλμαν και η διαμονή στο καταφύγιο σε δωμάτια, 3κλινα, 4κλινα και 8κλινο, με πρωινό.
Σημαντικά: 1) Καμία κράτηση δεν είναι εξασφαλισμένη χωρίς προκαταβολή
2) Οι πεζοπόροι να είναι εφοδιασμένοι με τον κατάλληλο χειμερινό εξοπλισμό

Αρχηγοί: Μάκης Τζωρτζίδης 6977186708-Βασίλης Καπούλας 6945432010

ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ (2.101μ) – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ
Σάββατο – Κυριακή 4–5 Μαρτίου
Σάββατο πρωί αναχώρηση για Ανιάδα Ευρυτανίας (1.100μ) όπου θα γίνει η διανυκτέρευση στον ξενώνα.
Κυριακή πορεία από Ανιάδα μέχρι Λακώματα (1.400μ.).
α. Ορειβατική ομάδα: Θα επιχειρήσει ανάβαση στην κορφή (2.101μ.) και θα επιστρέψει στην Ανειάδα. Συνολικά ΩΠ 7. ΒΔ Γ. ΥΔ 1000μ.
β. Πεζοπορική ομάδα: θα συνεχίσει κατάβαση στο Μεγάλο Χωριό (720μ.). Επιστροφή με το πούλμαν στην Ανειάδα. ΩΠ 5. ΒΔ Α. ΥΔ 300μ Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Αθήνα.
Αρχηγοί: Π. Παύλου – Α. Γουργούλης

ΓΕΡΑΝΕΙΑ
Κυριακή 5 Μαρτίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για το Λουτράκι. Μετάβαση στον οικισμό Χαρβάτι και έναρξη πορείας στο «πράσινο μονοπάτι» που διασχίζει τα Γεράνεια από ανατολή προς δύση, με κατάληξη την Περαχώρα ή τα Πίσια. ΩΠ 6,5. ΒΔ Β. ΥΔ 835μ.
Αρχηγοί: Γ. Σισμανίδης – Γκ. Αγαμπατιάν

ΜΑΙΝΑΛΟ (1.981μ.)
Κυριακή 12 Μαρτίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για το Μαίναλο και έναρξη της ανάβασης από το πάρκινγκ (1.564μ.) – καταφύγιο (1.600μ.) – κορφή Προφ. Ηλίας (1.981μ.) και κατάβαση στο Λεβίδι (864μ.). ΩΠ 7. ΒΔ Β. ΥΔ 417μ.
Αρχηγοί: Ν. Μακρής – Μ. Βουβάκης

ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΑΓΙΟΝΟΡΙ
Κυριακή 19 Μαρτίου
Φανταστική πορεία στο ιστορικό μονοπάτι που συνδέει τα Δερβενάκια με το χωριό Αγιονόρι μέσα από μια πανέμορφη κοιλάδα και ένα οροπέδιο με καταπληκτική θέα. Το Αγιονόρι είναι γνωστό από τη δεύτερη φάση της μάχης των Δερβενακίων.
Αρχηγοί: Γ. Παπάζογλου – Κ. Τσίπηρας

ΚΥΘΝΟΣ
Παρασκευή – Κυριακή 24 – 26 Μαρτίου
Παρασκευή μεσημέρι αναχώρηση από Πειραιά για Κύθνο. Άφιξη στο Μέριχα το λιμάνι της Κύθνου και τακτοποίηση στους ξενώνες. Απόγευμα μετάβαση στη Χώρα για φαγητό – καφέ και επιστροφή στο Μέριχα.
Σάββατο, πρωινή αναχώρηση και ξενάγηση στη Δρυοπίδα και το Σπήλαιο. Πεζοπορία διάρκειας 3 ωρών, από Δρυοπίδα στον οικισμό της Παναγίας της Κανάλας με ενδιάμεσες στάσεις για τα αξιοθέατα της διαδρομής. Επιστροφή στο Μέριχα. Απόγευμα ελεύθερο.
Κυριακή, μετάβαση στη Χώρα και περιήγηση στην πρωτεύουσα του νησιού. Επιστροφή στο Μέριχα, ανάπαυση και προετοιμασία για την απογευματινή επιστροφή στον Πειραιά.
Αρχηγός: Ι. Δουραμάνη

ΟΡΤΑΡΙ ΚΥΜΗΣ – ΠΕΤΙΣΟΥΝΑΣ

Κυριακή 26 Μαρτίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για Κύμη. ανάβαση της
α. Ορειβατική ομάδα: Ανάβαση από το Χωνευτικό στο Ορτάρι (880μ) ΩΠ 7. ΒΔ Β. ΥΔ 650μ.
β. Πεζοπορική ομάδα: Πορεία στο κάστρο του Άγιου Γεώργιου και κατάβαση στο φαράγγι του Πετισούνα. ΩΠ 4. ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Γκ. Αγαμπατιάν – Φ. Καλαμπαλίκη

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΚΙ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017


Οργανωτής: ΕΟΣ Αχαρνών- Ορειβατικό τμήμα
Οδηγός Βουνού ΕΟΟΑ : Δημήτρης Κάραλης
Αρχηγοί: Φωτεινή Πετροπούλου-Γ. Σισμανίδης

Τοποθεσία: Παρνασσός
Αναχώρηση: Ομόνοια 06:00, Μενίδι 06:20. Επιστροφή: 22:00
Δυσκολία: Γ+
Διαδρομή: Κελάρια(1760), Προφήτης Ηλίας(2200), Διάσελο Τουμπόραχης (2280), Λιάκουρα(2457), Προφήτης Ηλίας(2200), Γεροντόβραχος(2389), Κελάρια(1760)
Η Δραστηριότητα αυτή επιδοτείται από τον Σύλλογο και απευθύνεται, κατά προτεραιότητα, σε νέους ηλικίας μικρότερης των 40 ετών.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
α) Όλοι οι Αρχηγοί αναβάσεων του Συλλόγου
β) Τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών και μέλη ορειβατικών συλλόγων της ΕΟΟΑ υπό την ανωτέρω προϋπόθεση.
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση και αγάπη για το βουνό και την ορειβασία. Προηγούμενη εμπειρία χρήσιμη αλλά όχι απαραίτητη.
Πληροφορίες -Εγγραφές 210 24615228 και 2404100 και από το 6977186708
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 18, μέγιστος 30.
Στα μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών παρέχεται έκπτωση 20%.
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
Ø Μεταφορά με το πούλμσν
Ø Ασφάλιση ατυχήματος
Ø Παροχή εξοπλισμού κραμπόν, πιολέ (μόνο για τα μέλη του ΕΟΣ Αχαρών).
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 27 Μαρτίου 2017
Την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, ο Οδηγός Βουνού και οι Αρχηγοί θα βρίσκονται στο Σύλλογο για μια ενημερωτική συνάντηση όλων και χορήγηση του απαιτούμενου εξοπλισμού(κραμπόν, πιολέ φέρτε τις μπότες σας).
Κατά την εγγραφή στοιχεία που πρέπει να δίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (για την ασφάλιση):
Ø Πλήρες ονοματεπώνυμο
Ø Ορειβασία ή Σκι
Ø Τηλέφωνο κινητό και σταθερό
Ø Όνομα πατρός
Ø Έτος γεννήσεως
Ø Σύλλογος και Αρ Μητρώου (εκτός Αχαρνών)

ΕΦΟΔΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Πέλματα: μπότες ορειβασίας + κραμπόν + 2 ζεύγη κάλτσες,
Πόδια: ντύσιμο σε 3 στρώσεις (ισοθερμικό + φλις + μεμβράνη) ή ότι πιο παρεμφερές σε αυτά, + Γκέτες
Κορμός: ντύσιμο σε 3 στρώσεις (ισοθερμικό + φλις + μεμβράνη) ή ότι πιο παρεμφερές σε αυτά,
Κεφάλι: σκουφί, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό, Κράνος για όσους είναι με τα σκι τους,
Χέρια: γάντια μάλλινα ή φλις, 2 ζεύγη, Μπατόν, Πιολέ,
Σακίδιο κορφής: ατομικό φαρμακείο, νερό 1.5 lt, τρόφιμα διαδρομής, καραμελίτσες βουτύρου,
Προαιρετικά: Χάρτης, πυξίδα, αλτίμετρο, gps, φωτογραφική, βέστα εάν φυσάει.
Σόντα, φτυάρι και άρβα, για όσους είναι με σκι.

ΜΥΚΗΝΕΣ - ΕΛΠΙΔΟΧΩΡΙ
Κυριακή 2 Απριλίου
Μετάβαση στις Μυκήνες και πεζοπορία σε ενδιαφέρον μονοπάτι. Επίσκεψη στο οικολογικό κτήμα εναλλακτικού τουρισμού «Ελπιδοχώρι» κοντά στο χωριό Κουτσοπόδι του Άργους. ΩΠ 5. ΒΔ Α.
Αρχηγός: Eυαγ. Μαυροπάνος

ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΓΑΛΗΣ – ΔΙΡΦΗ (1.743μ.)
Κυριακή 9 Απριλίου
Η προγραμματισμένη διάσχιση της κορυφογραμμής δε θα γίνει λόγω χιονιού, τόσο στην ανάβαση όσο και στην κατάβαση προς και από τηκ κορυφή.
Αναχώρηση 07:30 από την Ομόνοια και 08:00 από το Μενίδι με κατεύθυνση τη Χαλκίδα και στη συνέχεια θα φθάσουμε στο χωριό Αγ Αθανάσιος. Σε υψόμετρο 200μ περίπου θα αρχίσουμε ν΄αναβαίνουμε στη Δίρφη, σ΄ ένα μονοπάτι δίπλα στο ρέμα της Αγάλης. Στο δρόμο μας θα δροσιστούμε από την πηγή Κρυόβρυση και θα συνεχίσουμε ήπια ανάβαση μέχρι την τοποθεσία Πηγή Κράτια στα 750μ, όπου θα φθάσουμε μετά από 3,5 περίπου ώρες. Είναι ένας χώρος αναψυχής με δροσερό νεράκι και αιωνόβια πλατάνια. Εδώ θα κάνουμε πικ-νικ σε μια παρθένα φύση (φέρτε τα φαγητά σας, καφέδες, αναψυκτικά κλπ γιατί δε θα σταματήσουμε σε ταβέρνα στο γυρισμό).
Η επιστροφή θα διαρκέσει 2-2,5 ώρες εκτός αν… μερικοί τολμηροί θελήσουν να βουτήξουν στα πεντακάθαρα νερά του φαραγγιού (το συνιστώ, φέρτε μαγιό και πετσέτες). Επιστροφή στην Αθήνα γύρω στις 8.
Αρχηγός: Β. Καπούλας


ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
13 – 17 Απριλίου
Φέτος τον Απρίλιο οργανώνεται πενθήμερη απόδραση στον Παράδεισο των αισθήσεων, την Πασχαλινή Κέρκυρα. Ανάβαση στον Παντοκράτορα (914 μ), περπατήματα, μουσικές, μπότηδες, μυρωδιές και γεύσεις από το νησί του πολιτισμού, του Αγ. Σπυρίδωνα και των φιλαρμονικών.
Αρχηγός : Μ. Μπρεντάνος

ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟ – ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ
Κυριακή 23 Απριλίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για Μονή Δαμάστας (620μ.). Ανάβαση στο μονοπάτι προς το ξωκλήσι της Παλαιοπαναγιάς (1.100μ.) και κατάβαση στις Θερμοπύλες (50μ.) με υπέροχη θέα στο Μαλλιακό κόλπο. Χαλάρωση στα θερμά λουτρά (μαγιό) και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6,5. ΒΔ Α. ΥΔ 750.
Αρχηγοί: Στ. Αντύπας – Σ. Πλατής

ΤΡΙΚΕΡΙ: ένα νησί στην αγκαλιά του Παγασητικού
Σάββατο–Δευτέρα (πρωτομαγιά) 29 Απριλίου–1 Μαΐου 2017
Αναχώρηση από Ομόνοια 07:30 και από Αχαρνές 08:00. Άφιξη στο Βόλο και εγκατάσταση σε κεντρικό ξενοδοχείο (Νεφέλη 3*) σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια. Μετάβαση στη Μακρινίτσα από όπου θα κάνουμε 2-2,5 ώρες εύκολη πορεία Μακρινίτσα-Σταγιάτες- Πορταριά. Επιστροφή στο Βόλο και ελεύθερο απόγευμα.
Τήν Κυριακή αναxώρηση νωρίς το πρωί για το Τρίκερι. Φτάνουμε στον Αλογόπορο από όπου θα επιβιβαστούμε στα θαλάσσια ταξί και μετά από ολιγόλεπτο ταξίδι φτάνουμε στο λιμανάκι του νησιού (Παλαιό Τρίκερι, αρχαία ονομασία Κίκυνθος). Θα περπατήσουμε μέχρι το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας και θα μάθουμε για την θαυμαστή εύρεση της εικόνας. Συνεχίζουμε για τον χώρο εξορίας των γυναικών, (1947-1953) όπου έζησαν 5000 περίπου εξόριστες, πολλές μαζί με τα παιδιά τους. Η περιήγησή μας μας οδηγεί στην θέση Αγία Σοφία όπου είναι βυθισμένη η ομώνυμη παλαιοχριστιανική. Επιστρέφουμε στο λιμανάκι για φαγητό και κατόπιν με τα ταξί και με λεωφορείο ανεβαίνουμε στο χωριό Τρίκερι. Ο οικισμός είναι κτισμένος αμφιθεατρικά στην κορυφή του απότομου λόφου. Αρχικά παρουσίαζε την αρχιτεκτονική δομή μιας τυπικής νησιώτικης πολιτείας. Τα σπίτια κτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο, σχημάτιζαν με τους εξωτερικούς τοίχους τους ένα κάστρο. Θα ακολουθήσουμε το ανηφορικό καλντερίμι που οδηγεί στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας με τον εξώστη και την καλύτερη θέα. Οι εκκλησίες των Αγίων Αναργύρων, του Αγίου Αθανασίου, της Αγίας Κυριακής και τα παλιά αρχοντικά των καραβοκύρηδων, ξεπροβάλλουν το ένα μετά το άλλο. Με μικρή κατηφορική πορεία θα φτάσουμε στο λιμάνι της Αγ. Κυριακής για καφέ πριν αναχωρήσουμε για να επιστρέψουμε στο Βόλο. Απόγευμα ελεύθερο.
Δευτέρα ξεκινάμε πολύ πρωί, αφού φορτώσουμε τα πράγματά μας στο πούλμαν και μεταφερόμαστε στις Μηλιές απ’ όπου θα ξεκινήσει πεζοπορία μας σε παλαιό καλντερίμι προς την Τσαγκαράδα, διασχίζοντας εκπληκτικά δάση όπου επικρατεί η οξιά. Θα περιδιαβούμε στο χωριό πριν καταλήξουμε σε τοπική ταβέρνα για φαγητό. ΩΠ 5. ΒΔ Α. ΥΔ 400μ. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα όπου προβλέπεται να φτάσουμε γύρω στις 10.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με κατάθεση προκαταβολής.
Αρχηγός Μάκης Τζωρτζίδης 6977186708

ΑΙΓΙΝΑ
Κυριακή 30 Απριλίου
Πεζοπορία στα μονοπάτια της Αίγινας.
Αρχηγός: Γκ. Αγαμπατιάν

ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑ ΠΗΓΕΣ ΝΕΔΟΥΣΑΣ
Κυριακή 7 Μαΐου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για Αλαγονία – πηγές Νέδουσας. Η διαδρομή ακολουθεί λιθόστρωτο μονοπάτι δίπλα στο ποτάμι και ύστερα από πορεία 5 ωρών καταλήγει στην Καλαμάτα. ΩΠ 5. ΒΔ.
Αρχηγοί: Γιώργος Παπάζογλου–Κώστας Τσίπηρας

ΑΓΡΑΦΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ
Σάββατο–Κυριακή 13–14 Μαΐου

Αναχώρηση Σάββατο μεσημέρι για Ανθηρό-Καρδίτσας όπου θα γίνει η διανυκτέρευση σε δασικό χωριό ή σε σκηνές.
Κυριακή προώθηση στα Πετράλωνα (1.576μ.) και ανάβαση στη Σβόνη (2.039μ.), Πουλί (1.846μ.), Παπαδημήτρη (1.930μ.) με κατάληξη στο Καροπλέσι (851μ.) και επιστροφή Αθήνα.
Εκδήλωση των Σωματείων της Περιφέρειας Αττικής και Ευβοίας με οργανωτή τον ΕΟΣ Ηλιούπολης.
Αρχηγός: Φωτεινή Πετροπούλου

ΠΑΡΝΗΘΑ (Αναρριχητική)
Κυριακή 14 Μαΐου
Η διαδρομή ξεκινάει από τη Μονή Κλειστών. Πορεία προς το ΑΡΜΑ Πάρνηθας. Ακολουθώντας όλη την Κόψη η ομάδα θα επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης από το μονοπάτι που έρχεται από το σπήλαιο του Πανός. ΩΠ 7. ΒΔ Γ+
Απαραίτητος εξοπλισμός Κράνος-Μποντριέ- 4 λανιέρες-2 καραμπίνερ ασφαλείας
Πληροφορίες στο Facebook.
Αρχηγός: Παύλος Παύλου

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΜΟΝ ΠΑΡΝΕΣ-ΑΓ. ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ
Κυριακή 14 Μαΐου
Μετάβαση- επιστροφή με πούλμαν
Αναχώρηση από Ομόνοια 07:30, Αχαρνές 08:00.Διαδρομή: Μον Παρνές 1086μ, Μπάφι, Αγ Γεώργιος 1283μ, Μόλα 1060μ, Ξούλιζα 790μ, Βρόκολι, Λάκα Μηλιάς 760μ, Αγ Μερκούριος 611μ. ΒΔ Α. ΩΠ 6. Φαγητό σε τοπική ταβέρνα και επιστροφή στην Αθήνα.
Πληροφορίες στο Facebook.
Αρχηγός: Μάκης Τζωρτζίδης 6977186708.ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
ΜΟΝΗ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ - ΠΗΓΗ ΤΣΑΡΕΣ - ΧΑΡΑΔΡΑ ΒΕΛΙΤΣΑΣ
Κυριακή 21 Μαΐου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΤΗΛ. 2102404100, 2102461528 Επίσης, στο email: eosa@otenet.gr μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας στο σύλλογο τα παρακάτω στοιχεία: Ονοματεπώνυμο: Τηλέφωνο επικοινωνίας: Τίτλος και ημερομηνία ανάβασης:
Αναχώρηση: 7.30 από Ομόνοια και 8:00 από Δημαρχείο Αχαρνών Ξεκινάμε την πορεία από την Μονή Αγία Μαρίνα Τιθορέας - Μονή Παναγίας (με πηγή κρυστάλλινου νερού). Αρχή πορείας (υψόμ. 800 μ) για την πιο παρθένα περιοχή του Παρνασσού: πηγή Ζεφτσέλιτσα πλούσια σε μαγνήσιο (1200 μ.) - καλύβα κυνηγών (1290 μ) – Πατηλιά - πηγή Τσάρες (1360 μ). Επιστροφή από χαράδρα της Βελίτσας μέχρι Τιθορέα (450μ).
Γεωλογική ξενάγηση στην καρδιά του Παρνασσού από τον Νίκο Καρρά.
Υψ. Διαφ.: Ανάβαση 560μ, κατάβαση 910μ. ΩΠ: 6,5. ΒΔ: Α/Β.
Πληροφορίες στο Facebook.
Αρχηγοί: Στέφανος Αντύπας–Σωτήρης Πλατής

ΟΙΤΗ - ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ (ΦΑΡΑΓΓΙ ΑΣΩΠΟΥ)
Κυριακή 28 Μαΐου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί από Αθήνα για Ηράκλεια Λαμίας μέχρι τους πρόποδες της Οίτης. Πορεία στο μονοπάτι πάνω από τη γραμμή του τραίνου, με θέα την άγρια ομορφιά του φαραγγιού του Ασωπού, μέχρι το σταθμό Ασωπός κι επιστροφή.ΩΠ 4 ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Γιάννα Τσούπρα, Νίκος Καρράς
ΟΛΥΜΠΟΣ-ΜΥΤΙΚΑΣ (2.917μ.)
Σάββατο–Δευτέρα 3–5 Ιουνίου
Σάββατο πρωί αναχώρηση για Λιτόχωρο Πιερίας – Πριόνια (1.100 μ.). Πορεία από τα Πριόνια μέχρι το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός (2.100μ.) όπου θα γίνουν οι διανυκτερεύσεις.
Κυριακή ανάβαση στο Μύτικα (2.918 μ.) και τις γύρω κορυφές. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο καταφύγιο.
Δευτέρα πρωί κατάβαση στα Πριόνια και στη συνέχεια προαιρετική κατάβαση του Ενιπέα μέχρι το Λιτόχωρο. Οι υπόλοιποι μπάνιο στην παραλία Λιτοχώρου. ΒΔ Β.
Αρχηγός: Νίκος Μακρής–Γιώργος Σισμανίδης

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΟΥΤΑΣ - ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΛΟΗΣ
Σάββατο–Κυριακή 3–4 Ιουνίου
Σάββατο πρωί αναχώρηση από Αθήνα για την περιοχή της Φολόης. Ποταμοδιάσχιση στο φαράγγι Αντρωνίου - Σελλήεντας ποταμός -φαράγγι των Κενταύρων με πλάτος μικρότερο του μέτρου. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αρχαία Ολυμπία. ΩΠ 5. ΒΔ Α.
Κυριακή μετάβαση στην περιοχή της Νεμούτας, κατάβαση του φαραγγιού του Άμπουλα με τους 12 καταρράκτες μέχρι τον ποταμό Ερύμανθο, μικρή παράκαμψη στο φαράγγι του Χαρατσάρη για το βασιλιά των καταρρακτών, επιστροφή στον Ερύμανθο και μπάνιο στο ποτάμι. Επιστροφή με αγροτικά στη Νεμούτα. Μετά το γεύμα αναχώρηση για την Αθήνα. ΩΠ 5. ΒΔ Α. Εξοπλισμός για ήπια ποταμοδιάσχιση.
Αρχηγοί: Νίκος Καρράς–Μαρίνα Μπεζεριάνου

ΑΝΔΡΟΣ
Παρασκευή–Σάββατο–Κυριακή 9–11 Ιουνίου
Συνάντηση Παρασκευή απόγευμα στο λιμάνι της Ραφήνας (σημείο συνάντησης το στεγασμένο Κιόσκι) και αναχώρηση για το λιμάνι του Γαυρίου. Μεταφορά με λεωφορείο στη Χώρα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βράδυ ελεύθερο.
Σάββατο πρωί αναχώρηση με λεωφορείο για τη Μονή Παναγίας της Τρομαρχιανής και έναρξη πορείας σε καλογραμμένο μονοπάτι, περνώντας από
τα χωριά Πέρα Χωριό - Πίσω Μεριά - Αμονακλιού - Μουσιώνας - Αηδόνια - Όρμος Κορθίου. Μπάνιο και φαγητό. ΩΠ 4. ΒΔ Α Επιστροφή στη Χώρα. Απόγευμα ελεύθερο.
Κυριακή πρωί πορεία από Χώρα διά μέσου παραδοσιακών χωριών και τερματισμός στην παραλία Κάτω Γιάλια. Μπάνιο και φαγητό. Απόγευμα αναχώρηση με λεωφορείο για το λιμάνι Γαυρίου από όπου θα επιστρέψουμε με το καράβι στη Ραφήνα.
Αρχηγός: Παύλου Παύλος

ΠΑΡΝΗΘΑ-ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
Παρασκευή 9 Ιουνίου
Θα γίνει νυχτερινή πορεία στην Πάρνηθα με πανσέληνο.
Αρχηγοί: Γιώργος Παπάζογλου–Αλέξης Λούης

ΤΡΑΧΥ
Κυριακή 11 Ιουνίου
Το Τραχύ είναι βουνό της Πελοποννήσου που βρίσκεται στα σύνορα των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας. Βόρεια ενώνεται με τον Ολίγυρτο, δυτικά καταλήγει στο οροπέδιο του Λεβιδίου και νότια ενώνεται με το Λύρκειο. Είναι τμήμα της ευρύτερης οροσειράς που ενώνει τον Κορινθιακό με τον Αργολικό κόλπο. Η ψηλότερη κορυφή του ονομάζεται Καρούμπαλο και έχει υψόμετρο 1.808 μέτρα.
Θα γίνουν δυο ομάδες που θα ξεκινήσουν μαζί από το χωριό Αλέα και θα ανεβούν στο βουνό:
Η α΄ ομάδα: Αλέα 803μ-Διάσελο 1350μ και επιστροφή  ΩΠ. 5-6 Β.Δ. Α,  Υ.Δ.  550μ
Η β΄ ομάδα: Αλέα 803μ-Διάσελο 1350μ-Κορυφή Καρούμπαλο  1808μ και επιστροφή. Ω.Π.  6-7, Β.Δ. Β+,  Υ.Δ. 1007μ
Φαγητό σε τοπική ταβέρνα,
Σημαντικό: α) Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι υποχρεωτικά μέλη ορειβατικών Συλλόγων και να αποδέχονται ανεπιφύλαχτα τους Όρους Συμμετοχής στις Εξορμήσεις του Συλλόγου.
β) Νερό δεν υπάρχει στη διαδρομή. Γεμίστε στο χωριό 2-3 λ ο καθένας το λιγότερο(ανάλογα της ομάδας)
γ) Λόγω ηλιοφάνειας απαραίτητα καπέλο, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου.
δ) Υποχρεωτικά ορειβατικά μποτάκια (έδαφος βραχώδες).
ε) Λόγω πυκνής βλάστησης συνιστάται μακρυμάνικο πουκάμισο.
Αρχηγοί: Γκάρο Αγαμπαντιάν  6939406820 – Γιώργος Σισμανίδης 6979114520

ΣΚΥΡΙΤΙΔΑ
Κυριακή 18 Ιουνίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί από Αθήνα με προορισμό μας το χωριό Βλαχοκερασιά Αρκαδίας και έναρξη κυκλικής διαδρομής που περνάει μέσα από καταπράσινο δάσος και τις πηγές του Ευρώτα. ΩΠ 6. ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Γιώργος Παπάζογλου–Κώστας Μπούτζιας

ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ ΑΛΟΓΟΡΡΑΧΗ (2.265μ)
Σάββατο–Κυριακή 24–25 Ιουνίου
Σάββατο πρωί αναχώρηση για Αθανάσιο Διάκο (1.020μ), από όπου θα ξεκινήσει η πορεία στο Ε4, για Προφήτη Ηλία (1.400μ)–Καταφύγιο ΕΟΟΑ (1.916μ) όπου θα γίνει η διανυκτέρευση. ΩΠ 3,5. ΒΔ Α. ΥΔ 900μ
Κυριακή διάσχιση της Αλογόραχης, (2.265μ) και επιστροφή στον Αθ. Διάκο απ’ όπου με το πούλμαν θα γίνει η επιστροφή στην Αθήνα. Ω.Π: 8 , Β.Δ: Γ+.
Αρχηγοί: Γιάννης Αποστόλου–Γιώργος Σπυράκης

ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΤΡΟΠΩΝΩΝ -ΧΙΛΙΑΔΟΥ
Κυριακή 25 Ιουνίου
Μετάβαση στους Στρόπωνες Εύβοιας και κατάβαση στο Φαράγγι που οδηγεί στην παραλία της Χιλιαδούς. Μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό στις τοπικές ταβέρνες. Επιστροφή το απόγευμα στην Αθήνα. ΩΠ 4-5. ΒΔ Α.
Αρχηγοί: Στέφανος Αντύπας–Σωτήρης Πλατής
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΝΟΥΠΑΝΤΗΣ
Σάββατο–Κυριακή 1–2 Ιουλίου
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη Μεσσηνιακή Μάνη όπου η ομάδα θα ξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στον Πύργο του στη Σαϊδόνα.
Σάββατο αναχώρηση για την Καρδαμύλη και ξενάγηση στην παλιά πόλη με τα πυργόσπιτα.. Διανυκτέρευση στον Πύργο Παπαστάθη (απαραίτητα υπνόσακος και υπόστρωμα).
Κυριακή διάσχιση του Φαραγγιού μέχρι την παραλία του Φονέα. ΩΠ 4-5. ΒΔ Α. Μπάνιο και φαγητό στη Στούπα . Απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγοί: Βαγγέλης Μαυροπάνος

ΟΧΗ (1398μ.)-ΦΑΡΑΓΓΙ ΔΗΜΟΣΑΡΗ
Παρασκευή–Κυριακή 7–9 Ιουλίου
Παρασκευή αναχώρηση με πλοίο από Ραφήνα για Μαρμάρι και μετάβαση με λεωφορείο στους Μύλους Καρύστου (200 μ.).
Ανάβαση στο καταφύγιο της Όχης (1.070 μ.) όπου θα γίνει διανυκτέρευση.
Σάββατο ανάβαση στην κορυφή (με τα περίφημα Δρακόσπιτα) και κατάβαση μέσα από το πανέμορφο φαράγγι του Δημοσάρη στους Καλλιανούς. ΩΠ 8. ΒΔ Β. Απογευματινό μπάνιο και διανυκτέρευση στην παραλία.
Κυριακή μπάνιο στη θάλασσα και επιστροφή με λεωφορείο στο Μαρμάρι και με πλοίο στη Ραφήνα.
Αρχηγός: Νίκος Μακρής–Γκάρο Αγαμπατιάν

77η Π.Ο.Σ.
Σάββατο–Κυριακή 15–16 Ιουλίου
Η 77η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση (ΠΟΣ) θα πραγματοποιηθεί στο όρος Βόρας (Καϊμακτσαλάν) στην κορυφή Πιπερίτσα (1.998μ.). Περισσότερες λεπτομέρειες στα τηλέφωνα του συλλόγου .
Αρχηγός: Εύα Μπάλλιου–Κώστας Μπούτζιας

ΦΑΡΑΓΓΙ ΛΟΥΣΙΟΥ
Κυριακή 16 Ιουλίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για το Μουσείο υδροκίνησης στη Δημητσάνα απ’ όπου θα ξεκινήσει η πορεία στο φαράγγι του Λούσιου. Επίσκεψη στις Μονές Φιλοσόφου και Προδρόμου. Τερματισμός στην Αρχαία Γόρτυνα και επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγός: Γιώργος Παπάζογλου–Αλέξης Λούης

ΙΚΑΡΙΑ
Εναλλακτικές διακοπές
Κυριακή–Σάββατο 27 Αυγούστου–2 Σεπτεμβρίου

Αναχώρηση από Πειραιά με καράβι για την Ικαρία. Όλες οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν στα Θέρμα. Θα πραγματοποιηθούν πεζοπορίες και επισκέψεις σε αξιοθέατα. Κατά την παραμονή στο νησί θα υπάρχει αρκετός χρόνος για μπάνιο και άλλες δραστηριότητες. Προαιρετική επίσκεψη στους Φούρνους. Η εξόρμηση οργανώνεται από το τουριστικό γραφείο Paloma Tours για λογαριασμό των μελών του ΕΟΣ Αχαρνών.
Αρχηγός: Μαρίνα Μπεζεριάνου

ΚΡΗΤΗ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
ΠαρασκευήΚυριακή 810 Σεπτεμβρίου
Παρασκευή απόγευμα αναχώρηση από Πειραιά για Χανιά.
Σάββατο πρωινή άφιξη στα Χανιά, μετάβαση στη θέση Ξυλόσκαλο, κατάβαση του φαραγγιού της Σαμαριάς και τερματισμός στην Αγία Ρουμέλη. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. ΩΠ 7 ΒΔ Β.
Κυριακή: α) ομάδα: Παραμονή και μπάνιο στην Αγ. Ρουμέλη και μετάβαση στα Σφακιά με πλοίο.
β) ομάδα: Πεζοπορία στo τμήμα του Ε4 Αγ. Ρουμέλη – Μάρμαρα – Λου τρό. ΩΠ 6 ΒΔ Β (λόγω μήκους). Δυνατότητα επιβίβασης στο πλοίο από ενδιάμεσους σταθμούς. Απόγευμα μετάβαση από τα Σφακιά στα Χανιά με πούλμαν, όπου θα γίνει η επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά. Άφιξη στον Πειραιά Δευτέρα το πρωί.
Αρχηγοί: Γιάννα Τσούπρα–Βασίλης Νίκας

ΟΛΥΜΠΟΣ
ΠαρασκευήΚυριακή 1517 Σεπτεμβρίου
Παρασκευή αναχώρηση για Λιτόχωρο και διανυκτέρευση στο καταφύγιο Σταυρός.
Σάββατο: Α. ομάδα: Ανάβαση από Πριόνια – καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» – κοφτό – Οροπέδιο Μουσών. ΩΠ 7 ΒΔ Β+.
Β. ομάδα: Ανάβαση από Ρέμα Ναούμ – Οροπέδιο Μουσών. ΩΠ 7 ΒΔ Γ+.
Διανυκτέρευση στο καταφύγιο «Γιόσος Αποστολίδης».
Κυριακή κατάβαση και των δύο ομάδων από Οροπέδιο Μουσών – Λαιμό – Σκούρτα – Πετρόστρουγκα – Σπηλιά Ιθακήσιου – Διασταύρωση. ΩΠ 6 ΒΔ Β+.
Αρχηγοί: Φωτεινή ΠετροπούλουΓκ. Αγαμπατιάν

ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΜΥΤΙΚΑΣ
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου
Οι κόλποι του Πόρτο Γερμενού και του Αγίου Βασιλείου προσφέρουν ωραίες ευκαιρίες για παράκτιες πεζοπορίες και μπάνιο στη θάλασσα. Η κυκλική διαδρομή Πόρτο Γερμενό – ακρωτήρι Μύτικα Γερμενού – οικισμός Μύτικα – Λιβάδια – Πόρτο Γερμενό είναι μια παράκτια πορεία με εξαιρετική θέα στον Κορινθιακό κόλπο. ΩΠ 5 ΒΔ Α.
Αρχηγός: Σωτήρης Πλατής

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΕΛΙΚΩΝΑΣ
Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Αναχώρηση από Αθήνα για Άσκρη Θηβών και έναρξη πορείας από τη θέση Πηγή Αγανίππη – Ιπποκρίνη – Βωμός Ελικώνιου Δία – Κορφή Μοτσάρα (Σημαία) (1.525μ.) και επιστροφή. ΩΠ 6 ΒΔ Β ΥΔ 760μ.
Αρχηγός: Στέφανος Αντύπας

ΠΑΡΝΗΘΑΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Νυχτερινή πορεία με πανσέληνο στην Πάρνηθα.
Αρχηγός: Γιώργος Παπάζογλου

ΤΑΫΓΕΤΟΣ (2.407μ.)
Σάββατο–Κυριακή 7–8 Οκτωβρίου
Σάββατο: Πηγή Μαγκανιάρη (910μ) – Καταφύγιο ΕΟΣ Σπάρτης (1.522μ.). (Το καταφύγιο διαθέτει φαγητό). ΩΠ 2,5 ΒΔ Α ΥΔ 540μ.
Κυριακή: Ανάβαση στην κορυφή Ταΰγετου, Προφήτης Ηλίας (2.407μ.) Κατάβαση από τα ίδια και επιστροφή στο καταφύγιο.
Μετά από σχετική ξεκούραση κατάβαση στην πηγή Μαγκανιάρη και επιστροφή στην Αθήνα. ΩΠ 6 ΒΔ Β ΥΔ 882μ.
Αρχηγός: Παύλος Παύλου

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ
Καμάριζα – Χάος – Αγ. Τριάδα – Κάτω Ποσειδωνία
Κυριακή 8 Οκτωβρίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί για Λαύριο και Αγ. Κωνσταντίνο (Καμάριζα). Η πορεία περνάει από δασωμένη περιοχή με υπέροχη θέα και μεγάλο αρχαιολογικό και γεωλογικό ενδιαφέρον ανάμεσα από αρχαία και νεότερα μεταλλεία που χρονολογούνται από το 3.000 πΧ μέχρι και τη δεκαετία του 1980. Η πορεία θα καταλήξει στην Ακτή Πασά για μπάνιο, μια μικρή βόλτα στο Λαύριο και επιστροφή στην Αθή να. ΩΠ 5 ΒΔ Α ΥΔ (κατάβαση) 200μ.
Αρχηγοί: Βασίλης Καπούλας–Μάκης Τζωρτζίδης
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η εξόρμηση αυτή οργανώνεται από τον Δήμο Αχαρνών με την συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών και απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους ανέργους ηλικίας 15-40 ετών εγγεγραμμένους στα Μητρώα του (τοπικού) ΟΑΕΔ. Συμμετοχή δωρεάν με την επίδειξη έγκυρης Κάρτας Ανεργίας και Δελτίου Ταυτότητας. Εγγραφές πληροφορίες στο τηλεφ. 2102461528 και από τους Αρχηγούς.

ΧΕΛΜΟΣ (2.355μ.) Ορειβατική–πεζοπορική
Κυριακή 15 Οκτωβρίου

1) Ορειβατική ομάδα: Κάτω Λουσοί (1.000μ.) – Στρογγυλόλακα – Ψηλή Κορφή (2.355μ.) – Νεραϊδόραχη (2.341μ.) – Χιονοδρομικό (1.700μ.). ΩΠ 7 ΒΔ Γ+ ΥΔ 1.355μ.
Απαιτητική ανάβαση που απευθύνεται σε νέους ορειβάτες με πολύ καλή φυσική κατάσταση.
2) Πεζοπορική Ομάδα: Ζαχλωρού (650μ.) – Μ. Σπήλαιο (Σταυρός) (900μ.) – Ξηρόκαμπος (Χιονοδρομικό) (1.660μ.). ΩΠ 6 ΒΔ Β ΥΔ 1.000μ.
Μεταφορά και των δυο ομάδων στα Καλάβρυτα φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγοί (ορειβατικού): Μαν. Βουβάκης–Κ. Μπούτζιας
Αρχηγός (πεζοπορικού): Ιωάννα Δουραμάνη

ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ – Κοινή ανάβαση με τον ΕΟΣ Κορίνθου
Κυριακή 22 Οκτωβρίου
Αναχώρηση Κυριακή πρωί από Αθήνα για Κατακάλι Κορινθίας (70μ.) από όπου θα ξεκινήσει η πορεία για την κορυφή Τζάλικα (780μ.). Το μονοπάτι κατά την ανάβαση και κατά την κατάβαση περνά μέσα από πευκόδασος. ΩΠ 6 ΒΔ Β ΥΔ 700μ. Κατάβαση στο χωριό Σοφικό, φαγητό και επιστροφή στην Αθήνα.
Αρχηγοί: Μαρίνα Μπεζεριάνου–Εύα Μπάλλιου

ΤΙΜΦΗ (2.497μ.)
Παρασκευή–Κυριακή 27–29 Οκτωβρίου
Παρασκευή απόγευμα αναχώρηση για Μεγ. Πάπιγκο (950μ.) όπου θα γίνει η διανυκτέρευση. Σάββατο πορεία προς καταφύγιο Αστράκας (1.950μ.). ΩΠ 2,5 ΒΔ Β ΥΔ 1.000μ και στη συνέχεια ανάβαση Γκαμήλα (2.497μ.) και επιστροφή στο Καταφύγιο όπου διανυκτέρευση. ΩΠ 6 ΒΔ Β ΥΔ 550μ.
Κυριακή Δρακόλιμνη (2.080μ.). Επιστροφή στο καταφύγιο και πορεία για Πάπιγκο από όπου θα γίνει η αναχώρηση για Αθήνα. ΩΠ 6 ΒΔ Β.
Αρχηγοί: Γαβριήλ Λουκάς–Κωνσταντίνος Τζώρτζης

ΤΕΛΕΘΡΙΟΝ ΟΡΟΣ – ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Κυριακή 29 Οκτωβρίου
Αναχώρηση για το χωριό Ήλια, από όπου θα ξεκινήσει η ανάβαση στο κατάφυτο Τελέθριο και κυκλική πορεία επιστροφής στο χωριό. Αν το επιτρέψει ο χρόνος, μπάνιο στη θάλασσα ή στα θερμά λουτρά, κατ’ επιλογήν. ΩΠ 5 ΒΔ Α ΥΔ 600μ.
Αρχηγός: Φιλιώ Καλαμπαλίκη