Περιοδικό Κορφές
Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2018

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή θέμα που θα θέλατε να επισημάνετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον σύλλογο.

Φιλαδελφείας 126, 13673
email: eosa@otenet.gr
τηλ: 210 2461528, 2404100
Fax: 210 2469777

Facebook & Twitter

 

 

 

 

Εγγραφή Μέλους

Αν επιθυμείτε να γραφτείτε μέλος στο σύλλογο τότε "κατεβάστε" και συμπληρώστε την αντίστοιχη αίτηση.

Καταστατικό

Διαβάστε το καταστατικό του συλλόγου.

English Page

Foreign visitors could visit the english page

Πρόγνωση καιρού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αρχείο παλαιότερων ανακοινώσεων

4

Παρασκευή 4 Μαίου 2018
Ματαίωση της εξόρμησης Καλιακούδα - Χελιδώνα

Πληροφορούμε τους  φίλους και τα μέλη του Συλλόγου μας ότι η παραπάνω δραστηριότητα που ήταν προγραμματισμένη για τις 4-6 Μαίου, δε θα πραγματοποιηθεί λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στη περιοχή, εκείνο το χρονικό διάστημα. Μετά από απαίτηση πολλών φίλων μας, η εξόρμηση θα επαναληφθεί με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Ελπίζουμε να είμαστε πιο τυχεροί. Μέχρι τότε, συμβουλευτείτε το πρόγραμμα του ΕΟΣ Αχαρνών και θα βρείτε πολλές ενδιαφέρουσες αναβάσεις για όλες τις βαθμίδες  ικανοτήτων.

4

Παρασκευή 4 Μαίου 2018
Γιορτή προς τιμήν των αθλητών του ΕΟΣ Αχαρνών

Τετάρτη 9 Μαΐου ώρα 20.00
Βραδιά αφιερωμένη στους αθλητές του ΕΟΣ Αχαρνών. Τα αθλητικά τμήματα θα κάνουν απολογισμό για το χρόνο που πέρασε και  θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους. Θα ακολουθήσει η βράβευση των αθλητών.

24

Τρίτη 24 Απριλίου 2018
Προβολή

«Η ελληνική αποστολή στην κορυφή του Denali (Alaska
Τη Δευτέρα 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΟΣ Αχαρνών θα γίνει 
προβολή φωτογραφιών και συζήτηση με τη Χριστίνα Φλαμπούρη (ΕΟΣ Αχαρνών) και τη Βανέσα Αρχοντίδου (ΑΟΣ) για την ελληνική αποστολή στο όρος Denali και την εμπειρία τους ως πρώτη ελληνική «θηλυκή» παρουσία στην κορυφή και τους μελλοντικούς τους στόχους.
Συντονίζει το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, Γιώργος Σπυράκης.

28

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων και προβολών

Δείτε το νέο πρόγραμμα αναβάσεων και προβολών του συλλόγου για τους προσεχείς μήνες. Το πρόγραμμα αναβάσεων περιέχει και τις αναβάσεις για τους απόφοιτους των σχολών ορειβασίας.

1

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018
Καλή χρονιά με το νέο πρόγραμμα αναβάσεων και προβολών

Ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα αναβάσεων και προβολών που προγραμμάτισε ο σύλλογος για τους προσεχείς μήνες. Το πρόγραμμα αναβάσεων περιέχει και τις αναβάσεις για τους απόφοιτους των σχολών ορειβασίας.

22

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017
Αποστολή στο Mont Blanc

Το AXOS TRAVEL διοργανώνει για τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών ανάβαση στο όρος Mont Blanc (Γαλλία) με προσαρμογή υψομέτρου στο Gran Paradiso (4.061 m) (Ιταλία). Η κορυφή Mont Blanc (4.808 m) είναι η υψηλότερη της νοτιοδυτικής Ευρώπης, η υψηλότερη των Άλπεων και η 11η υψηλότερη του κόσμου. Πιο αναλυτικά...

11

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017
Διάλεξη

Τη Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΟΣ Αχαρνών, ο Σύλλογος στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιμόρφωσης των Μελών του επάνω σε ειδικά θέματα, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη διάλεξη του Μιχάλη Μακρυλλού* με θέμα: 
Ορεινές δραστηριότητες και διατροφή

11

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017
Everest Bace Camp & Kala Patthar 2018

Το AXOS TRAVEL διοργανώνει για τον ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ πολυήμερo trekking στo Everest από 30 Μαρτίου μέχρι και 15 Απριλίου του 2018. ​Στόχος της αποστολής είναι η ανάβαση στην πρώτη βάση κατασκήνωσης (EBC Everest Base Camp) του Everest!
Πιο αναλυτικά...

21

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017
Διάλεξη Πρώτων Βοηθειών

Ημερομηνία & Τόπος: 
22/11/2017, Αίθουσα Διαλέξεων ΕΟΣ Αχαρνών, 19:00 – 22:00, ώρα προσέλευσης 18:45 
Στόχος & Περιεχόμενο: 
Η διάλεξη αποσκοπεί στην εισαγωγή των συμμετεχόντων στις Πρώτες Βοήθειες και στην απόκτηση βασικών γνώσεων για την αντιμετώπιση περιστατικών που μπορεί να συμβούν στην καθημερινότητα στην ύπαιθρο ή στο αστικό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο θα καταρριφθούν και αρκετοί διαδεδομένοι μύθοι – λανθασμένες ενέργειες. Μεταξύ άλλων η διάλεξη θα περιλαμβάνει αναφορά σε: 
Γενικές Αρχές & Προτεραιότητες, Καρδιακή Ανακοπή, Θέση Ανάνηψης, Έμφραγμα, Εγκεφαλικό, Σοκ, Απόφραξη Αεραγωγού, Περιβαλλοντικά Τραύματα, Αιμορραγίες, Κακώσεις, Εγκαύματα, Δαγκώματα – τσιμπήματα, Οργάνωση Φαρμακείου. 
Η διάλεξη θα είναι διαδραστική, με πλήθος σεναρίων και επιδείξεων αλλά και σύνδεση με τη δραστηριότητα στο Βουνό. 
Εισηγητής: Κωνσταντίνος Τζώρτζης 
Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών & Υπεύθυνος Σεμιναρίων CPR/AED Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, Εκπαιδευτής Emergency First Response (Ενήλικες, Παιδιά, Βρέφη), πιστοποιημένος ναυαγοσώστης, διασώστης ποταμού Mgt, ATT., BLS/GEMS, Airway

13

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017
Διάλεξη

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΟΣ Αχαρνών, ο Σύλλογος στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιμόρ­φωσης των Μελών του επάνω σε ειδικά θέματα, σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τη διάλεξη: «Προπόνηση και φυσική κατάσταση στο βουνό »
Ομιλητής ο Θάνος Παπανδρέου, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ- εκπαιδευτής χιονοδρομίας και Υπεύθυνος του Τμήματος Χιονοδρομίας του Συλλόγου. 
Το να ασχολούμαστε περιοδικά ή συστηματικά με την Ορειβασία, την Αναρρίχηση ή το Ορειβατικό σκι, προϋποθέτει την ύπαρξη καλής Φυσικής κατάστασης.
Η δυσκολία της δραστηριότητας και ο βαθμός δυσκολίας αυτής, απαιτούν καλές προσαρμογές στην αντοχή, δηλαδή καλή λειτουργία του Κάρδιο-αναπνευστικού μας συστήματος, της λειτουργικότητας των αρθρώσεων και της ελαστικότητας των μυών του σώματος.
Η αναζήτηση τρόπων προπόνησης και προετοιμασίας των πιο πάνω λειτουργικών συστημάτων θα αποτελέσει ερέθισμα για μια πιο σφαιρική προσέγγιση του Αθλήματος–Χόμπι που έχουμε.
Στην προσπάθειά μας για καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας και φυσιολογίας του σώματός μας, θα μας βοηθήσει ο Επιστημο­νικός συνεργάτης της Αγωνιστικής Ομάδας Αλπικών Καταβάσεων του ΕΟΣ Αχαρνών, Εργοφυσιολόγος Ρουσσόπουλος Ευάγγελος.

12

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων και προβολών

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των αναβάσεων και προβολών που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

12

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017
Τεύχος "Κορφές" 232 online

Διαβάστε το τεύχος 232 του περιοδικού "Κορφές" στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

2

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017
Σχολή ορειβατικού σκι

Η Σχολή Ορειβατικού Σκι θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου του 2018, αφού προηγηθούν τον Ιανουάριο δύο προκαταρκτικές διαλέξεις περί εξοπλισμού και ένδυσης στο Αλπικό Περιβάλλον και δοθεί χρόνος στους συμμετέχοντες να αγοράσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και να προετοιμαστούν στο αλπικό σκι κατάβασης.
Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

26

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017
Αποτελέσματα 34ου Γύρου Πάρνηθας

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του 34ου Γύρου Πάρνηθας.

7

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων τμήματος χιονοδρομίας

Διαβάστε το νέο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του τμήματος χιονοδρομίας για το 2017-18.

20

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017
Σχολή αναρρίχησης, φθινόπωρο 2017

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης αρχαρίων που θα κάνει ο σύλλογος το φθινόπωρο του 2017.

26

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017
Πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών,δύναμει της από 23/6/2017 απόφασής του καλεί τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, στο Αθλητικό Κέντρο ¨ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΣ¨ του Συλλόγου, Λεωφ. Φιλαδελφείας, αρ.126, ΑΧΑΡΝΕΣ, στις 10 Ιουλίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00΄, με θέματα:
1- Εκλογή Προεδρείου Συνέλευσης.
2- Έγκριση αλλαγής των υφιστάμενων βιβλίων των ΜΕΛΩΝ, της ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ και του ΤΑΜΕΙΟΥ του ΕΟΣ Αχαρνών και έγκριση έκδοσης νέων, εναρμονισμένων με τις απαραίτητες προδιαγραφές που θέτει η αρμόδια Αρχή και αρχειοθέτηση των παλιών πλέον βιβλίων.
3- Απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε σχετική ή συναφή ευθύνη.
Σε περίπτωση μη απαρτίας κατά την πρώτη συνεδρίαση της 10/7/2017, η ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ θα πραγματοποιηθεί ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ την 12η Ιουλίου 2017, ημέρα Τετάρτη, στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, με τα ίδια θέματα και νομίμως θα αποφασίσει (άρθρο 14, καταστατικό του Συλλόγου), ανεξαρτήτως του αριθμού των παρόντων μελών.

30

Τρίτη 30 Μαίου 2017
Προβολή

MERU PEAK
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΪΟΥ 2017 ΩΡΑ 20:00 ΕΟΣ Αχαρνών, Φιλαδελφείας 126

To MERU PEAK  βρίσκεται στο GARHWAL  των Ιμαλαΐων στην επαρχία  UTTARALAND της Ινδίας και έχει μερικές από τις δυσκολότερες αναρριχητικές διαδρομές στον Κόσμο. Το όρος έχει τρεις κορυφές, τη Νότια 6.660μ, τη Βόρεια 6.450 και την Κεντρική 6.310μ.
Η αναρρίχηση στην Κεντρική Κορυφή   από την SHAK’S  FIN ROUTE έχει τη φήμη μιας των δυσκολότερων διαδρομών.
Επιχειρήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2011, από τρεις Αμερικάνους, τους Jimmy Chin, Renan Ozturk  και Conrad Anker και καταγράφηκε στο Βιβλίο Γκίνες.
Το ντοκιμαντέρ αυτό του John Krakauer που θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους,  παρουσιάζει τα δραματικά στιγμιότυπα αυτής της προσπάθειας.

26

Παρασκευή 26 Μαίου 2017
Εργασίες

Μια νέα εργασία με θέμα "Προτεινόμενο περιεχόμενο φαρμακείο αρχηγών αναβάσεων" του Κωνσταντίνου Τζώρτζη προστέθηκε στη σελίδα "Εργασίες".

23

Τρίτη 23 Μαίου 2017
Ανανέωση του ιστότοπου του ΕΟΣ Αχαρνών

Μετά από αρκετά χρόνια ανανεώσαμε τον ιστότοπο του συλλόγου. Ελπίζουμε ότι βρίσκετε τη νέα σχεδίαση, τα χρώματα και τις γραμματοσειρές καλύτερες από πριν και πιο ευανάγνωστες. Η δομή βέβαια παρέμεινε ίδια για να μην αλλάξει ο ήδη γνωστός σε σας, τρόπος πλοήγησης.

22

Δευτέρα 22 Μαίου 2017
Εκδήλωση

Την Τετάρτη 24 του μηνός θα γίνει Ομιλία-παρουσίαση του Δρ Νίκου Καρρά με θέμα Προσανατολισμός «Η Χρήση του GPS και των Χαρτών στην Ορειβασία».

16

Τρίτη 16 Μαίου 2017
Εκδήλωση

ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ την Τετάρτη 17 Μαΐου
Βραδιά αφιερωμένη στους αθλητές του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών. Τα αθλητικά τμήματα θα κάνουν απολογισμό για το χρόνο που πέρασε και θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους. Θα ακολουθήσει η βράβευση των αθλητών.

16

Τρίτη 16 Μαίου 2017
Σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου

Η Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου θα ξεκινήσει το Καλοκαίρι του 2017 με τις εκδηλώσεις της Αναρρίχησης Βράχου στο Αλπικό Πεδίο, θα συνεχιστεί το Φθινόπωρο του 2017 και θα ολοκληρωθεί το χειμώνα του 2018 με τις εκδηλώσεις της Αναρρίχησης στο Μικτό Πεδίο. Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

3

Τετάρτη 3 Μαίου 2017
Παρουσίαση βιβλίου

Την Τετάρτη 10 Μαΐου θα γίνει στο αθλητικό κέντρο «Νώντας Νίκας» του ΕΟΣ Αχαρνών η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Αρκουδέα «Το χαμένο Νόμπελ – Μία αληθινή ιστορία».
Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν τα μέλη του συλλόγου Γιώργος Κακούρος, Μαρία Σουρλατζή, Μαρία Γουργουρίνη και ο συγγραφέας.

6

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων και προβολών

Ενημερωθείτε για τα νέα προγράμματα αναβάσεων και προβολών του συλλόγου για τους προσεχείς μήνες.

8

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017
Σχολή Αναρρίχησης Βράχου μέσου επιπέδου

Ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα αναρρίχησης βράχου μέσου επιπέδου που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος την άνοιξη του 2017.

7

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017
Αποστολή στον Εύξεινο Πόντο

ΟΡΕΙΒΑTIKH ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
10-20/7/2017
Το πρόγραμμα προβλέπει ανάβαση στην κορφή Kackar 3937μ των Ποντιακών Άλπεων από την ορειβατική ομάδα, 10 ως 14 Ιουλίου και στη συνέχεια, ιστορική περιήγηση στα παράλια του Εύξεινου Πόντου μαζί με την τουριστική ομάδα, 14 ως 20 Ιουλίου. Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα.

3

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017
Αποστολή στο Elbrus

Ο ΕΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ διοργανώνει πολυήμερη εκδρομή στηνψηλότερη κορυφή της Ευρώπης από 8 Αυγούστου μέχρι και 17 Αυγούστου του 2017 .
Η Αποστολή αυτή οργανώνεται και εκτελείται από το Τουριστικό Γραφείο Axos Travel (Πλατεία Κυψέλης 2, τηλ: 210-8611454). κατά παραγγελία και για λογαριασμό των μελών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών.
​Ο στόχος της αποστολής είναι αυστηρά ορειβατικός και συγκεκριμένος. Η κορυφή του Elbrus ύψους 5642μ! Το elbrus είναι μια από τις 7 summits. Βρίσκεται μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Κασπίας αε ρωσικό εδαφος, μονο 20χλμ από τα σύνορα με τη Γεωργία. To βουνό είναι ένα αδρανές υφαίστειο. Η τελευταία φορά που ήταν ενεργό ήταν πριν 2000 χρόνια. Το Elbrus έχει δυο κορυφές, η δυτική 5642μ και η ανατολική 21μ χαμηλότερα στα 5621μ, και οι δυο κορυφές είναι κρατήρες ηφαιστείου. Διαβάστε το συνοπτικό πρόγραμμα.

26

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017
Τεύχος "Κορφές" 229 online

Διαβάστε το τεύχος 229 του περιοδικού "Κορφές" στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

16

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017
Διασυλλογικός Αγώνας Αγωνιστικής Αναρρίχησης

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών, σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Ο.Α., προκηρύσσει τον Διασυλλογικό Αγώνα Αγωνιστικής Αναρρίχησης (Αγώνισμα Δυσκολίας), το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00. Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες.

5

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017
Αναβολή κοπής πίτας ΕΟΣ Αχαρνών

Το Δ.Σ. του ΕΟΣ Αχαρνών, μετά τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες το Σαββατοκύριακο (7-8/01/2017) αποφάσισε τη μετάθεση της κοπής πίτας στο Φλαμπούρι για την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώστε να μπορέσουν να παραστούν περισσότερα μέλη και φίλοι του Συλλόγου στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας.
Για περισσότερες πληροφορίες στα 2102461528 &2102404100 09.00-14.00 ή 19.00-21.00.

27

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων

Ενημερωθείτε για τα νέα προγράμματα αναβάσεων και αναβάσεων για απόφοιτους σχολών του συλλόγου για το 2017.

12

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016
Σχολή ορειβατικού σκι ΕΟΣ Αχαρνών

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της σχολής ορειβατικού σκι του συλλόγου για το 2017.

3

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
Αναβολή προβολής

Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου προβολή από την αποστολή του ΕΟΣ Αχαρνών στα Πυρηναία–carros de foc-τον Ιούλιο του 2016, αναβάλλεται για την:
Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, ώρα 8 μμ.

28

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2016
Πρόγραμμα σχολής αναρρίχησης βράχου αρχαρίων

Ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης βράχου αρχαρίων που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος την άνοιξη του 2017.

19

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016
Πρόγραμμα για απόφοιτους σχολών

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα αναβάσεων για απόφοιτους των σχολών ορειβασίας και αναρρίχησης που προγραμματίζει ο σύλλογος τους προσεχείς μήνες.

12

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016
Σχολή αναρρίχησης μέσου επιπέδου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης που θα κάνει ο σύλλογος το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2016.

12

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων και προβολών

Ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα των αναβάσεων του συλλόγου για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο καθώς και για τις προσεχείς προβολές κι εκδηλώσεις.

7

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016
Kili 2017 – Africa Mama

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα για την αποστολή στο Κιλιμάτζαρο που προγραμματίζει ο σύλλογος τον Ιανουάριο του 2017.

27

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016
Αποτελέσματα Γύρου Πάρνηθας

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του 33ου Γύρου της Πάρνηθας.

19

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016
Ακαδημία ποδηλάτου

Στο πλαίσιο δράσεων του ποδηλατικού τμήματος του Συλλόγου για το 2016-2017 θα λειτουργήσει Ακαδημία Ποδηλάτου Βουνού (mountain bike) για παιδιά 6-12 ετών.
Στόχος της ακαδημίας είναι η εκμάθηση της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, η εξοικείωση με το ποδήλατο, η κίνηση σε ανώμαλο έδαφος και της αθλητικής νοοτροπίας, σε συνδυασμό με τη σωστή καθοδήγηση και ασφάλεια.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα...

31

Tετάρτη 31 Αυγούστου 2016
Σχολή αναρρίχησης αρχαρίων

Δείτε το νέο πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης αρχαρίων για το φθινόπωρο 2016.

1

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου

Ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα των αναβάσεων του συλλόγου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2016. Επίσης δείτε τις πληροφορίες για τον 33ο Γύρο Πάρνηθας.

28

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016
Πρόγραμμα αναβάσεων

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές και προσθήκες στο πρόγραμμα των αναβάσεων του συλλόγου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

13

Παρασκευή 13 Μαίου 2016
40 χρόνια ΕΟΣ Αχαρνών

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών στα πλαίσια των εορτασμών και εκδηλώσεών του για τη συμπλήρωση 40 χρόνων ζωής του οργανώνει κινηματογραφική βραδιά στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αθλητικού Κέντρου του Συλλόγου «Νώντας Νίκας» (Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές), την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016, στις 7.00μμ με προβολή της κινηματογραφικής ταινίας του Παύλου Τσιαντού «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ», που διηγείται την επική ανάβαση της ελληνικής αποστολής στην κορυφή Έβερεστ (8848μ.) από τη νότια πλευρά της κορυφής στις 16 Μαΐου 2004.
Την εκδήλωση που συντονίζει η Αγγελική Κατσαρού με τη συνδρομή του Παύλου Κ. Παύλου, θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι πρωταγωνιστές της ιστορικής ανάβασης ορειβάτες:
· Παναγιώτης Κοτρωνάρος αρχηγός της αποστολής
· Γιώργος Βουτυρόπουλος
· Παύλος Τσιαντός
· Αντώνης Αντωνόπουλος
· Μιχάλης Στύλλας
Μετά το πέρας της ταινίας θα γίνει ζωντανή συζήτηση με ερωτήσεις απορίες και σχόλια και την εκδήλωση θα κλείσει ένα ποτηράκι κρασί που θα πιούμε στην υγεία των καταξιωμένων ορειβατών μας.

13

Παρασκευή 13 Μαίου 2016
Εργαστήρια αναρρίχησης στο εξωτερικό

Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες για το Εργαστήριο Βελτίωσης Αναρριχητικής Τεχνικής Αρχαρίων & Μέσου Επιπέδου στην περιοχή Arco B. Ιταλία, 01-12 Αυγούστου 2016.

10

Τρίτη 10 Μαίου 2016
Αποστολή στη Β. Ινδία

12-29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016
Ορειβατική – πεζοπορική αποστολή στην πανέμορφη ορεινή περιοχή Ladakh της Β. Ινδίας προγραμματίζει ο ΕΟΣ Αχαρνών για φέτος το καλοκαίρι.
Το πλάνο προβλέπει trekking 8-10 ημερών μέσα από κοιλάδες, ποτάμια, χωριά και υψηλό διάσελο μοναδικού φυσικού κάλλους των Ινδικών Ιμαλαΐων και 7-9 ημέρες επίσκεψη των πιο σημαντικών πόλεων και μνημείων του Χρυσού Τριγώνου (Delhi, Jaipur, Agra, Taj Mahal, Udaipur, Fatehpur, Sikri).
Αρχηγός: Μάνος Μπρεντάνος

8

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016
Τεύχος 226 on line

Διαβάστε το τεύχος 226 του περιοδικού "Κορφές" on line.

3

Κυριακή 3 Απριλίου 2016
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων και προβολών

Ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα προβολών καθώς και για τις προσεχείς αναβάσεις που προγραμμάτισε ο σύλλογος για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

29

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016
Αποστολή στο ΠΕΡΟΥ και τη ΒΟΛΙΒΙΑ

Η προγραμματισμένη αποστολή στο Περού-Βολιβία έχει καθοριστεί με ημερομηνία αναχώρησης 24 Ιουλίου 2016.
Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες και για τα δύο προγράμματα. Ορειβατικό και πεζοπορικό.

11

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Στο κτίριο του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών (Φιλαδελφείας 126, Αχαρναί) συγκεντρώνουμε είδη άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη μεταξύ 18:00 και 20:00. Τα είδη που θα συγκεντρώνονται θα προωθούνται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.
Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα για τα αναγκαία είδη.

29

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016
Ετήσιος αποκριάτικος χορός ΕΟΣ Αχαρνών

Το βράδυ του Σαββάτου, 5 Μαρτίου 2016, στις 9 μ.μ. ο Ορειβατικός Αχαρνών κάνει τον Αποκριάτικο Χορό του στο Αθλητικό Κέντρο «Νώντας Νίκας», Φιλαδελφείας 126, τηλ. 2102461528 & 2102404100.
Θα σας περιμένουμε, μασκαρεμένους ή όχι, για να γλεντήσουμε μέχρι πρωίας με χορό, άφθονο φαγητό και απεριόριστα ποτά (κρασιά, μπύρα βαρελιού, αναψυκτικά) και λαχειοφόρο αγορά με πολλά και πλούσια δώρα και όλα αυτά μόνο με δέκα πέντε ευρώ οι μεγάλοι και οκτώ ευρώ τα παιδιά (μέχρι 14 ετών).

2

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016
Ταξίδι στη Νάπολη και τη χερσόνησο του Σορρέντο

Από την Κυριακή του Πάσχα (01/5/2016) έως την Κυριακή του Θωμά (08/5/2016) ο ΕΟΣ Αχαρνών οργανώνει ταξίδι στη Νάπολη και την χερσόνησο του Σορρέντο με την τόσο γνωστή πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά τους.
Ανάβαση στον Βεζούβιο, επίσκεψη στην Πομπηία και το Ερκολάνο, μίνι κρουαζιέρα στο Κάπρι, trekking στο μονοπάτι των Θεών (sentiero degli Dei) καθώς και σε άλλα των χωριών της Costa Amalfitana (Ραβέλλο, Ποζιτάνο, Αμάλφι) είναι ενδεικτικά κάποιοι σταθμοί του συναρπαστικού αυτού οδοιπορικού.
Αναχώρηση με πλοίο από Πάτρα για Μπάρι και επιστροφή στην Αθήνα αεροπορικώς από Ρώμη.
Αρχηγός: Μάνος Μπρεντάνος.
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Δηλώσεις συμμετοχής στον ΕΟΣ Αχαρνών.

26

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016
Γενική συνέλευση του ΕΟΣ Αχαρνών

Καλούνται τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, Φιλαδελφείας 126, στις 20 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 με θέματα:
1) Έκθεση πεπραγμένων 2015.
2) Οικονομικός απολογισμός 2015.
3) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
4) Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
5) Έγκριση προϋπολογισμού για το 2016.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει και πάλι την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, με τα ίδια θέματα ανεξαρτήτως αριθμού μελών. Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη.

15

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016
Τεύχος 225 on line

Διαβάστε το τεύχος 225 του περιοδικού "Κορφές" on line.

30

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015
Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της Σχολής Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου που θα κάνει ο σύλλογος τους προσεχείς μήνες.
Η Σχολή είναι πιστοποιημένη από την ΕΟΟΑ και παρέχει τη σχετική βεβαίωση.

30

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015
Ενημέρωση

Στις 13 Ιανουαρίου 2016 ημέρα Τετάρτη στις 19.00 θα γίνει ενημέρωση στο Αθλητικό Κέντρο «Νώντας Νίκας» του ΕΟΣ Αχαρνών για το ταξίδι στο ΠΕΡΟΥ.

28

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016
Κυριακή στις 09.00 συνάντηση στην Πλατεία Θρακομακεδόνων. Μετάβαση στο σημείο που αρχίζει το μονοπάτι και ανάβαση στο καταφύγιο Φλαμπούρι όπου στις 12.30 θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ω.Π.: 2,5 – Β..Δ.: Α.
Αρχηγός: Βασίλης Νίκας

22

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων, προβολών & εκδηλώσεων

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των αναβάσεων και των προβολών - εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος τους προσεχείς μήνες.

15

Τρίτη15 Δεκεμβρίου 2015
Πρόγραμμα σχολής ορειβατικού σκι 2016

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής ορειβατικού σκι για το 2016.

9

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015
Πρόγραμμα σχολής αναρρίχησης αρχαρίων 2016

Δείτε το νέο αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης αρχαρίων για την άνοιξη του 2016.

5

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015
Αποστολή στο Περού και τη Βολιβία

Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες της και για τα δύο προγράμματα. Ορειβατικό και πεζοπορικό.

5

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων, προβολών & εκδηλώσεων

Ενημερωθείτε για το νέο πλούσιο πρόγραμμα των αναβάσεων και των προβολών - εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος τους προσεχείς μήνες.

28

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015
32ος Γύρος Πάρνηθας

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του 32ου γύρου Πάρνηθας.

25

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015
Ακαδημία σκι, τεύχος 224 on line

Ενημερωθείτε για το ετήσιο πρόγραμμα της Ακαδημίας σκι για το 2015-16 που προγραμμάτισε ο σύλλογος. Επίσης διαβάστε το τεύχος 224 του περιοδικού "Κορφές".

15

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015
Ανακοίνωση

"Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την Ανάληψη της Σχολής Ορειβατικού Σκι, περίοδος 2015-2016"
Όσοι Διπλωματούχοι Εκπαιδευτές της ΕΟΟΑ ή Οδηγοί Βουνού της ΕΟΟΑ (με άδεια Άσκησης Επαγγέλματος) ενδιαφέρονται για την ανάληψη της Σχολής Ορειβατικού Σκι του ΕΟΣ Αχαρνών, για την περίοδο 2015-2016, η οποία Σχολή θα είναι πλήρως εναρμονισμένη με τον εκπαιδευτικό κανονισμό της ΕΟΟΑ, παρακαλούνται όπως αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον ΕΟΣ Αχαρνών (στο e-mail: eosa@otenet.gr και με θέμα: "Σχολή Ορειβατικού Σκι - υπόψη Δ.Σ.") μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2015 τα εξής:
1. Δήλωση ενδιαφέροντος για την ανάληψη της Σχολής.
2. Πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα της Σχολής και
3. Πλήρη αναλυτικό προϋπολογισμό κόστους.

11

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015
Αποτελέσματα αγώνων

Ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης του ΕΟΣ Αχαρνών ήταν ο νικητής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας κατάβασης, που έγινε στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας, στα Γρεβενά. Συνολικά συμμετείχαν 25 αθλητές. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γρηγόριος Τσαλαφούτας και στην τρίτη ο Ιωάννης Ιωάννου.

31

Δευτέυρα 31 Αυγούστου 2015
Σχολή αναρρίχησης αρχαρίων ΕΟΣ Αχαρνών

Δείτε το νέο πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης αρχαρίων που προγραμμάτισε ο σύλλογος το φθινόπωρο.

24

Δευτέυρα 24 Αυγούστου 2015
Σχολές Ορειβασίας και αναρρίχησης ΕΟΣ Αχαρνών

Ενημερωθείτε για τα νέα προγράμματα των σχολών ορειβασίας αρχαρίων και αναρρίχησης μέσου επιπέδου που προγραμματίζει ο σύλλογος τους προσεχείς μήνες.

24

Δευτέυρα 24 Αυγούστου 2015
32ος Γύρος Πάρνηθας

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου
Διοργανώνεται για 32η κατά σειρά χρονιά ο κλασικός πια «Γύρος της Πάρνηθας» που περιλαμβάνει:
α) Αγώνα δρόμου 16 χλμ. για ενήλικες
β) Αγώνα δρόμου 4 χλμ. για παιδιά 5-15 ετών.
Θα δοθούν έπαθλα στους νικητές και αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι εγγραφές θα γίνονται στην αφετηρία του αγώνα πριν την έναρξη του. Ώρα έναρξης 10.00.

6

Δευτέρα 6 Ιουλίου2015
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων και προβολών

Ενημερωθείτε για τις νέες αναβάσεις και προβολές, που προγραμματίζει ο σύλλογος τους προσεχείς μήνες.

11

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015
4ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών

Στις 24 Ιουνίου 2015, ημέρα Τετάρτη διοργανώνεται από το Δήμο Αχαρνών και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ ο 4ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, στον οποίο σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε.
Η εκκίνηση θα γίνει στις 5.30 μμ από το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη με ενδιάμεσες στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία των Αχαρνών και ο τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. Η ποδηλατική διαδρομή θα συνδέσει τα θέατρα των δύο μεγαλυτέρων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών.
Η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών είναι επιτακτική, ειδικά στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία οι δυσχερείς οικονομικά συνθήκες έχουν αναστείλει τις διαδικασίες πλήρους αποκάλυψης του θεάτρου.
Σε κάθε στάση εθελοντές του Επισκηνίου θα ενημερώνουν τους ποδηλάτες και λοιπούς επισκέπτες για την ιστορία και τη σημασία του αντίστοιχου μνημείου.
Η δράση αυτή, επικουρείται από την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων κατά την έναρξη της διαδρομής στη οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το Μουσικό Σύνολο των Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Αχαρνών στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών που, μαζί με την παρουσία σας, θα ξαναζωντανεύσει μουσικά τον ιερό χώρο του θεάτρου στις 9.30 μ.μ.
Σας προσκαλούμε λοιπόν , να ενημερώσετε τα μέλη σας που είναι ποδηλάτες και να είστε παρόντες όλοι οι πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών, είτε νομικά πρόσωπα, είτε απλές ενώσεις προσώπων ,στην υποδοχή τών ποδηλατών αλλά και των ακροατών της συναυλίας εμπρός από το Αρχαίο Θέατρο μας μεταξύ 9-9.30μμ , προκειμένου να τους γνωρίσετε το έργο σας και τους σκοπούς που επιδιώκετε και να απολαύσουμε όλοι μαζί τη συναυλία του Μουσικού Συνόλου των Καθηγητών του Ωδείου του Δήμου Αχαρνών.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια θα υπάρχει στη διάθεση σας η αναγκαία υποδομή για να την παρουσίαση σας (τραπέζι, καρέκλες, σταντς)
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ
Κίνηση πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών

22

Παρασκευή 22 Μαίου 2015
Δολομίτες

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της αποστολής που προγραμματίζει ο σύλλογος τον Ιούλιο στους Δολομίτες.

11

Δευτέρα 11 Μαίου 2015
Εκδήλωση

ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ
Τετάρτη 13 Μαΐου, ώρα 20.00

Βραδιά αφιερωμένη στους αθλητές του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών. Τα αθλητικά τμήματα θα κάνουν απολογισμό για το χρόνο που πέρασε και θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους. Θα ακολουθήσει βράβευση των αθλητών και η τελετή θα λήξει με δεξίωση των παρευρισκομένων.

3

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων, προβολών και εκδηλώσεων

Ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα αναβάσεων, εκδηλώσεων και προβολών που προγραμματίζει ο σύλλογος τους προσεχείς μήνες.

19

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015
Εργαστήρια Βελτίωσης Αναρριχητικής Τεχνικής

Ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή αναρρίχησης της Ε.Ο.Ο.Α. κύριο Αναστάσιο Γεωργίτση διοργανώνει Εργαστήρια Βελτίωσης Αναρριχητικής Τεχνικής:
1. Αρχαρίων (εντός Αττικής).
2. Μέσου επιπέδου .

27

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2015
Αναρρίχηση στο νέο πεδίο ΑΝΑΤΟΛΗ στο Ναύπλιο

Κυριακή 1 Μαρτίου.
Κυριακή πρωί αναχώρηση από Ομόνοια 7:30 και 8:00 π.μ. από Αχαρνές. Προορισμός το νέο πεδίο του Ναυπλίου ΑΝΑΤΟΛΗ.
Επίσης θα διεξαχθεί εθελοντικός καθαρισμός στο δρόμο κάτω από το νέο αναρριχητικό πεδίο Ανατολή, πάνω από την παραλία της Καραθώνας. Στη συνέχεια οι αναρριχητές που θα συμμετέχουν μπορούν να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους σπορ.
Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Αθήνα.
Συνοδοί: Γιώργος Σπυράκης & Γιάννης Αποστόλου.
Υπεύθυνος εκπαιδευτής: Άρης Θεοδωρόπουλος.

18

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015
Τεύχος 223 on line

Διαβάστε το τεύχος 223 του πειριοδικού "Κορφές" on line.

12

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015
Αποκριάτικος χορός

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου
Ο απόλυτα επιτυχημένος θεσμός του Αποκριάτικου χορού θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Αθλητικό Κέντρο του Ορειβατικού Αχαρνών, Φιλαδελφείας 126. Μασκαρευτείτε και εσείς και οι φίλοι σας και ελάτε να διασκεδάσουμε ως τα ξημερώματα. Το άφθονο φαγητό και το απεριόριστο δωρεάν ποτό, με την υπέροχη χορευτική μουσική, υπόσχονται αξέχαστες στιγμές.

17

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015
Προβολή

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 8:00μμ στο κτίριο του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών Φιλαδελφειας 126 θα πραγματοποιηθεί προβολή - συζήτηση με θέμα την επίσκεψη στο μονοπάτι "Lycian Way "στην Τουρκία. 509 χιλιόμετρα ορειβατικού, φυσιολατρικού, πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Μια μεγάλη περιπλάνηση στα μονοπάτια της αρχαίας Λυκίας.
Παρουσίαση: Γιώργος Κούκης,
Είσοδος ελεύθερη.

16

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015
Ανακοίνωση

Αγαπητοί φίλοι,
Μετά από αρκετές συζητήσεις μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του ΕΟΣ Αχαρνών και των Εκπαιδευτών της Σχολής του ΕΟΣ Αχαρνών, καταφέραμε να προσπεράσουμε τα όποια διοικητικά, νομικά και τεχνικά προβλήματα και να εντάξουμε πλέον όλους τους αποφοίτους της Σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων του ΕΟΣ Αχαρνών στο πρόγραμμα της ετήσιας Σχολής.
Έτσι, από την τρέχουσα Σχολή Αρχαρίων (2014-2015), θα πραγματοποιείται παράλληλα στο ίδιο βουνό, ανάβαση από πλευράς του Συλλόγου, αποκλειστικά και μόνο για τους αποφοίτους της Σχολής.
Αρχηγοί των αναβάσεων αυτών θα είναι κατά κύριο λόγο οι Γ. Αποστόλου και Γ. Λουκάς, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Το πρόγραμμα των αναβάσεων θα δημοσιεύεται στις ΚΟΡΦΕΣ, και στην ιστοσελίδα των αναβάσεων.
Οι μετακινήσεις με το πούλμαν και η διαμονή στα καταφύγια θα είναι κοινές προκειμένου να μειωθεί το κόστος.
Στις αναβάσεις που παρουσιάζεται τεχνική δυσκολία, πέραν των δύο αρχηγών, θα υπάρχει και Εκπαιδευτής ή Οδηγός Βουνού που θα αναλαμβάνει το τεχνικό κομμάτι της ανάβασης, ανεξάρτητα με τους εκπαιδευτές της Σχολής.
Έτσι, αν κάποιος απόφοιτος της Σχολής επιθυμεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση και να είναι μαζί μας στο ίδιο βουνό, δεν έχει παρά να δηλώσει τη συμμετοχή του στον ΕΟΣ Αχαρνών, όπως ακριβώς γίνεται η δήλωση για όλες τις υπόλοιπες προγραμματισμένες αναβάσεις του Συλλόγου τα Σαββατοκύριακα.
Όσοι απόφοιτοι έκαναν φέτος τα χαρτιά τους στη Σχολή (17 τον αριθμό), εκτός του ότι είναι ασφαλισμένοι, μπορούν να συμμετέχουν στις αναβάσεις είτε ως μέλη της Σχολής είτε ως απόφοιτοι με το τμήμα των αποφοίτων (προφανώς!).
Η λίστα για το Μαίναλο και τα υπόλοιπα βουνά έχει ανοίξει.
Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και ελπίζουμε να δούμε όλους εσάς ξανά στα βουνά.

12

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015
Πρόγραμμα σχολής αναρρίχησης

Δείτε το νέο αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης αρχαρίων που προγραμματίζει ο σύλλογος για την άνοιξη του 2015.

5

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων

Δείτε το νέο αναλυτικό πρόγραμμα των αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2015.

25

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014
Πρόγραμμα σχολής ορειβατικού σκι

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα της σχολής ορειβατικού σκι που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος στο χειμώνα του 2015.

11

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014
Τεύχος 222 on line

Διαβάστε το τεύχος 222 του πειριοδικού "Κορφές" on line.

5

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014
Νέα προγράμματα

Ενημερωθείτε για τα νέα προγράμματα του συλλόγου:
Αποστολές εξωτερικού, αναβάσεις και προβολές.

30

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014
31ος Γύρος Πάρνηθας

Δείτε τα αποτελέσματα του γύρου Πάρνηθας.

22

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014
31ος Γύρος Πάρνηθας

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου
Διοργανώνεται για 31η κατά σειρά χρονιά ο κλασικός πια «Γύρος της Πάρνηθας» που περιλαμβάνει:
α) Αγώνα δρόμου 16 χλμ. για ενήλικες
β) Αγώνα δρόμου 4 χλμ. για παιδιά 5-15 ετών.
Θα δοθούν έπαθλα στους νικητές και αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.
Οι εγγραφές θα γίνονται από τις 9.00 το πρωί της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου στην αφετηρία του αγώνα (Αγία Τριάδα Πάρνηθας).

15

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014
Πρωτοχρονιά στο Σουλτανάτο του Ομάν

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του ταξιδιού.
Αρχηγός : Μάνος Μπρεντάνος, τηλ. : 6974077202.
Η αποστολή διοργανώνεται από το τουριστικό γραφείο "HOLIDAY center", Αλβέρτος Γύλλος και ΣΙΑ ΕΠΕ για λογαριασμό των μελών του ΕΟΣ Αχαρνών.

15

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014
Πρόγραμμα Χιονοδρομίας

Δείτε το νέο πρόγραμμα του τμήματος χιονοδρομίας που προγραμματίζει ο σύλλογος για το 2015.

9

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014
Πρόγραμμα σχολής ορειβασίας αρχαρίων

Δείτε το νέο πρόγραμμα της σχολής ορειβασίας αρχαρίων για το 2015 που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος τον προσεχή χειμώνα.

9

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014
Τεύχος 221 on line

Διαβάστε το τεύχος 221 του πειριοδικού "Κορφές" on line.

16

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014
Νέο πρόγραμμα σχολής αναρρίχησης αρχαρίων

Δείτε το νέο πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης βράχου αρχαρίων που θα γίνει το φθινόπωρο του 2014.

13

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων

Δείτε το νέο πρόγραμμα αναβάσεων που προγραμμάτισε ο σύλλογος για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

13

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014
Τεύχος 220 on line

Διαβάστε το τεύχος 220 του πειριοδικού "Κορφές" on line.

9

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014
3ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών

Αγαπητοί φίλοι του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών,
Στις 18 Ιουνίου 2014, ημέρα Τετάρτη διοργανώνεται από το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ  ο 3ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, στον οποίο σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε. Η εκκίνηση  θα γίνει στις 5μμ  από το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη με ενδιάμεσες στάσεις στα σημαντικότερα μνημεία των Αχαρνών  και ο τερματισμός   στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών. Η ποδηλατική διαδρομή θα συνδέσει τα θέατρα των δύο μεγαλυτέρων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών. Η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών  είναι επιτακτική, ειδικά στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία οι δυσχερείς οικονομικά συνθήκες έχουν αναστείλει τις διαδικασίες πλήρους αποκάλυψης του θεάτρου.
Η δράση  αυτή, επικουρείται  από την Εθνική Λυρική Σκηνή, που, μαζί με την παρουσία σας, θα ξαναζωντανεύσει μουσικά τον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου στις 8.30 μ.μ. Οι  πολιτιστικοί φορείς των Αχαρνών θα είναι παρόντες  στον τερματισμό στην οδό Αρχαίου Θεάτρου, για να σας υποδεχθούν , να σας γνωρίσουν τους στόχους και το έργο τους και να απολαύσουμε όλοι μαζί , ποδηλάτες και μή ,  τη συναυλία της Λυρικής.
Με  εκτίμηση
Το Δ.Σ. του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ –Κίνηση πολιτών για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών
Διαβάστε περισσότερα.

13

Τρίτη 13 Μαίου 2014
Γιορτή προς τιμή των αθλητών του ΕΟΣ Αχαρνών

Τετάρτη 14 Μαΐου, ώρα 20.00
Βραδιά αφιερωμένη στους αθλητές του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών. Τα αθλητικά τμήματα θα κάνουν απολογισμό για το χρόνο που πέρασε και θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους. Θα ακολουθήσει βράβευση των αθλητών και η τελετή θα λήξει με δεξίωση των παρευρισκομένων.

1

Τρίτη 1 Απριλίου 2014
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων

Δείτε το νέο πρόγραμμα αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

14

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014
Παρουσίαση αποστολής για Αλπεις - HAUTE ROUTE

Ο ΕΟΣ Αχαρνών διοργανώνει 13ημερη αποστολή στις Άλπεις. Απο 1 εως 13 Αυγούστου του 2014. Θα περπατήσουμε την πιο κλασική διαδρομή των Άλπεων και μια από της πιο γνώστες στον κόσμο την HAUTE ROUTE!
Η διαδρομή αποτελεί μια διάσχιση από το Chamonix (Mont Βlanc - Γαλλία) στο Zermatt (Μatterhorn - Ελβετία). Για οχτώ ολόκληρες μέρες θα περιπλανηθούμε στην εντυπωσιακή φύση των βουνών, με διαμονές κυρίως σε μικρά αλπικά χωριά.
Η διαδρομή εχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να είναι εφικτη ακόμα και για ορειβάτες - πεζοπόρους οι οποίοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία, αλλά και θα μπορούν να βοηθηθούν.
Κάπου ανάμεσα στη διάσχιση των Γαλλικών Άλπεων θα επισκεφτούμε και το Aigulle du Midi στα 3.842 μέτρα. Η κορυφή του βουνού περιλαμβάνει μια πανοραμική πλατφόρμα με θέα που κόβει την ανάσα!
Για όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της αποστολής, θα υπάρξει ενημέρωση στην σχετική παρουσίαση που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΕΟΣ Αχαρνών την Δευτερα 31-3-2014 και ώρα 8:00 μμ.
Αρχηγοί: Γιάννης Αποστόλου, Γιωργος Σπυρακης

13

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014
Χιονοδρομική εξόρμηση στο Bansko

21-03-14, Παρασκευή:
20:30 μμ αναχώρηση από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο
20:45 μμ δεύτερη στάση, στην έξοδο Χαλανδρίου ( Αγ. Βαρβάρα )
21:00 μμ τρίτη στάση κάτω Κηφισιά Σούπερ Μάρκετ Θανόπουλος (πλατεία Ελαιών)
22-23-24-25/03/14:
08:00 πμ άφιξη στο Banko με διαμονή στο Ξενοδοχείο , St. George spa Hotel 4ων αστέρων.
10:00 πμ Σκι στις πίστες του Χιονοδρομικού κέντρου, το οποίο είναι Αυστριακών προδιαγραφών και το απόγευμα, για όποιον το επιθυμεί, χρήση του spa center του Ξενοδοχείου ( πισίνα, σάουνα, τζακούζι). Την Τρίτη αναχώρηση μετά το πρωινό για Αθήνα. 
Υπεύθυνος  εξόρμησης: Παπανδρέου Θάνος  6937337223
Η εξόρμηση γίνεται σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Κοτροζίνης

13

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014
Σατυρική ποιητική βραδιά

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου, ελάτε στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ μας (Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές),το βράδυ της Τετάρτης, 8μμ, στις 26/3/2014, γιά να απολαύσετε απαγγελίες ποιημάτων των κορυφαίων σατυρικών Κεφαλλονιτών: του γνωστού σαρκαστή των κακώς κειμένων Ανδρέα Λασκαράτου, του τρυφερού σατυρικού Γιώργου Μολφέτα και του σφοδρού επιτιμητή της κοινωνίας, του νέου Αρχίλοχου, Μικελάκη Άβλιχου.
Την όλη παρουσίαση θα συντονίζει το μέλος του Συλλόγου μας, ορειβάτης και συγγραφέας Νίκος Βαλλιανάτος.

17

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014
Ετήσιος αποκριάτικος χορός

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου
Ο απόλυτα επιτυχημένος θεσμός του Αποκριάτικου χορού θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, Φιλαδελφείας 126. Μασκαρευτείτε και εσείς και οι φίλοι σας και ελάτε να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε ως τα ξημερώματα. Το άφθονο φαγητό και το απεριόριστο δωρεάν ποτό, με την υπέροχη χορευτική μουσική υπόσχονται αξέχαστες στιγμές. Προμηθευθείτε έγκαιρα τις προσκλήσεις σας.

12

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014
Προβολή

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου
NEΠΑΛ

Η Φωτεινή Πετροπούλου θα μας παρουσιάσει το Τrekking στο Langtang και στο Gosaikund.
Μεγαλοπρεπείς κορυφές, ιερές λίμνες, δάση με ροδόδεντρα, παρθένα τοπία τόσο κοντά στην Kathmandu αλλά και τόσο μακριά από τα πλήθη των πεζοπόρων...

10

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014
Σεμινάρια επανάληψης

Ενημερωθείτε για τα σεμινάρια επανάληψης στις 12/3 και 24/5 με εισηγητές τον Άρη Θεοδωρόπουλο και Δημήτρη Κάραλη αντίστοιχα.

27

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014
Αλλαγή προγραμματισμένης ανάβασης

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΒΟΙΑ, Στενή-Διάσελο Ξηροβουνίου-Καμπιά
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014.
Η ανάβαση αυτή θα πραγματοποιηθεί σε αντικατάσταση της προγραμματισμένης ανάβασης στο Τραχύ που αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους.

13

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014
Πρόγραμμα σχολής αναρρίχησης

Ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης βράχου αρχαρίων που θα γίνει την άνοιξη του 2014.

22

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων

Δείτε το νέο αναλυτικό πρόγραμμα των αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο 2013.

10

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012
"Κορφές" on line

Σας πληροφορούμε ότι μπορείτε να διαβάσετε το τεύχος 215 του περιοδικού "Κορφές" στον αντίστοιχη ιστοσελίδα.

15

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012
Επιτυχίες στο Judo

Η Τελτσίδου Ελισάβετ, αθλήτρια του ΕΟΣ Αχαρνών, κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SAMBO, το αγώνισμα άοπλης αυτοάμυνας, που αποτελεί την κορυφαία εξέλιξη του ΤΖΟΥΝΤΟ. Διαβάστε περισσότερα.

1

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012
29ος Γύρος Πάρνηθας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 29ος Γύρος της Πάρνηθας. Το σύνολο των συμμετοχών και στους 2 αγώνες, ξεπέρασε τα 600 άτομα! Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

30

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012
"Κορφές" on line

Σας πληροφορούμε ότι μπορείτε να διαβάσετε το τεύχος 214 του περιοδικού "Κορφές" στον αντίστοιχη ιστοσελίδα.

10

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων

Δείτε το νέο αναλυτικό πρόγραμμα των αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

17

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012
30ς Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών

Ο ΕΟΣ Αχαρνών αποφάσισε να συμμετάσχει στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα γίνει στις 11 Νοέμβρη 2012. Διαβάστε τις σχετικές πληροφορίες.

15

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012
Ορεινή διάσχιση του Ε4 της Κρήτης

To ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 που το νοτιότερο τμήμα του διασχίζει την Κρήτη, ξεκινάει από το Ελαφονήσι στη δυτικότερη ακτή της και καταλήγει στην Κάτω Ζάκρο στα ανατολικά. Αυτό το τμήμα του επέλεξαν να διασχίσουν οι δύο αθλητές δρομείς του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, ο υπερμαραθωνοδρόμος και υπερημεροδρόμος Νίκος Θάνος, καθηγητής Σωματικής Αγωγής και ο υπερμαραθωνοδρόμος και σπαρταθλητής Στέργιος Αράπογλου , γενικός χειρουργός, Επιμελητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από 21 έως 29 Ιουνίου 2012. Σκοπός του αγώνα είναι η ανάδειξη της πανέμορφης κρητικής φύσης με την πλούσια χλωροπανίδα της, των ιστορικών και φυσικών μνημείων της και την προβολή των απομακρυσμένων και ξεχασμένων χωριών της. Διαβάστε περισσότερα...

1

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012
Διασχίζοντας την Κούβα …a lo Cubano [local Cuba]

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της αποστολής στην Κούβα που διοργανώνει ο σύλλογος τον Ιανουάριο του 2013.

14

Δευτέρα 14 Μαίου 2012
Γιορτή προς τιμήν των αθλητών του ΕΟΣ Αχαρνών

Τετάρτη 16 Μαΐου, ώρα 20.00
Βραδιά αφιερωμένη στους αθλητές του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών.
Τα αθλητικά τμήματα θα κάνουν απολογισμό για το χρόνο που πέρασε και θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους.
Θα ακολουθήσει βράβευση των αθλητών και η τελετή θα λήξει με δεξίωση των παρευρισκομένων.

14

Δευτέρα 14 Μαίου 2012
"Κορφές" on line

Σας πληροφορούμε ότι το τεύχος 213 του περιοδικού "Κορφές" είναι on line. Καλή ανάγνωση.

7

Δευτέρα 7 Μαίου 2012
Πρόγραμμα αναβάσεων Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

23

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012
Κι άλλα τεύχη "Κορφών" on line

Στη λίστα των online τευχών προστέθηκαν τα 200, 201, 202, 203 και 206. Καλή ανάγνωση.

31

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012
Τεύχη "Κορφών" on line

Σας ενημερώνουμε πως τα τεύχη 204, 205 και 212 του περιοδικού προστέθηκαν στη λίστα. Καλή ανάγνωση.

19

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012
Εκδήλωση 31/3 & 1/4

Ο ΕΟΣ Αχαρνών και το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ (Κίνηση πολιτών για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών) συμμετέχουν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Στρατηγικής Προβολής και Ταυτότητας Τόπου.
Οι διήμερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΕΟΣ Αχαρνών, Φιλαδελφείας 126, στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου.

5

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
Πρόγραμμα αναβάσεων και αποστολών

Δείτε το νέο πρόγραμμα αναβάσεων για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, καθώς και αποστολές εξωτερικού που προγραμματίζει ο σύλλογος για το 2012.

7

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012
Αποκριάτικος χορός, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Ο απόλυτα επιτυχημένος θεσμός του Αποκριάτικου χορού θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, Φιλαδελφείας 126. Μασκαρευτείτε και εσείς και οι φίλοι σας και ελάτε να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε ως τα ξημερώματα.
Το άφθονο φαγητό και το απεριόριστο δωρεάν ποτό, με την υπέροχη χορευτική μουσική υπόσχονται αξέχαστες στιγμές.
Προμηθευθείτε έγκαιρα τις προσκλήσεις σας.

16

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012
Το περιοδικό "Κορφές" on line

Διαβάστε on line τα τεύχη 207 - 211 του περιοδικού στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

16

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012
Δελτίο τύπου

Ο Σέργιος Νικολαΐδης, καθηγητής Φυσικής αγωγής, υπερμαραθωνοδρόμος και ο Νίκος Θάνος καθηγητής Φυσικής Αγωγής υπερμαραθωνοδρόμος και ημεροδρόμος, μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών, οργανώνουν σε συνεργασία με τον Πανκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ. με 40.000 μέλη και υποστηρικτές το Σωματείο Δρομέων Κύπρου «Περικλής Δημητρίου» και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αχαρνών, ορεινή υπερμαραθώνια, διάσχιση του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 στην Κύπρο. Η προσπάθεια θα ξεκινήσει στις 6.00 το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2012 και θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος των αθλητών είναι να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα από την ανατολή του ήλιου στις 6.00 πμ. μέχρι και τη δύση του ήλιου γύρω στις 6.00-6.30 το απόγευμα χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από τον Πρωταρά, θα περάσουν από παραλιακούς χωματόδρομους με μαγευτικά τοπία σε συνδυασμό με «κατακόρυφες» αναβάσεις όπως το βουνό του Σταυροβουνίου και την ψηλότερη βουνοκορφή της Κύπρου Όλυμπος στην οροσειρά του Τροόδους σε υψόμετρο 1952μ. και θα καταλήξουν στην Πάφο διανύοντας κατ' ελάχιστον απόσταση 420χλμ. .Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Εντιμότατου Υπουργού Υγείας Κύπρου Δώκτορος Σταύρου Μαλά. Σκοπός του αγώνα α) Η ανάδειξη των μονοπατιών, των μνημείων και της πλούσιας ορεινής φύσης της Κύπρου.β) Η συγκέντρωση χρηματικών προσφορών για τους σκοπούς της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ. για τις πολυάριθμες ανάγκες των καρκινοπαθών της Κύπρου.

9

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
Γενική συνέλευση του ΕΟΣ Αχαρνών

Καλούνται τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση στο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές, στις 11 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 με θέματα:
1) Έκθεση πεπραγμένων 2011.
2) Οικονομικός απολογισμός 2011.
3) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
4) Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
5) Έγκριση προϋπολογισμού για το 2012.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, με τα ίδια θέματα ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών.
Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη.

9

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012
Διάλεξη

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 Ώρα 20:00, Αθλητικό Κέντρο "Νώντας Νίκας"
…Επειδή ο καλύτερος και ο πιο αναντικατάστατος εξοπλισμός στις ορεινές μας εξορμήσεις είναι η γνώση…
Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παρακολουθήσουν τη δεύτερη από μία σειρά διαλέξεων με θέμα «Κίνδυνοι στο βουνό από τραυματισμούς, ξαφνικές ασθένειες, δαγκώματα ζώων, τσιμπίματα εντόμων. Διάγνωση και πρώτες βοήθειες» με ομιλητή το γιατρό Μάνο Μπρεντάνο.

22

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011
Πρόγραμμα αναβάσεων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Δείτε το νέο αναλυτικό πρόγραμμα αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

16

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011
Ανακοίνωση

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ο ΕΟΣ Αχαρνών απευθύνεται στις ανθρωπιστικές ευαισθησίες των μελών και των φίλων του και συγκεντρώνει τρόφιμα που θα παραδώσει στη οργάνωση ¨ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ¨  για την Ελλάδα.
Η φτώχεια έχει πολλά πρόσωπα…
 Η Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο βιώνει αυτό που είχε περιγράψει πριν δέκα χρόνια ο καναδός καθηγητής κοινωνιολογίας, Ντέιβιντ Τσιλ, στο βιβλίο του Νέα Φτώχεια: «Τρομακτική ελεύθερη πτώση μιας ολόκληρης κοινωνίας, μιας ολόκληρης χώρας, χωρίς αλεξίπτωτο και χωρίς προστατευτικό δίχτυ από κάτω».
Οι Γιατροί του Κόσμου απευθύνονται στον κάθε άνθρωπο που θέλει να δείξει με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη του σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που πεινούν και κρυώνουν και ζητούν τρόφιμα!
 Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε ο χειμώνας του 2012 στη χώρα μας να αποδειχθεί ένας φονικός χειμώνας!
 Μπορείτε να  φέρετε ΑΜΕΣΑ:
Γάλα (κουτί), Παιδικό γάλα, Παιδικές τροφές, Ρύζι, Όσπρια, Ζυμαρικά, Λάδι
Τι πρέπει να προσέξετε:
1) Nα είναι στην  original συσκευασία τους
2) Να μην είναι ληγμένα
3) Να διατηρούνται εκτός ψυγείου
Τόπος συγκέντρωσης Αθλητικό Κέντρο ¨Νώντας Νίκας¨ Φιλαδελφείας 126  Αχαρνές  Δευτ.-Παρασκ. 10:00-14:00 & 18:00-22:00 Σάββ. 10:00-14:00  τηλ 2102461528

8

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011
Διάλεξη

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011 Ώρα 20:00, Αθλητικό Κέντρο "Νώντας Νίκας".
…Επειδή ο καλύτερος και ο πιο αναντικατάστατος εξοπλισμός στις ορεινές μας εξορμήσεις είναι η γνώση…
Ο Σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους του να παρακολουθήσουν την πρώτη από μία σειρά διαλέξεων με θέμα "Μετεωρολογία. Πρόβλεψη του καιρού και προφυλάξεις από καιρικά φαινόμενα» με ομιλητή τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ.

21

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011
Παρουσίαση

Την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στο Αθλητικό Κέντρο ¨Νώντας Νίκας¨ Φιλαδελφείας 126  Αχαρνές, o καθηγητής και πρόεδρος  του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδας Πανάς θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα έρευνας με τίτλο:

"Τι πραγματικά γνωρίζουν οι Έλληνες καταναλωτές για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα"

Στη χώρα μας η κατάσταση είναι ρευστή, από πλευράς ελέγχου, όχι μόνο για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα - τα οποία υποτίθεται δεν κυκλοφορούν, και αν εντοπιστούν θα προορίζονται, επισήμως, για βιοκαύσιμα,  αλλά γενικά για την ποιότητα των τροφίμων.
Έτσι, κάθε τόσο εμφανίζεται κάποιο γεγονός που σχετίζεται με την επικινδυνότητα τροφίμων, όπως πρόσφατα με την κυκλοφορία πολλών τόνων ηλιελαίου νοθευμένου με ορυκτέλαιο!
Πιστεύουμε ότι η έρευνά μας γίνεται σε κατάλληλη συγκυρία, προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να ευαισθητοποιηθούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η υγεία μας, και να καθιερωθούν νέα; συστήματα αποτελεσματικού ελέγχου των τροφίμων.
Όμως, η έρευνά μας έχει επίσης ως στόχο να ενεργοποιήσει τους καταναλωτές, οι οποίοι πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένοι, ώστε να ασκούν έλεγχο και να απαιτούν καλύτερη ποιότητα τροφίμων και αντιπροσωπευτικές τιμές.
Θα ακολουθήσει  συζήτηση.

9

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011
Πρόγραμμα προβολών και παρουσιάσεων

Δείτε το πρόγραμμα των νέων προβολών και παρουσιάσεων που θα κάνει ο σύλλογος στο αθλητικό κέντρο "Νώντας Νίκας".

9

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011
Trekking στις Άλπεις, Mont Blanc Tour, Ιούλιος 2012

Ο ΕΟΣ Αχαρνών οργανώνει τον Ιούλιο του 2012 εξαήμερη διάσχιση στις Άλπεις, από Ιταλία (Courmayeur), Ελβετία στη Γαλλία (Chamonix). Πεζοπορία σε μονοπάτια χαμηλού υψομέτρου. Διανυκτερεύσεις σε καταφύγια.
Η αποστολή οργανώνεται από το τουριστικό γραφείο Α. ΚΑΜΑΡΙΤΗΣ ΕΕ κατά παραγγελία και λογαριασμό των μελών του Συλλόγου.
Αρχηγοί: Μ.Τζωρτζίδης- Γ.Μαλανδράκης

9

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων

Δείτε το πρόγραμμα των νέων αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

7

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011
Άθλος Μαινάλου

Ο επερχόμενος Άθλος Μαινάλου 2011, θα γίνει στις 27/11/2011. Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

21

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011
Αποτελέσματα 5ου αγώνα "Πάρνηθα Adventure Cup"

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το "Πάρνηθα Adventure Cup" με τελικό νικητή στη συνολική βαθμολογία τον Χρήστο Δήμου. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα, την περιγραφή και τις φωτογραφίες του 5ου αγώνα.

20

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011
Πρόγραμμα σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων 2012

Δείτε το νέο αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής Ορειβασίας Αρχαρίων για το 2012.

17

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011
Προγράμματα σχολών Μέσου Επιπέδου

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα των σχολών Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου και Αναρρίχησης Μέσου επιπέδου

27

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011
Αποτελέσματα Γύρου Πάρνηθας

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών πραγματοποιήθηκε ο 28ος Γύρος Πάρνηθας.
Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κοτσολάρης. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα σε όλες τις κατηγορίες.

20

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011
5ος Αγώνας "Πάρνηθα Adventure Cup"

Ο 5ος Αγώνας του Πάρνηθα Adventure Cup θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για αγώνα σιρκουί ορεινής ποδηλασίας.
Διοργανώνεται από το εξειδικευμένο κατάστημα BIKE EXPERT σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών και υπεύθυνος της διαδρομής είναι ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος.
Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες.

14

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011
28ος Γύρος Πάρνηθας

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών ανακοινώνει τη διοργάνωση του 28ου ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ για την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011.
Ο αγώνας διοργανώνεται για 28η συνεχή χρονιά και σκοπεύει στη διάδοση των αθλημάτων βουνού, την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, τη σύσφιξη των σχέσεων των νέων ανθρώπων και στο να δώσει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να βρεθεί για μια ακόμη φορά στην πολυπαθή του Πάρνηθα.
Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες.

10

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων Οκτωβρίου - Νοεμβρίου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με τις αναβάσεις που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη.

2

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011
Διαδρομή Φειδιππίδη

Η Δημοτική Κοινότητα Σταμάτας αναβιώνει την πραγματική – ιστορική διαδρομή του αγγελιοφόρου της μάχης του Μαραθώνα Φειδιππίδη στις 11 Σεπτεμβρίου 2011.
Δηλώσεις συμμετοχής και χορηγίες στη δημοτική κοινότητα Σταμάτας και στο τηλέφωνο 2106218051.

29

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011
31η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση

Στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί στο όρος Κέδρος, στο οροπέδιο Γιούς Κάμπος, πάνω από το Σπήλι Αγίου Βασιλείου στο νομό Ρεθύμνου η 31η Παγκρήτια Ορειβατική Συγκέντρωση με διοργανωτή τον Ε.Ο.Σ. Ρεθύμνου, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Ο.Α.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://31pos.blogspot.com/

25

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011
Νεπάλ – Baruntse (7.129μ.)

Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες της αποστολής που διοργανώνεται από το τουριστικό γραφείο «Αλβέρτος Γύλλος & Σία Ε.Ε.» για τα μέλη του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών.

30

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
Πρόγραμμα αναβάσεων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των νέων αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

24

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011
Προσεχές αγωνιστικό πρόγραμμα

Οι ημερομηνίες για τους προσεχείς αγώνες βουνού είναι οι εξής:
1) ΠΑΡΝΗΘΑ ADVENTURE CUP 9/10/2011 5ος αγώνας: ορεινή ποδηλασία
2) ΑΘΛΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ 27/11/2011 (περιλαμβάνει ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία)
3) ΑΘΛΟΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ 1/4/2012 (περιλαμβάνει ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία)
4) ΑΘΛΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 21-22/4/2012 (περιλαμβάνει Rafting, ορεινό τρέξιμο και ορεινή ποδηλασία).

Οι λεπτομέρειες του κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται 1,5-2 μήνες πριν την διεξαγωγή τους εκτός από το site του συλλόγου και στην ιστοσελίδα mountain-sports.gr

7

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
3ος και 4ος αγώνας "Πάρνηθα Adventure Cup"

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος και 4ος αγώνας του Πάρνηθα Adventure Cup στο ομόνυμο βουνό το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Διαβάστε τις περιγραφές των αγώνων και κατεβάστε τα αναλυτικά απότελέσματα στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

24

Τρίτη 24 Μαίου 2011
Νέες φωτογραφίες

Δείτε το νέο φωτογραφικό υλικό από τις εξορμήσεις του τμήματος χιονοδρομίας, καθώς και από το φετινό Άθλο Τζουμέρκων.

5

Πέμπτη 5 Μαίου 2011
Οι "Κορφές" που θέλουμε

Ζητάμε τη βοήθειά σας για να βελτιώσουμε την ύλη του περιοδικού μας.
Κατεβάστε το ερωτηματολόγιο, συμπληρώστε τις απαντήσεις σας και στείλτε τη με φαξ στο 2102469777, ή στο email  eosa@otenet.gr .
Όσοι στείλουν απαντήσεις έως τις 31 Ιουλίου 2011. και το επιθυμούν, θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για 6 δωρεάν ετήσιες συνδρομές. Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία του περιοδικού στην παραπάνω διεύθυνση, την 12 Οκτωβρίου 2011 Τα ονόματα των νικητών θα δημοσιευθούν στο τεύχος του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου  2011.
Δεν είναι απαραίτητο να απαντήσεις σ' όλες τις ερωτήσεις.

4

Τετάρτη 4 Μαίου 2011
Αποτελέσματα Άθλου Τζουμέρκων 2011

Για 10η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Άθλος Τζουμέρκων με τη συμμετοχή 166 αθλητών-φίλων των αγώνων περιπέτειας.
Διαβάστε την περιγραφή του αγώνα και δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.

4

Τετάρτη 4 Μαίου 2011
Πρόγραμμα αναβάσεων Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των νέων αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

27

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011
2ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος "ΣΑΜΑΡΙΑ"

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Αγώνα το 2010, έχει προγραμματίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον 2ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος ‘Σαμαριά’ (Samaria Run), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί εφέτος την Κυριακή 8 Μαΐου 2011.
Ο Εθνικός Δρυμός Λευκών Ορέων με το Φαράγγι της Σαμαριάς, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός, με μεγάλη καθημερινή επισκεψημότητα, θα φιλοξενήσει πάλι την διοργάνωση αυτή. Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο φετινός αγώνας είναι λίγο μεγαλύτερη, περίπου 20 km, και είναι Μαχί Ομαλού (Εκκίνηση) – Ξυλόσκαλο – Νερούτσικο – Άγιος Νικόλαος – Καλυβάκι – Ποτιστήρια – Ποριά – Καταφύγιο Καλλέργη – Ξυλόσκαλο Ομαλού, όπου θα γίνει φέτος ο τερματισμός. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν στην διαδρομή αυτή σε δρόμο και στα αντίστοιχα μονοπάτια του Εθνικού Δρυμού.
Αν θέλετε να ρωτήσετε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή να στείλετε τις δηλώσεις συμμετοχής σας, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τηλ. 28210 44647 και 28210 54903 ή και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eoshania@otenet.gr.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχει ανέβει στο διαδίκτυο η επίσημη ιστοσελίδα του Αγώνα, στην οποία συνεχώς θα προστίθενται πληροφορίες και ίσως γίνουν και κάποιες διορθώσεις για να γίνει πιο λειτουργική και εύχρηστη.
Κατεβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες και τη δήλωση συμμετοχής.

20

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011
Ποδηλασία στις όχθες του Δούναβη

Μια διαφορετική αποστολή στην Κεντρική Ευρώπη, με ποδηλασία από την πόλη Passau της Βαυαρίας μέχρι τη Βιέννη, σε ειδικό ποδηλατικό μονοπάτι κατά μήκος της όχθης του Δούναβη, μέσα από πανέμορφα δάση και τοπία μοναδικής ομορφιάς. Χαλαρή καθημερινή ποδηλασία 50 χιλ. περίπου (κατά μέσο όρο), με ενδιάμεσες στάσεις και επισκέψεις σε μεσαιωνικά κάστρα και μοναστήρια, γραφικά χωριουδάκια και μικρές πόλεις.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της αποστολής που προγραμματίζει ο σύλλογος από τις 6 έως 13 Ιουλίου.

5

Τρίτη 5 Απριλίου 2011
3ος Αγώνας Πάρνηθα Adventure Cup

Ο 3ος Αγώνας του Πάρνηθα Adventure Cup θα γίνει στις 4 Ιουνίου στην Πάρνηθα. Πρόκειται για νυχτερινό αγώνα ορεινού τρεξίματος. Διοργανώνεται από τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, υπεύθυνος της διαδρομής είναι ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος.
Αναλυτικά:
Αγώνας ορεινού τρεξίματος 23χλμ και 1152μ.υψ.διαφ.
Η εκκίνηση θα δοθεί από το παρκινγκ του τελεφερίκ στην Πάρνηθα το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουνίου. Η διαδρομή κινείται σε μονοπάτια και χωματόδρομους της Πάρνηθας.
Περισσότερα στο mountain-sports.gr
Οι επόμενοι αγώνες του Πάρνηθα Adventure Cup θα γίνουν στις:
4 Ιουνίου απόγευμα (νυχτερινό τρέξιμο)
5 Ιουνίου MTB
18 Σεπτεμβρίου ΜΤΒ

11

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011
Προβολή Τετάρτη, 13 Απριλίου, 8:00μμ - Περού & Βολιβία

Στα γραφεία του ΕΟΣ Αχαρνών, Φιλαδελφείας 126 στις Αχαρνές, θα προβληθούν φωτογραφίες και θα ακουστούν ήχοι των υπέροχων αυτών χωρών της Λατινικής Αμερικής από την προσφατη αποστολή του ΕΟΣ Αχαρνών.
Αρχηγοί: Άδωνις Ιωαννίδης - Μάνος Μπρεντάνος.

1

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
Άθλος Τζουμέρκων 2011

Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες του ανανεωμένου Άθλου των Τζουμέρκων που θα πραγματοποιηθεί στις 30/4 έως 1/5. Νέες διαδρομές και αποστάσεις για όλα τα γούστα!

28

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011
Αποτελέσματα Άθλου Πάρνηθας

Έγινε στις 20 Μαρτίου 2011 στην  κατάφυτη από έλατα περιοχή της Πάρνηθας ,που έχει απομείνει, ο Άθλος Πάρνηθας 2011.
Η διοργάνωση έγινε από τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών με υπεύθυνο των διαδρομών το Γιάννη Θεοχαρόπουλο.
Με αφετηρία και τερματισμό το καταφύγιο Φλαμπούρι βρέθηκαν στην εκκίνηση του ορεινού τρεξίματος 66 δρομείς, που αψήφησαν το χιονόνερο και το μουσκεμένο τερέν από τα χιόνια των προηγούμενων ημερών και από αυτούς οι 63 πέρασαν τη γραμμή του τερματισμού.
Νικητής στους άντρες  στη γενική κατάταξη ο  Θανάσης Κουρής που οδήγησε τον αγώνα ουσιαστικά χωρίς να πιέζεται ιδιαίτερα και στις γυναίκες η  έμπειρη Μίνα Συλαίου.
Στην ορεινή ποδηλασία με αφετηρία και τερματισμό τον ίδιο χώρο ξεκίνησαν 94 αναβάτες. Η δυσκολία της διαδρομής από τα πρώτα χιλιόμετρα έκανε κάποιους να  βγουν εκτός αγώνα από μηχανικές βλάβες  και από το όριο χρόνου που υπήρχε για την περαιτέρω ασφαλή εξέλιξη του αγώνα.
Η διαδρομή στη συνέχειά της ήταν πιο απαιτητική και αυτό έκανε αρκετούς ακόμη να μη γευτούν τη χαρά του τερματισμού.
Τη γραμμή του τερματισμού πέρασαν 59 καταλασπωμένοι αθλητές, μερικοί περπατώντας σέρνοντας δίπλα  το χαλασμένο ποδήλατό τους.
Για την πρώτη θέση έγιναν πολλές ανακατατάξεις στην διάρκεια του αγώνα και κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει ποιος θα κερδίσει.
Νικητής στους άντρες  στη γενική κατάταξη ο δυνατός Δημητρόπουλος Βαγγέλης και στις γυναίκες η  φοβερή Χριστοφόρου Άντρη η οποία τερμάτισε 3η γενικής και έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται.
Από το συνδυασμό και των δύο αγωνισμάτων  του Άθλου Πάρνηθας 2011 νικητής αναδείχθηκε το αναμενόμενο φαβορί του αγώνα ο Πέτρος  Τυρολόγος παρόλο τις πολλές ατυχίες του στην ορεινή ποδηλασία.
Από τη μεριά μας χαιρόμαστε που σας προσφέραμε  άλλη μια ασφαλή διοργάνωση στα αθλήματα που αγαπάτε μέσα σε  τόσο σκληρές συνθήκες, που σας είδαμε να χαμογελάτε μετά από τόσο κόπο στην ζεστή τραπεζαρία του καταφυγίου ανταλλάσοντας μαζί σας αμοιβαία πειράγματα.
Ευχαριστούμε θερμά το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού και όλους όσοι βοήθησαν. Επίσης ευχαριστούμε τις εταιρείες Polo, Odlo, Bike expert, Gehwol, Squeezy, για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα καθώς και το καταφύγιο Φλαμπούρι για την φιλοξενία του.
Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα.
Δείτε τις φωτογραφίες στο mountain-sports.gr.

14

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011
Trekking στην Ουγγαρία

Ο ΕΟΣ Αχαρνών σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο COSMORAMA, Λυκαβηττού 4, Αθήνα διοργανώνει trekking στην Ουγγαρία, με αρχηγό τον Παύλο Παύλου.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

8

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Χιονοδρομική εξόρμηση στο Bansko Βουλγαρίας

Αναχώρηση Πέμπτη 24/3 και επιστροφή Κυριακή 27/3.Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.
Επικοινωνία στο e-mail: thanoseosa@tellas.gr.
Η εξόρμηση οργανώνεται από το τουριστικό γραφείο Γ. Κοτροζίνη, για λογαριασμό των μελών του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών.

8

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων

Δείτε το πρόγραμμα των αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

23

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011
Αποκριάτικος χορός

Ακούσατε, ακούσατε άγγλοι γάλλοι πορτογάλλοι, στις 26 αυτού του μήνα στο σαράι του ΕΟΣ θα γίνει μέγας αποκριάτικος χορός. Θα χορέψουμε, θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί (δε) θα κοιμηθούμε. Κι' αυτά μόνο με είκοσι παράδες (ευρώπουλα). Βάλτε ό,τι κουρέλια έχετε κι' ελάτε να το κάψουμε με μουσική του Μέγα Οργανοπαίχτη Ντιτζέι.

21

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
Άθλος Πάρνηθας 2011

Ο Άθλος Πάρνηθας θα γίνει στις 20 Μαρτίου 2011 στον ομώνυμο ορεινό όγκο. Διοργανώνεται από τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, με υπεύθυνο των διαδρομών τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο. Είναι λαϊκός αγώνας περιπέτειας σε αντιπροσωπευτικές διαδρομές της Πάρνηθας . Απαιτεί αρκετές ικανότητες γιατί περιλαμβάνει δύο αγωνίσματα, ορεινό τρέξιμο 15 χλμ και ορεινή ποδηλασία 30 χλμ. Όμως μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε όποιο αγώνισμα θέλει και μεμονωμένα γιατί καθένα από αυτά είναι ένας ξεχωριστός αγώνας. Διαβάστε την αναλυτική προκήρυξη.

21

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011
Βουλγαρία, όρος Pirin - κορφή Vihren (2915m)

Διαβάστε για την αποστολή που κάνει ο σύλλογος στη Βουλγαρία από Παρασκευή έως Δευτέρα (Αγ. Πνεύματος) 10-13 Ιουνίου 2011.

11

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011
Αναλυτικό πρόγραμμα αποστολής στη Σλοβενία

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της αποστολής που κάνει ο σύλλογος στη Σλοβενία τον Ιούλιο του 2011.

8

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011
Διάλεξη

Την Τετάρτη, 16 Μαρτίου, ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων, δίπλα στη συλλογή ορυκτών και απολιθωμάτων του συλλόγου, θα γίνει διάλεξη από το μέλος του συλλόγου, γεωλόγο-παλαιοντολόγο Νίκο Καρρά, με θέμα:
Λίγη γεωλογία για ... ορειβάτες: Τα πολλά πρόσωπα του Παρνασσού - Χιονοδρομία και γεωλογικά μνημεία.

1

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011
Φωτογραφίες από Matterhorn - Monte Rossa

Δείτε τις φωτογραφίες του Μάκη Τζωρτζίδη από την περσινή απόστολή του συλλόγου στις Άλπεις.

31

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011
2ος Αγώνας Πάρνηθα Αdventure Cup

Έγινε στις 30 -1- 2011 ο 2ος αγώνας του ΠΑΡΝΗΘΑ ADVENTURE CUP στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας με μεγάλη επιτυχία . Η διοργάνωση έγινε από τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών με υπεύθυνο της διαδρομής το Γιάννη Θεοχαρόπουλο.
Ο αγώνας  ήταν λαϊκός, ατομικός, χειμερινός ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος σε χιονισμένη, σηματοδοτημένη διαδρομή.Η διαδρομή ήταν 18,5 χλμ. . Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν το καταφύγιο Φλαμπούρι.
Παρά τις δυσκολίες του καιρού οι 154 αθλητές, που βρέθηκαν στην εκκίνηση το πρωί της Κυριακής, ευχαριστήθηκαν την εξαίρετη διαδρομή που είχε προετοιμαστεί για τους λάτρεις του σπορ.
Πιθανόν ήταν η πρώτη snow mountain running διοργάνωση στην Ελλάδα. Ενθουσίασε τους συμμετέχοντες το ορεινό τρέξιμο στο χιόνι ,που έδειξαν να ευχαριστήθηκαν πράγμα που είναι και το ζητούμενο τελικά πέρα από τις επιδόσεις. Η βασική ιδέα σε αυτόν τον αγώνα ήταν από την αρχή αυτή, να υπάρχει χιόνι, στην οποία βοήθησε ευτυχώς τελευταίες ημέρες πολύ ο καιρός.
Νικητής του αγώνα ο Φάνης Αρκουμάνης.
Οι διοργανωτές του Πάρνηθα Adventure Cup ευχαριστούν θερμά το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για τη βοήθειά τους. Επίσης ευχαριστούν τις εταιρείες Polo, Odlo, Bike expert, Gehwol, high 5 για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα καθώς και το καταφύγιο Φλαμπούρι για την φιλοξενία του.
Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα. Χαιρόμαστε που περάσατε καλά.

17

class="newsTitle">Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
Πληροφορίες 2ου Αγώνα Πάρνηθα Αdventure Cup

Ο 2ος αγώνας του ΠΑΡΝΗΘΑ ADVENTURE CUP θα γίνει στις 30 -1- 2011 στην περιοχή της Πάρνηθας και ο χώρος της εκκίνησης είναι το καταφύγιο Φλαμπούρι. Διοργανώνεται από τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών. Υπεύθυνος της διαδρομής είναι ο Γιάννης Θεοχαρόπουλος.
Είναι λαϊκός, ατομικός, χειμερινός ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος 21χλμ σε πιθανά χιονισμένη, σηματοδοτημένη διαδρομή. Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες.

9

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010
Νέες αναβάσεις, εκδηλώσεις και αποστολές

Δείτε το νέο πρόγραμμα αναβάσεων για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο. Επίσης τις καινούργιες εκδηλώσεις-προβολές που προγραμματίστηκαν, καθώς και την νέα ολιγομελή αποστολή του συλλόγου στο Νεπάλ το φθινόπωρο.

9

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010
2ος Αγώνας Πάρνηθα Adventure Cup

Ο 2ος αγώνας του ΠΑΡΝΗΘΑ ADVENTURE CUP θα γίνει στις 30-1-2011 στην περιοχή της Πάρνηθας. Διοργανώνεται από τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών με υπεύθυνο της διαδρομής τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο.
Είναι λαϊκός, ατομικός, χειμερινός ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος σε πιθανά χιονισμένη, σηματοδοτημένη διαδρομή.
Πληροφορίες θα αναρτηθούν μετά τις γιορτές, στις αρχές Ιανουαρίου 2011 στις ιστοσελίδες του ΕΟΣ Αχαρνών και Mountain-sports.

8

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010
Αποτελέσματα Άθλου Μαινάλου 2010

Κατεβάστε τα αναλυτικά αποτελέσματα του Άθλου Μαινάλου 2010

6

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
Άθλος Μαινάλου 2010

Έγινε στις 5 Δεκεμβρίου 2010 στην κατάφυτη από έλατα περιοχή της Βυτίνας ο Άθλος Μαίναλου 2010. Η διοργάνωση έγινε από το ΣΑΟΟ και τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας με υπεύθυνο των διαδρομών το Γιάννη Θεοχαρόπουλο.
Ήταν λαϊκός ατομικός αγώνας περιπέτειας σε σηματοδοτημένες διαδρομές. Στον ημιμαραθώνιο του ορεινού τρεξίματος 19 χιλιομέτρων συμμετείχαν 165 αθλητές και αθλήτριες, ενώ στον ημιμαραθώνιο ορεινής ποδηλασίας 34 χιλιομέτρων συμμετείχαν 210 αθλητές και αθλήτριες. Ο καιρός ήταν ιδανικός για τους αγώνες και αντιπροσωπευτικός της Βυτίνας με θερμοκρασίες 2-7° C με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι διοργανωτές του αγώνα ΑΘΛΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ευχαριστούν θερμά το Δήμο Βυτίνας, το Δασαρχείο Βυτίνας, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και όλους όσοι βοήθησαν για να διεξαχθεί ο δύσκολος αυτός αγώνας. Επίσης ευχαριστούν τις εταιρείες Δεληγιάννης καύσιμα, POLO, ODLO, Bike Expert, Gehwol, Squeezy, Kassimatis cycling για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα.
Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα.

24

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010
Αποτελέσματα Πάρνηθα Adventure Cup

Κατεβάστε τα αποτελέσματα του 1ου αγώνα ΜΤΒ Πάρνηθα Adventure Cup.

22

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010
1ος Αγώνας Πάρνηθα Adventure Cup

Ο 1ος αγώνας του Πάρνηθα Adventure Cup στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, που ήταν ορεινή ποδηλασία 50 χλμ., διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία.
Παρά τις δυσκολίες, λόγω της συνεχούς δολιοφθοράς στη σήμναση από… ανόητους, όλοι οι αθλητές, χάρη στην επαγρύπνηση της οργάνωσης, ευχαριστήθηκαν την εξαίρετη διαδρομή που είχε προετοιμαστεί για τους λάτρεις του σπορ.
Οι διοργανωτές του Πάρνηθα Adventure Cup ευχαριστούν θερμά το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την εταιρεία Life Support για τη βοήθειά τους. Επίσης ευχαριστούν τις εταιρείες Polo, Odlo, Bike expert, Gehwol, Lidl, νερά Vikos, Squeezy, Marathon bikes για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα.
Σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα.

3

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010
Πρόγραμμα αναβάσεων και αποστολών εξωτερικού

Δείτε το νέο πρόγραμμα αναβάσεων για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο καθώς και τις νέες αποστολές εξωτερικού.

3

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010
Γενική συνέλευση του ΕΟΣ Αχαρνών στις 19 Ιανουαρίου

Καλούνται τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, Φιλαδελφείας 126, στις 19 Ιανουαρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 με θέματα:
1) Εκλογή προεδρείου Συνέλευσης
2) Έκθεση πεπραγμένων 2010.
3) Οικονομικός απολογισμός 2010.
4) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
5) Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
6) Έγκριση προϋπολογισμού για το 2011.
7) Τροποποίηση άρθρων του καταστατικού.
8) Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών
9) Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής.
Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 19/1/2011. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν τα τακτικά μέλη του Συλλόγου που θα είναι ταμειακά εντάξει μέχρι την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει και πάλι την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, με τα ίδια θέματα ανεξαρτήτως αριθμού μελών.
Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη.

22

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010
Άθλος Μαινάλου

Ο Άθλος Μαινάλου 2010 θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου 2010 στην καταπράσινη περιοχή της Βυτίνας. Διοργανώνεται για πρώτη φορά από τον Σ.Α.Ο.Ο. και τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, υπό την αιγίδα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Αρκαδίας και του δήμου Βυτίνας, με υπεύθυνο των διαδρομών τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο. Περισσότερα...

22

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010
Πάρνηθα Adventure Cup

Το ΠΑΡΝΗΘΑ ADVENTURE CUP είναι μια σειρά από πέντε αγώνες που θα γίνουν στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας. Διοργανώνεται από τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, με υπεύθυνο των διαδρομών τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο.
Έχει βασικό σκοπό, να διαδώσει την ορεινή ποδηλασία, το ορεινό τρέξιμο και τον προσανατολισμό . Αναλυτικότερα...

20

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010
Τrekking στη Σλοβενία

Ο ΕΟΣ Αχαρνών προγραμματίζει  trekking  στο Εθν. Πάρκο Triglav των Ιουλιανών Άλπεων τον Ιούλιο του 2011. Διαβάστε περισσότερα...

7

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010
Φωτογραφίες από το κύπελλο ΜΤΒ

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες του Ανδρέα Πατέλη από τους 4 αγώνες του κυπέλλου ΜΤΒ που διοργάνωσε ο σύλλογος το 2010.

28

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010
Αποτελέσματα 27ου Γύρου Πάρνηθας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία γι ακόμα μια φορά, διοργανώθηκε από τον ΕΟΣ Αχαρνών ο 27ος Γύρος Πάρνηθας. Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στον αγώνα που είναι θεσμός και που φέτος βοήθησαν με τη χορηγία τους οι εταιρίες Polo και New Balance. Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά κατηγορίες.

27

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010
Πρόγραμμα σχολής αναρρίχησης μέσου επιπέδου 2010

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης βράχου μέσου επιπέδου που κάνει ο σύλλογος το φθινόπωρο του 2010.

27

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010
Αποτελέσματα 4ου αγώνα Τουρνουά Ορεινής Ποδηλασίας

Ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε στον τελευταίο αγώνα – τελικό, του Ανοιχτού Τουρνουά Ορεινής Ποδηλασίας «Νώντας Νίκας», που πραγματοποιήθηκε στις 19/9/2010 στην περιοχή Μακρυχώραφο του Κατισμιδίου Πάρνηθας. Διαβάστε περισσότερα...

24

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010
Νέα προγράμματα σχολών για το 2011

Δείτε να νέα αναλυτικά προγράμματα των σχολών ορειβασίας και αναρρίχησης για το 2011.

22

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010
Πρόγραμμα σχολής χιονοδρομίας 2011

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα της σχολής χιονοδρομίας που κάνει ο σύλλογος για το 2011.

21

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010
27os Γύρος Πάρνηθας

Αγαπητοί φίλοι
Πιστοί στο ραντεβού μας (τελευταία Κυριακή Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου) βρισκόμαστε για 27η χρονιά στο αγαπημένο μας βουνό για να πραγματοποιήσουμε τον αγώνα δρόμου που καθιέρωσε το 1983 ο σύλλογός μας, σκοπεύοντας στην επαφή και τη γνωριμία των αθλητών (δρομέων, ορειβατών, χιονοδρόμων και φυσιολατρών) με το βουνό και την ψυχική καλλιέργειά τους μέσω της άθλησης. Διαβάστε περισσότερα...

7

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
Πρόγραμμα αναβάσεων για Οκτώβριο - Νοέμβριο

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των αναβάσεων που προγραμματίζει ο σύλλογος για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

3

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
4ος αγώνας Τουρνουά ΜΤΒ

Διαβάστε τις πληροφορίες για τον 4ο και τελευταίο αγώνα του Τουρνουά ΜΤΒ που διοργανώνει ο σύλλογος την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Κατσιμιδίου.

28

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
Έκτακτη ανακοίνωση

Ένας νέος συνάνθρωπός μας, ο Βασίλης Συναγρίδης, ανηψιός της Ιφιγένειας Κασταμονίτη (μέλους του ΕΟΣ Αχαρνών) νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον "Ευαγγελισμό" κι έχει άμεση ανάγκη από αίμα και κυρίως από αιμοπετάλια. Όποιος μπορεί να βοηθήσει να σπεύσει αμέσως ή να επικοινωνήσει με την Ιφιγένεια στο 6972094858.

5

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010
27ος Γύρος Πάρνηθας

Διοργανώνεται την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, για 27η κατά σειρά χρονιά ο κλασικός πια «Γύρος της Πάρνηθας» που περιλαμβάνει
α) Αγώνα Δρόμου 16 χλμ. για ενήλικες
β) Αγώνα δρόμου 4 χλμ. για παιδιά 5 – 15 ετών
Θα δοθούν έπαθλα και βραβεία σε όλους τους συμμετέχοντες.
Οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών ή στην αφετηρία του αγώνα πριν την έναρξη.

5

Δευτέρα 5 Ιουλίου2010
Πρόγραμμα αναβάσεων για Αύγουστο - Σεπτέμβριο

Αναρτήθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αναβάσεων που θα κάνει ο σύλλογος τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

10

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010
Αναβολή 4ου αγώνα ΜΤΒ "Νώντας Νίκας"

Ο τέταρτος και τελευταίος αγώνας του Ανοιχτού Τουρνουά Ορεινής Ποδηλασίας «Νώντας Νίκας» που είχε οριστεί για τις 11/7/2010 μετατίθεται στις 19/9/2010. Οι λόγοι της μετάθεσης τέλεσης του αγώνα οφείλονται στην υπεβολική ζέστη καθώς και στην κρισιμότητα – επικινδυνότητα της περιοχής λόγω επικείμενων πυρκαγιών.
Η Οργανωτική Επιτροπή.

8

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010
Αποτελέσματα Άθλου Τζουμέρκων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια χρονιά ο Άθλος Τζουμέρκων. Διαβάστε την αναλυτική περιγραφή και κατεβάστε τα αποτελέσματα.

3

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010
Αποστολή στην Παταγονία

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της αποστολής που θα κάνει ο σύλλογος στην Παταγονία από 21/12/2010 έως 11/01/2011.

26

Τετάρτη 26 Μαϊου 2010
Παράταση δηλώσεων συμμετοχής στον Άθλο Τζουμέρκων

Ο Άθλος Τζουμέρκων πλησιάζει και γι αυτούς που ξεχάστηκαν θα υπάρξει παράταση των δηλώσεων συμμετοχής μέχρι το τέλος του μήνα. Κατεβάστε λοιπόν την αίτηση συμμετοχής, συμπληρώστε την και στείλτε την στο fax 210 2469777 ή στα e-mail: athlos@mountain-sports.gr, eosa@otenet.gr.

25

Τρίτη 25 Μαϊου 2010
3ος αγώνας τουρνουά ΜΤΒ "Νώντας Νίκας"

Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε στους αγωνιζόμενους ο 3ος αγώνας του τουρνουά ορεινής ποδηλασίας που διεξήχθει στο μαρτυρικό χωριό Καρούτες του Νομού Φωκίδας. Παρ’ όλο που ο καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος , αυτό δεν πτόησε τους τολμηρούς συμμετέχοντες που αγωνίστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο. Συνολικά εκκίνησαν 52  ποδηλάτες και τερμάτησαν 51. Οι κατηγορίες FUN-ΓΥΝΑΙΚΩΝ διάνυσαν 25χλμ, ενω οι κατηγορίες των ανδρών κάλυψαν 50χλμ. Η διαδρομή περνούσε μέσα από τα ελατοδάση της Γκιώνας και η θέα από το υψηλότερο σημείο της διαδρομής  θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη των αγωνιζομένων.
Η φιλοξενία και η υποδοχή των κατοίκων ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια και φιλική. Διοργάνωσαν μια εκπληκτική ροκ βραδυά για τους παρεβρισκόμενους την παραμονή του αγώνα, και  πρόσφεραν στους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους παραδοσιακά φαγητά μετά το τέλος του αγώνα.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται  τους χορηγούς του τουρνουά:  BIKEEXPERT, GU, CYCLIST, KIFISSIABIKE, HONDA-KARAKOSTAS, PULSE 100, SUNTO, SALOMON, THEWALL, ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ CREMONA, την εταιρεία 3ε για τους χυμούς και τα νερά, την τεχνική υποστήριξη από το κατάστημα PANORAMABIKES, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, τους τοπικούς χορηγούς ΚΑΡΟΥΤΕΣ PRESS, Δ. ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ, HOTELΑΣΕΛΗΝΟΣ, ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΚΙΚΑ, BERLINBEER, καθώς και τον εξωραιστικό –πολιτιστικό σύλλογο Καρουτών «Η Γαρδενιτσα», τον ορειβατικό σύλλογο Άμφισσας, καθώς κι όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοηθειά τους.
Κατεβάστε το αρχείο Excel με τα αποτελέσματα.

6

Πέμπτη 6 Μαϊου 2010
Τελετή βράβευσης των αθλητών του συλλόγου

Θα θεωρήσουμε ιδιαίτερη τιμή μας την παρουσία σας στην τελετή βράβευσης των αθλητών μας που διακρίθηκαν στους αγώνες των αθλημάτων τους κατά την περίοδο 2009 - 2010.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Αθλητικό μας Κέντρο «Νώντας Νίκας», Φιλαδελφείας 126, Αχαρνές, την Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010 και ώρα 20:30.

6

Πέμπτη 6 Μαϊου 2010
Πρόγραμμα αναβάσεων για Ιούνιο - Ιούλιο

Αναρτήθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αναβάσεων που θα κάνει ο σύλλογος τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

22

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010
Ποδηλατικός Μαραθώνιος Καρουτών

Διαβάστε τις πληροφορίες για τον Ποδηλατικό Μαραθώνιο Καρουτών που είναι ο 3ος αγώνας του Τουρνουά Ορεινής Ποδηλασίας που διοργανώνει ο ΕΟΣ Αχαρνών. Μπορείτε να συμπληρώσετε και να στείλετε την αίτηση συμμετοχής στο email του συλλόγου.

24

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010
Άθλος Τζουμέρκων 2010

Αναρτήθηκαν οι αναλυτικές πληροφορίες για τον 9ο Άθλο Τζουμέρκων που θα γίνει στις 5 και 6 Ιουνίου. Συμπληρώστε και στείλτε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 25 Μαΐου.

19

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010
Αναλυτικό πρόγραμμα Matterhorn - Monte Rosa

Αναρτήθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα της αποστολής που κάνει ο σύλλογος στην Ιταλία και στην Ελβετία τον Ιούλιο.

16

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Πρόγραμμα εθελοντικών αναδασωτικών εργασιών

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, το Δασαρχείο Πάρνηθας και το WWF θα ξεκινήσουν πιλοτικό πρόγραμμα εθελοντικών αναδασωτικών εργασιών στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.
Οι εθελοντικές αναδασωτικές εργασίες θα ξεκινήσουν το Μάιο 2010, ημέρες Σάββατο και Κυριακή και συγκεκριμένα στις 8,915,1622,2329,30 Μαΐου και 5,612,13 Ιουνίου με ενδεχόμενο να παραταθούν, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες που θα επικρατούν.
Επειδή, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα παρακλολουθήσουν υποχρεωτικά πρόγραμμα θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης τις ημέρες Παρασκευή 16 Απριλίου, Κυριακή 18 Απριλίου, Παρασκευή 23 Απριλίου και Κυριακή 25 Απριλίου 2010, θα πρέπει μέχρι και την Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010, να επικοινωνήσουν με τον Ε.Ο.Σ. Αχαρνών για τη συμπλήρωση αίτησης – δήλωσης ενδιαφέροντος.

2

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010
Πρόγραμμα νέων εκδηλώσεων

Δύο νέες εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν να γίνουν στο σύλλογο τον Απρίλιο και τον Μάιο. Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες.

1

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010
Αναλυτικό πρόγραμμα για τον Απρίλιο και Μάιο

Προγραμματίστηκαν οι αναβάσεις του συλλόγου για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Δείτε το πλούσιο αναλυτικό πρόγραμμα, με αναβάσεις σε κορφές, rafting, πεζοπορίες κ.α.

1

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010
Δελτίο τύπου

ΘΕΜΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ Ε.Ο.Σ. ΑΜΦΙΣΣΑΣ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΑΛΠΙΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΒΟΥΝΟΥ MARKO PREZELJ
Στα πλαίσια του εορτασμού των 25 χρόνων δράσης του Ε.Ο.Σ. Άμφισσας και σε συνδυασμό με την προσπάθεια της προβολής των βουνών και των αναρριχητικών πεδίων του νομού Φωκίδας, έχουμε προσκαλέσει τον διεθνούς φήμης αλπινιστή και Οδηγό Βουνού Marko Prezelj, για να αναρριχηθεί στις ορθοπλαγιές των Βαρδουσίων και της Γκιώνας. Σκοπός αυτής της πρώτης χειμερινής αναρριχητικής συνάντησης είναι μόνο η χειμερινή αναρρίχηση στα βουνά της Φωκίδας. Επιπλέον, η πρώτη αυτή εκδήλωση θα αναδείξει την προσπάθεια που γίνετε για την οργάνωση των αναρριχητικών πεδίων του νομού και ταυτόχρονα να προβληθεί η αναρριχητική συνάντηση που διοργανώνετε από τον ΕΟΣ Άμφισσας και την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας για τον Μάιο 2010.
O Marko Prezelj θα παραμείνει στην περιοχή του νομού Φωκίδας από το Κυριακή 7 Μαρτίου μέχρι την Πέμπτη 11 Μαρτίου, όπου θα σκαρφαλώσει μαζί μας στις ορθοπλαγιές των βουνών του νομού μας.
Η διαμονή θα είναι στο καταφύγιο των Βαρδουσίων, για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με τον Κώστα Παπαγεωργίου στο τηλέφωνο 6974824456.
Πέρα του αθλητικού γεγονότος προγραμματίζουμε και μια σειρά προβολών και διαλέξεων: Τετάρτη 10 Μαρτίου ώρα 21:00 προβολή – παρουσίαση από τον Marko Prezelj στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Δήμου Άμφισσας. Πέμπτη 11 Μαρτίου ώρα 21:00 προβολή – παρουσίαση από τον Marko Prezelj στην Αθήνα, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, Σίνα και Δαφνομήλης.

22

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010
Αναλυτικό πρόγραμμα για την αποστολή στην Κύπρο

Αναρτήθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα της αποστολής που κάνει ο σύλλογος το Πάσχα στην Κύπρο.

21

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010
Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών πραγματοποίησε το 2ο αγώνα του Ανοιχτού Τουρνουά Ορεινής Ποδηλασίας με την ονομασία «Νώντας Νίκας» στην περιοχή ΑΦΡΑΤΙΟΝ της Χαλκίδας.
Στον αγώνα έλαβαν μέρος 106 ποδηλάτες, οι οποίοι κάλυψαν, οι μεν άντρες 4 στροφές των 6,5 χλμ., οι δε γυναίκες 3 στροφές και η κατηγορία FUN 2 στροφές των 6,5 χλμ.. Όλοι οι αθλητές έμειναν ευχαριστημένοι από τη διαδρομή καθώς και την όλη διοργάνωση του αγώνα.
Πολλές ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή του αγώνα: το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, τους «Σαμαρείτες», τους χορηγούς Bike Expert, Salomon, Gu, Suunto, Cyclist, ποδηλατοδρόμιο, φαρμακείο Σακόπουλος, Οδύσσεια sport, Kifissia Bike, Pulse 100, ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, HONDA Καρακώστας, PANORAMA Bikes για την τεχνική υποστήριξη, καθώς και την εταιρεία 3Ε για τους χυμούς και τα νερά και την εταιρεία CHIQUITA HELLAS για τις μπανάνες που πρόσφεραν στους αθλητές.
Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιατέρως το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για τη συνδρομή του στη διεξαγωγή του αγώνα και ειδικά τους κ.κ. ΦΥΣΚΑΝΤΩΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΚΑΡΒΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΚΟΥΛΗ ΣΤΕΦΑΝΟ και ΚΟΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟ ΒΙΚΤΩΡΑ.

13

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010
Πάσχα στην Ξάνθη

Δείτε την εκδρομή που προγραμμάτισε ο σύλλογος για τις 2-5/4/10. Πάσχα στην Ξάνθη και πεζοπορία στα μονοπάτια του Νέστου.

7

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010
2ος Αγώνας Τουρνουά ΜΤΒ "Νώντας Νίκας"

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο 2ος αγώνας του τουρνουά ΜΤΒ "Νώντας Νίκας" κοντά στο χωριό Αφράτιον λίγο έξω από τη Χαλκίδα. Ο καιρός καλός καθώς και το τεραίν χωρίς λάσπη, δεν δυσκόλεψαν τους 104 αναβάτες που τερμάτισαν τον αγώνα. Νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Παττές ακολουθούμενος από τον Παναγιώτη Σκυλοδήμο και το Γιώργο Νικολάου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών στο site της Iron Team.

3

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010
Ακύρωση της προβολής DVD της "KEAN"

Σας ενημερώνουμε ότι η προβολή του DVD της ΚΕΑΝ για την Πάρνηθα που είχε προγραμματιστεί για σήμερα 3 Φεβρουαρίου, ακυρώθηκε.

26

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010
Αλλαγή προγράμματος

Η προγραμματισμένη ανάβαση για τις 27-28 Φεβρουαρίου Γραμμένη Οξιά -Σαράντενα ματαιώνεται λόγω μη λειπουργίας του εκεί καταφυγίου. Αντ’ αυτής Θα πραγματοποιηθεί ανάβαση στη Μεγάλη Ζήρεια:
ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΡΕΙΑ-ΚΟΡΥΦΗ ΣΗΜΕΙΟ (2376μ), Σάββατο-Κυριακή 27-28 Φεβρουαρίου 2010. Σάββατο πρωί αναχώρηση με προορισμό τα Τρίκαλα Κορινθίας, Οροπέδιο, Χιονοδρομικό και έναρξη πορείας προς το καταφύγιο τουΕΟΣ Κορίνθου, όπου θα γίνει η διανυκτέρευση. Κυριακή ανάβαση στη κορυφή, επιστροφή στο καταφύγιο για ένα ζεστό τσάι και στη συνέχεια κατάβαση στο χιονοδρομικό απ’ όπου επιστροφή στην Αθήνα. Ω.Π. 8 Β.Δ. Γ ή Δ. Απαραίτητος χειμερινός ορειβατικός εξοπλισμός και φακός κεφαλής (ενδέχεται να χρειασθούν κραμπόν). Τροφή μαζί μας. Αρχηγός: Μάκης Τζωρτζίδης.

25

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010
Αποκριάτικος χορός το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Νέες και νέοι (και όσοι αισθάνεστε έτσι) ελάτε με την παρέα σας να χορέψουμε και να ξεφαντώσουμε με ποτό, σφηνάκια και… τερψιλαρρίγγια μέχρι το πρωί, στον Αποκριάτικο Χορό που οργανώνει ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του «Νώντας Νίκας» το βράδυ του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου 2010.

25

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010
Δελτίο τύπου

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010 ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών πραγματοποίησε τον πρώτο αγώνα του Ανοιχτού Τουρνουά Ορεινής Ποδηλασίας με την ονομασία «Νώντας Νίκας» στην περιοχή Κιθάρα της Πάρνηθας (πρώην βασιλικά κτήματα).
Στον αγώνα έλαβαν μέρος 105 ποδηλάτες, οι οποίοι κάλυψαν, οι μεν άντρες 4 στροφές των 7 χλμ., οι δε γυναίκες 3 στροφές και η κατηγορία FUN 2 στροφές των 7 χλμ.. Όλοι οι αθλητές έμειναν ευχαριστημένοι από τη διαδρομή καθώς και τη διοργάνωση του αγώνα.
Αξίζει να αναφέρουμε την υποδειγματική συμπεριφορά των συμμετε­χόντων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο έπακρο στην παράκληση των διοργα­νωτών για καθαριότητα στη διάρκεια του αγώνα.
Τέλος, πολλές ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή του αγώνα: το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, τους «Σαμαρείτες», τους χορηγούς Bike Expert, Salomon, Gu, Suunto, Cyclist, ποδηλατοδρόμιο, φαρμακείο Σακόπουλος, Οδύσσεια sport, Kifissia Bike, Pulse 100, The Wall, το Catering Gremona για τα σάντουιτς του αγώνα, HONDA Καρακώστας, το κατάστημα PANORAMA Bikes για την τεχνική υποστήριξη.
Καθώς και την εταιρεία 3Ε για τους χυμούς και τα νερά που πρόσφερε.

18

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010
1ος Αγώνας Τουρνουά ΜΤΒ

Έγινε χθες με πολύ μεγάλη επιτυχία ο πρώτος αγώνας του Ανοιχτού Τουρνουά Ορεινής Ποδηλασίας στην περιοχή "Κιθάρα" Βαρυμπόμπης. Οι αγωνιζόμενοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από το επίπεδο της διοργάνωσης και παρόλο που ο καιρός δεν ήταν ο καλύτερος εντούτοις η διαδρομή δεν είχε πρόβλημα λάσπης. Δείτε τα αποτελέσματα από την Iron Team που έκανε τη χρονομέτρηση του αγώνα.

4

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 10/1/10

Κυριακή στις 09.00 συνάντηση στην Πλατεία Θρακομακεδόνων. Μετάβαση στο σημείο που αρχίζει το μονοπάτι και ανάβαση στο καταφύγιο Φλαμπούρι όπου στις 12.30 θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα.

17

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009
Ανοιχτό Τουρνουά ΜΤΒ

Διαβάστε τις πληροφορίες και κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής του 1ου αγώνα του Ανοιχτού Τουρνουά ορεινής ποδηλασίας "Νώντας Νίκας" που θα γίνει στις 17/1/10 στην περιοχή "Κιθάρα" της Βαρυμπόμπης.

17

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009
Πρόγραμμα αναβάσεων και αποστολών εξωτερικού

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα αναβάσεων για το Φεβρουάριο και Μάρτιο. Επίσης δείτε τη νέα αποστολή στην Ιταλία - Ελβετία που προγραμματίζει ο σύλλογος για τον Ιούλιο.

11

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009
Σχολή ορειβασίας μέσου επιπέδου 2010

Σας ενημερώνουμε πως έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της σχολής ορειβασίας μέσου επιπέδου 2010. Για να ενημερωθείτε επισκευτείτε την ιστοσελίδα της σχολής.

4

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009
Φωτογραφίες από τη Via Ferrata delle Bocchette

Δείτε φωτογραφίες από τη διάσχιση των Δολομιτών της Brenta. Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό ελάτε στην προβολή που θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου.

25

Tετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009
Προβολή την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου: "Brenta"

Τον Ιούλιο του 2009, ο Σύλλογος πραγματοποίησε με επιτυχία, επταήμερη  ορειβατική διάσχιση με ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στους Δολομίτες της Μπρέντα (Ιταλία). Φωτογραφίες και βίντεο θα προβληθούν την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου ώρα 20:00 στην αίθουσα παρουσιάσεων του Αθλητικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλαδέλφειας 126.
Θα προηγηθεί ομιλία του Δ. Κάραλη με θέμα: «διέλευση των Via Ferrata, κίνδυνοι και μέτρα ασφάλειας». Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση. Σας περιμένουμε με την παρέα σας.

16

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009
Εκδήλωση με θέμα " Υπέρταση και τρόπος ζωής" στις 18/11

Στα πλαίσια του κύκλου ημερίδων για ιατρικά θέματα που διοργανώνει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αχαρνών, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση με θέμα " Υπέρταση και τρόπος ζωής" την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.
Ομιλητής: κ. Καπετάνιος Κωνσταντίνος, καρδιολόγος
Συνονιστής: κ. Μιχαήλ Ν. Νικολαΐδης, γενικός χειρουργός - επιστημονικός συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

16

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009
Αναλυτικό πρόγραμμα αποστολής "Περού -Βολιβία"

Αναρτήθηκαν όλες οι αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την αποστολή που προγραμματίζει ο σύλλογος στο Περού και τη Βολιβία για το καλοκαίρι του 2010.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και τα έντυπα (Αίτηση Συμμετοχής και Δήλωση Αποδοχής Όρων Συμμετοχής) που πρέπει να συμπληρωθούν και να σταλούν.

10

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009
Ανοιχτό Τουρνουά Ορεινής Ποδηλασίας ΕΟΣ Αχαρνών "Νώντας Nίκας"

Σε τέσσερεις διοργανώσεις εντός και εκτός Αττικής σας προσκαλεί ο ΕΟΣ Αχαρνών για το 2010. Πρόκειται για το Ανοιχτό Τουρνουνά Ορεινής Ποδηλασίας που διοργανώνει ο σύλλογος και είναι αφιερωμένο στον Νώντα Nίκα. Αναλυτικότερα...

3

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009
Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 20 Ιανουαρίου

Καλούνται τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, Φιλαδελφείας 126, στις 20 Ιανουαρίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 με θέματα:
1) Έκθεση πεπραγμένων 2009.
2) Οικονομικός απολογισμός 2009.
3) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
4) Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
5) Έγκριση προϋπολογισμού για το 2010.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει και πάλι την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010 στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, με τα ίδια θέματα ανεξαρτήτως αριθμού μελών.
Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη.

3

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009
Πρόγραμμα αναβάσεων Δεκεμβρίου & προβολή

Αναρτήθηκε το πρόγραμμα αναβάσεων για το Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Επίσης προγραμματίστηκε στις 11 Δεκεμβρίου προβολή φωτογραφιών και βίντεο από την επταήμερη ορειβατική διάσχιση που έκανε ο σύλλογος το καλοκαίρι στους Δολομίτες της Μπρέντα (Ιταλία).

20

Tρίτη 20 Οκτωβρίου 2009
Σχολές ορειβατικού σκι

Ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών θα πραγματοποιήσει μέσα στο 2010 δύο σχολές ορειβατικού σκι, μία αρχαρίων και μία μέσου επιπέδου με εκπαιδευτή τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο. Διαβάστε τα αναλυτικά προγράμματα.

14

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009
Αποστολή του συλλόγου στην Αιθιοπία

Αναρτήθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα της αποστολής του συλλόγου στην Αιθιοπία που έχει προγραματιστεί για τα χριστούγεννα του 2009 - πρωτοχρονιά 2010. Διαβάστε αναλυτικά...

29

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009
Αποτελέσματα Γύρου Πάρνηθας

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποίηθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο 26ος Γύρος Πάρνηθας. Οι συμμετοχές μαζί με τα μικρά παιδιά ξεπέρασαν τις 450, σε ένα αγώνα θεσμό που ξεκίνησε το 1982! Δείτε τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών.

28

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009
Νέα προγράμματα σχολών ορειβασίας και αναρρίχησης

Αναρτήθηκαν τα νέα προγράμματα των σχολών ορειβασίας (αρχαρίων, μέσου) και αναρρίχησης (Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο) που κάνει ο σύλλογος για το 2010.

1

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009
Προβολή "Σρι Λάνκα, Υεμένη"

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 20.00, στο Αθλητικό Κέντρο του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών «Νώντας Νίκας» θα γίνει προβολή φωτογραφιών από τις αποστολές του Συλλόγου στη Σρι Λάνκα και στην Υεμένη που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά 2008-09 και το Πάσχα 2009.

1

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009
Πρόγραμμα αναβάσεων για Οκτώβριο, Νοέμβριο

Πολλές αναβάσεις προγραμματίστηκαν από το σύλλογο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα...

25

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009
"Έφυγε" ο Κώστας Ντούλης

Έφυγε ο αγαπητός φίλος, συνορειβάτης και δραστήριο μέλος του ΕΟΣ Αχαρνών Κώστας Ντούλης. Ο σύλλογος εκφράζει τη λύπη του για την απώλειά του. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη 25-8 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νέο Ηράκλειο, πλησίον του σταθμού ΗΣΑΠ στις 5μμ.

14

Τρίτη 14 Ιουλίου 2009
26ος Γύρος Πάρνηθας

Στις 27 Σεπτεμβρίου ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών διοργανώνει τον ετήσιο αγώνα δρόμου στην Πάρνηθα με διαδρομές 16 χιλιομέτρων για ενήλικες και 4 χιλιομέτρων για παιδιά 5 έως 15 ετών.

30

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009
Νέο πρόγραμμα αναβάσεων και αποστολών

Αναρτήθηκε το πρόγραμμα αναβάσεων για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καθώς και οι νέες αποστολές του συλλόγου σε Ουγγαρία, Αιθιοπία και Βόρεια Ινδία.

15

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009
Φθινοπωρινό πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης

Αναρτήθηκε το νέο πρόγραμμα της σχολής αναρρίχησης του συλλόγου για τους φθινοπωρινούς μήνες του 2009.

9

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009
Διακρίσεις και μετάλλια για το τζούντο

Από 5 Απριλίου μέχρι 16 Μαΐου 2009 στο χώρο του Τζούντο… έβρεχε μετάλλια και επειδή οι αθλητές του προπονητή Ντούρου Γκογκούα δεν κρατούσαν ομπρέλες έγιναν μούσκεμα με 41 χρυσά, 12 ασημένια και 15 χάλκινα! Και να πώς έγιναν τα πράγματα...

9

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009
Φωτογραφίες από την εαρινή εξόρμηση Περιφέρειας

Δείτε τις φωτογραφίες της Φωτεινής Πετροπούλου, Σωτήρη Ρωμανά και Σωτήρη Σκεύη από την εαρινή εξόρμηση Περιφέρειας που έγινε στο όρος Λάκμος στις 22-24 Μαΐου.

3

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009
Αποτελέσματα και φωτογραφίες του "Άθλου Τζουμέρκων"

Για μια ακόμα φορά ένας καταπληκτικός αγώνας έγινε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στα Τζουμέρκα. Τα αποτελέσματα όπως και οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο site.

27

Τετάρτη 27 Μαίου 2009
Νέες φωτογραφίες

Προστέθηκαν νέες φωτογραφίες στη photo gallery του site. Συγκεκριμένα από την καθιερωμένη πλέον εκδρομή του συλλόγου για πεζοπορεία και rafting στα Τζουμέρκα καθώς και από την πρόσφατη βράβευση των αθλητών του ΕΟΣ Αχαρνών για το 2009.

26

Τρίτη 26 Μαίου 2009
Πάνω από 150 αθλητές στα Τζουμέρκα

Οι φετινές συμμετοχές στο "Άθλο Τζουμέρκων" συμπληρώθηκαν ξεπερνώντας τις 150. Το προσεχές Σαββατοκύριακο αναμένεται κοσμοσυρροή στο χωριό Άγναντα, έντονος συναγωνισμός μα πάνω από όλα διασκέδαση και άθληση στη φύση για όλους τους συμμετέχοντες αφού αυτός είναι ο σκοπός του συγκεκριμένου αγώνα.

15

Παρασκευή 15 Μαίου 2009
Παράταση δηλώσεων συμμετοχής στον "Άθλο Τζουμέρκων"

Δώθηκε παράταση για τις 20 Μαίου στις δηλώσεις συμμετοχής για το φετινό "Άθλο Τζουμέρκων" που έχει ξεπεράσει τις 120 συμμετοχές και αναμένεται καλύτερος από ποτέ! Όσοι δεν έχετε ακόμα δηλώσει, βιαστείτε...

13

Τετάρτη 13 Μαίου 2009
Camp Ορεινής διαβίωσης για παιδιά στο "Φλαμπούρι"

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών πραγματοποιεί για δωδέκατη συνεχή χρονιά κέντρα ορεινής διαβίωσης για παιδιά (6-11 ετών), με σκοπό να γνωρίσουν την πλούσια ορεινή φύση του τόπου μας, να αθληθούν στην ύπαιθρο, να εκφραστούν δημιουργικά – καλλιτεχνικά, να γνωρίσουν βιωματικά τον κόσμο του βουνού και της υπαίθρου. Διαβάστε περισσότερα...

7

Πέμπτη 7 Μαίου 2009
Χιονοδρομική εξόρμηση στην Ιταλία

Χιονοδρομική εξόρμηση σε παγετώνα στην Ιταλία (Maso Corto, Δολομίτες). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αθλητές και φίλους του σκι.

27

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009
Πρόγραμμα αναβάσεων για τους προσεχείς μήνες

Προγραμματίστηκαν οι αναβάσεις του συλλόγου για τον Ιούνιο και Ιούλιο. Δείτε το νέο πρόγραμμα.

27

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009
Πρόγραμμα σχολής αναρρίχησης βράχου αρχαρίων

Δείτε το νέο τροποποιημένο πρόγραμμα της ανοιξιάτικης σχολής αναρρίχησης βράχου αρχαρίων που ξεκινά στις 29/4/09.

24

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009
Multi Activity Camp 2009

Εναλλακτικές διακοπές για παιδιά από 7 έως 15 ετών στην Ευρυτανία

Ο Ε.Ο.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ σε συνεργασία με την MOUNTAIN ACTION δημιούργησαν το multi-activity camp, το οποίο είναι ένα κέντρο υπαίθριων δραστηριοτήτων που οδηγεί το παιδί στο χώρο του βουνού, με σεβασμό και αγάπη. Προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε ορεινά σπορ, με απόλυτη ασφάλεια και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, που προέρχονται μέσα από την γνώση και την μακροχρόνια εμπειρία των διοργανωτών. Διαβάστε περισσότερα...

15

Τετάρτη 15 Απριλίου 2009
Λίστα συμμετοχών του "Άθλου Τζουμέρκων 2009"

Η δηλώσεις συμμετοχής για τον Άθλο Τζουμέρκων έχουν φτάσει τις 71 και συνεχίζονται...
Δείτε τις μέχρι τώρα συμμετοχές για όλους τους συνδιασμούς αγωνισμάτων.

9

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009
Φωτογραφίες από τη χειμερινή συνάντηση Περιφέρειας

Δείτε τις φωτογραφίες του Σωτήρη Σκεύη από τη χειμερινή συνάντηση Περιφέρειας Ορειβατικών συλλόγων Αττικής και Ευβοίας στον Τυμφρηστό.

3

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009
Συνοπτικό πρόγραμμα της διάσχισης της Brenta

Το συνοπτικό πρόγραμμα της διάσχισης των Δολομιτών της Brenta έχει ως εξής...

13

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009
Νέο πρόγραμμα σχολής αναρρίχησης μέσου επιπέδου

Δείτε το νέο τροποποιημένο πρόγραμμα για τη σχολή αναρρίχησης μέσου επιπέδου που ξεκινά την Τρίτη 7/04/2009.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009
Πρόγραμμα αναβάσεων Απρίλιου - Μαΐου

Δείτε τις νέες αναβάσεις που προγραμματίστηκαν για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.
Επίσης Χιονοδρομική Πασχαλινή εξόρμηση στην Cervinia – Zermatt, κοιλάδα Aosta Ιταλίαs.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009
Φωτογραφίες από την Aconcagua

Φωτογραφίες από την αποστολή στην Aconcagua, ψηλότερη κορφή των Άνδεων στα 6.962m από τα μέλη του Ε.Ο.Σ Αχαρνών, Άδωνη Ιωαννίδη, Σωτήρη Σκεύη, Αντώνη Μούση καθώς και του Μάνου Ρούσσου από τον Σ.Ε.Ο Θεσσαλονίκης. Οι φωτογραφίες είναι του Σωτήρη Σκεύη.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009
Πληροφορίες για τον "'Αθλο Τζουμέρκων 2009"

Στο ορεινό συγκρότημα των Τζουμέρκων στο Νομό Άρτας θα πραγματοποιηθεί για όγδοη συνεχή χρονιά στις 30-31 Μαίου, ο αγώνας περιπέτειας με την ονομασία «Άθλος Τζουμέρκων 2009». Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες.

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009
"Έφυγε" ο Βαγγέλης Βρούτσης

Η ορειβατική οικογένεια θρηνεί τον χαμό του φίλου ορειβάτη-εκπαιδευτή Βαγγέλη Βρούτση. Αυτή τη φορά δεν ήταν κάποιο ορειβατικό ατύχημα αλλά η ίδια η καρδιά του Βαγγέλη που εντελώς απρόσμενα σταμάτησε να χτυπά ενώ ανέβαινε τη Ρεκά στη Γκιώνα. Ο ΕΟΣ Αχαρνών εκφράζει τη λύπη του για το αναπάντεχο αυτό γεγονός.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009
Υεμένη, Ομάν

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα για την αποστολή που κάνει ο σύλλογος το Πάσχα του 2009.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009
Αποστολή στη στέγη του κόσμου: Θιβέτ

Μετά από έντονη επιθυμία πολλών μελών του συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2010 η αποστολή στο Θιβέτ που ματαιώθηκε τον Αύγουστο του 2008 λόγω της τεταμένης πολιτικής κατάστασης στην περιοχή κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου. Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009
Γενική συνέλευση του ΕΟΣ Αχαρνών στις 28 Ιανουαρίου

Καλούνται τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, Φιλαδελφείας 126, στις 28 Ιανουαρίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 με θέματα:
1) Εκλογή προεδρείου Συνέλευσης
2) Έκθεση πεπραγμένων 2008.
3)Οικονομικός απολογισμός 2008.
4) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
5) Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
6)Έγκριση προϋπολογισμού για το 2009.
7) Τροποποίηση άρθρων του καταστατικού.
8) Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών
9) Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής.
Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν τα τακτικά μέλη του Συλλόγου που θα είναι ταμειακά εντάξει μέχρι την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.
Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009
Συζήτηση για την αντοχή ορειβατικών υλικών

Στις 4 Φεβρουαρίου, ώρα 19.45 στα γραφεία της Ε.Ο.Δ. Αττικής θα γίνει συζήτηση που αφορά στην αντοχή των ορειβατικών υλικών και ατζέντα που θα περιλαμβάνει:
- Συνοπτική παρουσίαση των κανονισμών της UIAA
- Διαφορές κανονισμών UIAA και CEN
- Συζήτηση με τους παρευρισκόμενους περί ιδιοκατασκευών στην Ορεινή Διάσωση

Επιπλέον, θα συζητηθεί διεξοδικά το αμφιλεγόμενο ζήτημα της μείωσης (ή όχι) της αντοχής ενός ορειβατικού υλικού που έχει πέσει από ύψος και έχει σκάσει στο έδαφος. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθεί επί τόπου υπολογιστική προσομοίωση (animated) με χρήση ειδικού κώδικα που θα αναπτυχθεί αποκλειστικά για το λόγο αυτό.

Εισηγητής:
Δρ. Δ. Κάραλης, Μηχ. Μηχ. ΕΜΠ
Τεχνικός εκπρόσωπος της ΕΟΟΑ στην UIAA
Εκπαιδευτής της ΕΟΟΑ

ΕΟΔ Αττικής, Αγοναρίδου 10 και Μαστραχά, πλησίον της στάσης του μετρό στο Νέο Κόσμο, http://www.eodathens.gr/

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009
Βαρδούσια - Αναβολή ανάβασης

Η προγραμματισμένη για τις 24-25 Ιανουαρίου ανάβαση στα Βαρδούσια αναβάλεται και θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Φεβρουαρίου.
Πληροφορίες: 2102461528 και 6932444008.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009
Αλλαγή προγράμματος

Η προγραμματισμένη ανάβαση Παρνασσός-Λιάκουρα 7-8 Φεβρουαρίου τροποποιείται...

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009
Aconcagua - Ορειβατική τραγωδία

Πληροφορίες από την αποστολή που επέστρεψε από την Aconcagua στις 16 Ιανουαρίου αναφέρουν ότι λόγω πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε το βουνό -χιονοθύελλα, θυελλώδεις άνεμοι, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες- η ανάβαση στην κορυφή ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη. Ήδη ο ορειβατικός κόσμος θρηνεί πέντε νεκρούς ορειβάτες μέσα σε τρεις μέρες, ευτυχώς όχι Έλληνες. Παρόλ' αυτά, από την τετραμελή ομάδα του Συλλόγου της αποστολής, τρείς ανέβηκαν στη κορυφή και από την επταμελή ομάδα της Καλαμάτας, τρεις. Μέσα στη λύπη μας για τον άδικο χαμό των άτυχων ορειβατών, συγχαίρουμε τους δικούς μας και τους ευχόμαστε "Πάντα Ψηλά".

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2009
Μογγολία, αναλυτικό πρόγραμμα

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα για την αποστολή του συλλόγου στην Μογγολία τον Αύγουστο του 2009.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009
Κοπή πίτας

Στις 11 Ιανουαρίου κόπηκε η πίτα του Συλλόγου στο Φλαμπούρι της Πάρνηθας με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών και φίλων μας παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες (πολύ κρύο και δυνατός αέρας). Με την ευκαιρία αυτή ευχόμαστε σ΄όλους τους φίλους ορειβάτες καλές αναβάσεις.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009
Νέα από Aconcagua

Δορυφορική επικοινωνία: Στις 04/01/2009 τα μέλη της αποστολής έφθασαν σε υψόμετρο 5000 m και κατευθύνονται το med camp 5400 m με σχετικά καλό καιρό. Υπολογίζουν να φθάσουν κορυφή στις 09-10/01.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009
Χιονοδρομική εξόρμηση στο Bansko

Χιονοδρομική εξόρμηση για το τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αναλυτικότερα...

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008
Μέλη του συλλόγου στην Aconcagua

Στις 26 Δεκεμβρίου αναχωρεί ομάδα από 4 Έλληνες που θα συμμετάσχουν σε εμπορική αποστολή για την κατάκτηση της υψηλότερης κορφής της Αμερικανικής Ηπείρου, Aconcagua 6962m. Στην ομάδα αυτή οι τρεις είναι μέλη του ΕΟΣ Αχαρνών: Άδωνις Ιωαννίδης, Σωτήρης Σκεύης, Αντώνης Μούσης. Θα τους παρακολουθούμε στην προσπάθειά τους και ευχόμαστε σ' όλους ολόψυχα καλή επιτυχία.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008
Νέες αναβάσεις και εκδηλώσεις

Προγραμματίστηκαν οι νέες αναβάσεις που θα κάνει ο σύλλογος το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Πιο αναλυτικά στο πρόγραμμα.
Επίσης στις 21 Φεβρουαρίου θα γίνει ο ετήσιος αποκριάτικος χορός.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008
Βιβλίο για τη νόσο του υψομέτρου

Σχεδιάζετε το ταξίδι της ζωή σας, διακοπές που θα κάνουν τη διαφορά, σκι σε ψηλά βουνά ή μια ορειβατική αποστολή;
Για την περίπτωση αυτή υπάρχει βιβλιαράκι γραμμένο για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε με ποιους τρόπους το σώμα σας προσαρμόζεται στο μεγάλο υψόμετρο και στον «αραιό αέρα». Αναλυτικότερα...

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008
Σχολή ορειβατικού σκι 2009

Ο Ε.Ο.Σ. Αχαρνών με τη συνεργασία του Γιάννη Θεοχαρόπουλου (πτυχιούχου ΤΕΦΑΑ, οδηγός βουνού, εκπαιδευτής ορειβατικού σκι ΕΟΟΑ) διοργανώνει Σχολή Ορειβατικού Σκι Αρχαρίων 2008, για χιονοδρόμους που έχουν ένα μέσο επίπεδο τεχνικής στην κατάβαση (άνετη κατάβαση σε μπλε πίστα) και είναι άνω των 16 ετών.
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008
Σχολές ορειβασίας & αναρρίχησης μέσου επιπέδου

Ο ΕΟΣ Αχαρνών θα πραγματοποιήσει εντός του 2009 Σχολή Ορειβασίας Μέσου Επιπέδου και Σχολή Αναρρίχησης Βράχου Μέσου Επιπέδου. Οι σχολές θα πραγματοποιηθούν βάσει του νέου Κανονισμού Εκπαίδευσης της ΕΟΟΑ και εφόσον εγκριθούν από αυτήν. Στόχος της εκπαίδευσης και για τις δυο σχολές, είναι η βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης και της αναρριχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων και η απόκτηση γνώσεων και εμπειριών για να κινούνται οι συμμετέχοντες αυτόνομα σε πεδίο που μπορεί να απαιτεί και χρήση ιδίων μέσων ασφάλισης. Για πιο αναλυτικές πληροφορίες δείτε τη σελίδα των σχολών:
α) ορειβασίας , β) αναρρίχησης.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008
Νέες αποστολές εξωτερικού

Δύο νέες αποστολές στο εξωτερικό προστέθηκαν στο πρόγραμμα του συλλόγου. Κορσική και Παταγονία...Πιο αναλυτικά στο πρόγραμμα.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008
Γενική συνέλευση του ΕΟΣ Αχαρνών στις 21 Ιανουαρίου

Καλούνται τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών στην Ετήσια Γενική Συνέλευση στο Αθλητικό Κέντρο του Συλλόγου, Φιλαδελφείας 126, στις 21 Ιανουαρίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 με θέματα:
1) Εκλογή προεδρείου Συνέλευσης
2) Έκθεση πεπραγμένων 2008.
3)Οικονομικός απολογισμός 2008.
4) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής.
5) Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
6)Έγκριση προϋπολογισμού για το 2009.
7) Τροποποίηση άρθρων του καταστατικού.
8) Ορισμός Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογών
9) Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής.
Υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 17/1/2009. Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν τα τακτικά μέλη του Συλλόγου που θα είναι ταμειακά εντάξει μέχρι την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.
Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει και πάλι την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009 στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα και υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως και τις 24/1/2009, με τα ίδια θέματα ανεξαρτήτως αριθμού μελών.
Η παρουσία όλων των μελών είναι απαραίτητη.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008
Πρόγραμμα σχολής χειμερινού βουνού 2009

Δημοσιεύτηκε το νέο πρόγραμμα της σχολής που κάνει ο σύλλογος για το 2009. Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες.

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008
Αποστολή στη Σρι Λάνκα

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της αποστολής που διοργανώνεται από το σύλλογο τα Χριστούγεννα του 2008.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008
Νέες αναβάσεις και αποστολές εξωτερικού

Στο πρόγραμμα του συλλόγου προστέθηκαν οι αναβάσεις που θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη. Επίσης 3 νέες αποστολές προγραμματίζονται για την Ιταλία, την Ισπανία και για την Νότια Αμερική.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008
Επιστροφή από το Mustang

Στις 17 Αυγούστου επέστρεψε η αποστολή του ΕΟΣ Αχαρνών από το Νεπάλ. Η δεκαπενταμελής ομάδα πραγματοποίησε με επιτυχία ένα δύσκολο ορεινό trekking στο ¨απαγορευμένο βασίλειο Mustang¨. Διαβάστε περισσότερα.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008
Χιονοδρομία στο εξωτερικό

Ο σύλλογος διοργανώνει τρεις χιονοδρομικές εξορμήσεις τους προσεχείς μήνες στο εξωτερικό. Διαβάστε περισσότερα.

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008
Φθινοπωρινή σχολή αναρρίχησης

Η σχολή έχει διάρκεια δύο περίπου μήνες και πραγματοποιείται σε αναρριχητικά πεδία όχι μόνο της Αττικής αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες και το νέο πρόγραμμα για το φθινόπωρο του 2008.

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008
25ος Γύρος Πάρνηθας

Ο φετινός γύρος της Πάρνηθας θα γίνει την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου. Θα περιλαμβάνει την κανονική διαδρομή των 16 χλμ. καθώς και μια μικρή 4 χλμ. για παιδιά.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008
Νέο website

Το νέο website του συλλόγου είναι on line. Σχεδιάστηκε με γνώμονα την εύκολη πλοήγηση και παροχή πληροφοριών κι όχι τον εντυπωσιασμό. Ελπίζουμε ότι σας αρέσει η καινούργια σχεδίαση. Αν δεν έχετε έναν από τους συμβατούς browsers, κάντε κλικ σ' ένα από τα link που βλέπετε στο αριστερό sidebar και "κατεβάστε" τον από το αντίστοιχο site. Ρυθμίστε το monitor σε σχετικά υψηλή ανάλυση. Έχετε υπ' όψην σας ότι κάποιες σελίδες είναι ακόμα υπό κατασκευή και σύντομα θα προστεθούν σε αυτές κείμενα και φωτογραφίες. Μην διστάσετε να μας στείλετε οποιοδήποτε σχόλιο.
14/7/08: Ένα μικρό πρόβλημα στο menu bar που αφορούσε τον Internet Explorer διορθώθηκε. Πατήστε το κουμπί "Ανανέωση" (Refresh) και τα μενού θα κατεβαίνουν κανονικά κάθετα.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008
Καλοκαιρινή σχολή αναρρίχησης στην Κάλυμνο

Η καλοκαιρινή σχολή διεξάγεται σε 9 συνεχόμενες ημέρες από 1-10 Αυγούστου.Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι το αργότερο μέχρι 15 Ιουλίου 2008, οπότε βιαστείτε. Περισσότερες πληροφορίες για τη σχολή.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008
Αποστολή στο Mustang, Νεπάλ

Στις 30/7 αναχωρεί η αποστολή του συλλόγου για το δεκαπενθήμερο ορειβατικό trekking στο απαγορευμένο βασίλειο του Mustang. Ένα ταξίδι στο παρελθόν στη χώρα των παραμυθιών και των βασιλιάδων, σ’ ένα από τα τελευταία ανέγγιχτα καταφύγια του Θιβετιανού πολιτισμού. Διαβάστε τις αναλυτικές πληροφορίες.

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008
Multi Activity Camp 2008

Ο ΕΟΣ Αχαρνών σε συνεργασία με τον οδηγό βουνού Βασίλη Μήτσιου διοργανώνει το Multi Activity Camp για παιδιά 7 έως 14 ετών την πρώτη περίοδο από 29/6 έως 8/7/2008 και για παιδιά 13 έως 16 ετών από 8 έως 17/7/2008. Διαβάστε περισσότερα.